Acustop Cataplasma 40mg Plaster

Acustop Cataplasma 40mg Plaster

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
RM 17.90
RM 13.50
Tekan untuk menebus baucar
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Pembungkusan


Sering Dibeli Bersama
Ismail Mohd Baroja
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future. Lihat Lagi Lihat Lagi
filza aqilah Azmi
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you! Lihat Lagi Lihat Lagi
Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Acustop Cataplasma kebiasaannya digunakan untuk sakit sendi tetapi juga mempunyai beberapa fungsi lain di mana ia sesuai untuk diambil:
 1. Artritis defromans
 2. Periartritis
 3. Periartritis sendi bahu
 4. Periartritis humero-scapularis
 5. Peritendinitis
 6. Bengkak otot
 7. Sakit otot
 8. Lenguh otot
 9. Sakit disebabkan trauma
 10. Sakit disebabkan kemalangan
 11. Humeral epicondilitis
 12. Bengkak sendi
 13. Radang sendi
 
Senarai ini tidak lengkap dan mungkin terdapat kegunaan dan fungsi lain ubat Acustop cataplasma. Jangan ambil ubat ini walaupun orang lain yang mengalami simptom yang sama mengambilnya. Sila merujuk nasihat doktor atau doktor pakar sebelum mengguna ubat ini.

Acustop cataplasma diperbuat daripada Flurbiprofen (40 mg) yang berfungsi sebagai ubat tahan sakit untuk melegakan rasa sakit pada otot dan sendi dan sakit disebabkan kemalangan.
 
Kesan ubat Acustop cataplasma bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.
 
Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.
 
Anda boleh membeli ubat Acustop cataplasma dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam bentuk ubat tampal (patch) dan tablet dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.
 
Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Aspire Lifesciences Private Ltd.

Cara pengambilan Acustop cataplasma?
- Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.
Bagaimanakah ia berfungsi?
 • Flurbiprofen mengurangkan sakit dan mengendurkan otot terutama sekali ketika kekejangan.
 • Pesakit yang mengalami masalah buah pinggang penyakit hati perlu merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat Acustop cataplasma.
 • Dos seharusnya diambil mengikuti nasihat doktor. Pastikan tempoh yang cukup diberi untuk masa pengambilan dos.
 • Masa untuk ubat ini memberi kesan bergantung kepada sebab pengambilannya dan dos ubat yang diambil.
 • Jika tiada pengurangan simptom dalam 30 minit hingga sejam selepas ubat diambil, sila bercakap dengan doktor untuk mencari jalan penyelesaian yang lain.
 • Jangan mengambil ubat ini atas nasihat kaum kerabat. Dan jangan memberi ubat ini kepada sesiapa walauppun anda merasa mereka mengalami simptom yang sama.
 • Sentiasa meneliti tarikh luput yang tertera di atas paket atau dengan pegawai farmasi sebelum membeli ubat tersebut.
 • Simpan Acustop cataplasma di suhu bilik elak mendedahkan ubat tersebut kepada haba cahaya matahari.
 • Memandangkan ubat Acustop cataplasma juga merupakan NSAID, jangan mengambilnya dengan ubat lain yang mengandungi paracetamol atau Dicyclomine seperti Dolo, Crocin & Meftal Spas, Combiflam etc.
 • Acustop cataplasma tidak memulihkan penyakit tetapi hanya melegakan simptom tertentu buat sementara
 • Terutama sekali untuk golongan wanita, sila bercakap dengan pakar puan jika anda mengalami haid, senggugut, sakit perut etc agar doktor boleh menasihati bila & bagaimana untuk mengambil ubat ini.
 • Berhenti Acustop Cataplasma atau beritahu doktor anda jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Acustop Cataplasma mempunyai beberapa fungsi kesan sampingan, para pengguna dinasihati membaca artikel berikut dengan teliti sebelum membuat keputusan.
Sebelum mengambil ubat Acustop Cataplasma, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • Dermatosis eksudatif
 • Ekzema
 • Dermatitis
 • Ulser tekanan
 • Jangkitan kulit
 • Luka
 • Alahan kepada ubat Acustop Cataplasma atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Asma disebabkan NSAIDs
 • Asma (lelah)
 • Hipersensitiviti
 
Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Acustop Cataplasma.
 
Tindak balas antara ubat Acustop Cataplasma:
 
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Alkohol
 • Antifungal
 • Antibakteria
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Acustop Cataplasma.
 
Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:
 
 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini
 
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.
Amaran Alkohol (Not Advisable)
Ia tidak digalakkan untuk minum alkohol dengan Acustop Cataplasma 40mg Plaster kerana alkohol boleh meningkatkan risiko pendarahan gastrousus yang disebabkan oleh Acustop Cataplasma 40mg Plaster.

Amaran Kehamilaan (C)
Terdapat peningkatan risiko keguguran, kecacatan jantung, dan gastroschisis berikut penggunaan prostaglandin sintesis perencat semasa awal kehamilan. kajian haiwan telah menunjukkan bahawa terdapat risiko yang buruk kepada janin dan terdapat kajian manusia yang tidak mencukupi, walaupun manfaat yang berpotensi boleh membenarkan penggunaan Acustop Cataplasma 40mg Plaster di kalangan wanita hamil. Acustop Cataplasma 40mg Plaster harus dielakkan semasa trimester pertama dan kedua kehamilan melainkan jika dianggap perlu, dengan yang paling rendah dos mungkin dan tempoh yang singkat rawatan. Ia contraindicated semasa trimester ketiga.

Amaran Penyusuan (Limited Data)
Acustop Cataplasma 40mg Plaster dikumuhkan dalam susu ibu manusia dalam jumlah yang sangat kecil oleh itu ia tidak digalakkan untuk digunakan semasa menyusukan bayi.

Amaran Memandu (Safe)
Acustop Cataplasma 40mg Plaster biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Amaran Buah Pinggang (Use With Care)
Bukan steroid ubat anti-radang (NSAID) seperti Acustop Cataplasma 40mg Plaster boleh menyebabkan pengurangan dos yang bergantung kepada dalam pembentukan prostaglandin dan ini akan mencetuskan kegagalan buah pinggang. Risiko kegagalan buah pinggang meningkat pada pesakit dengan fungsi buah pinggang yang mendasari terjejas dan dengan itu, fungsi buah pinggang mereka perlu dipantau dengan teliti.

Amaran Hati (Limited information)
Bukan steroid ubat anti-radang (NSAID) seperti Acustop Cataplasma 40mg Plaster boleh menyebabkan peningkatan ujian fungsi hati. Dalam orang-orang yang mempunyai gangguan hepatik, pelarasan dos mungkin diperlukan sebagai Acustop Cataplasma 40mg Plaster meluas dimetabolismekan oleh hati.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi tersebut Acustop cataplasma dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Merah-merah pada kulit
 2. Kegatalan
 3. Gatal-gatal
 4. Demam
 5. Sensitif pada cahaya
 6. Kulit melepuh
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.
Pening, Sakit kepala, Dispepsia, Cirit-birit, sakit perut, loya, muntah, sembelit, gastrousus pendarahan, Edema

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Acustop cataplasma. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elak mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihati.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Acustop cataplasma dari kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda rasa anda telah mengambil ubat Acustop cataplasma lebih dari kuantiti yang dinasihati, sila merujuk nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat melebihi dos yang dinasihati mungkin membawa kepada kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Bolehkah Acustop cataplasma diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Acustop cataplasma. Tindak balas antara ubat ini dan alkohol berkemungkinan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini dan mungkin menybebabkan rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Walau apa pun, jangan mengambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari
 
4. Adakah ia selamat untuk mengambil Acustop cataplasma semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Acustop cataplasma ketika wanita hamil. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah ia selamat untuk mengguna ubat Acustop cataplasma ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Acustop cataplasma semasa menyusukan anak. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Acustop cataplasma?
 
 Ia tidak digalakkan. Acustop cataplasma mungkin boleh mengganggu pemikiran sementara. Selain itu, ia juga boleh menyebabkan penglihatan kabur. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 
7. Adakah penggunaan ubat Acustop cataplasma membawa kepada ketagihan?
 
Tidak.Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat yang tertera di paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat custop cataplasma yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang dengan doktor sebagai langkah berjaga-jaga.
 
9. Bolehkah pengambilan ubat Acustop cataplasma membantu dalam melegakan selsema?
 
Tidak. Acustop cataplasma membantu dalam penyakit yang berkaitan dengan sakit perut dan jika anda memerlukan ubat untuk mengubati selsema, anda mungkin memerlukan ubat lain.
 
10. Bolehkah saya mengambil ubat Acustop cataplasma untuk melegakan sakit gigi?
 
Acustop cataplasma lebih khusus digunakan untuk sakit otot. Tetapi, oleh kerana ia mengandungi paracetamol, ia boleh juga digunakan untuk melegakan sakti gigi. Walaubagaimanapun, anda disarankan mengguna ubat yang hanya mengandungi paracetamol sahaja jika masalah anda hanya terhad kepada sakit gigi.
 
11. Adakah ubat Acustop cataplasma berkesan menangani migrain?
 
Acustop cataplasma khusus digunakan untuk sakit otot. Tetapi oleh kerana ia merupakan NSAIDs, ia boleh mengurangkan sakit kepala.
 
12. Bolehkah saya mengambil ubat Acustop cataplasma disamping supplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat Acustop cataplasma selamat untuk diambil bersama supplemen. Tetapi anda dinasihatkan untuk memaklumkan doktor anda mengenai pengambilan semua ubat dan supplemen sebelum mengguna ubat ini.
 
13. Adakah ubat Acustop cataplasma selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Acustop cataplasma selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
14. Bolehkah ubat Acustop cataplasma dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut perlu dikurangkan secara beransur-andsur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda dinasihatkan untuk mendapat nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom ‘withdrawal’.
 
15. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Acustop cataplasma?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Acustop cataplasma bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikut arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Acustop cataplasma. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elak mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihati.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Acustop cataplasma dari kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda rasa anda telah mengambil ubat Acustop cataplasma lebih dari kuantiti yang dinasihati, sila merujuk nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat melebihi dos yang dinasihati mungkin membawa kepada kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Bolehkah Acustop cataplasma diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Acustop cataplasma. Tindak balas antara ubat ini dan alkohol berkemungkinan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini dan mungkin menybebabkan rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Walau apa pun, jangan mengambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari
 
4. Adakah ia selamat untuk mengambil Acustop cataplasma semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Acustop cataplasma ketika wanita hamil. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah ia selamat untuk mengguna ubat Acustop cataplasma ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Acustop cataplasma semasa menyusukan anak. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Acustop cataplasma?
 
 Ia tidak digalakkan. Acustop cataplasma mungkin boleh mengganggu pemikiran sementara. Selain itu, ia juga boleh menyebabkan penglihatan kabur. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 
7. Adakah penggunaan ubat Acustop cataplasma membawa kepada ketagihan?
 
Tidak.Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat yang tertera di paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat custop cataplasma yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang dengan doktor sebagai langkah berjaga-jaga.
 
9. Bolehkah pengambilan ubat Acustop cataplasma membantu dalam melegakan selsema?
 
Tidak. Acustop cataplasma membantu dalam penyakit yang berkaitan dengan sakit perut dan jika anda memerlukan ubat untuk mengubati selsema, anda mungkin memerlukan ubat lain.
 
10. Bolehkah saya mengambil ubat Acustop cataplasma untuk melegakan sakit gigi?
 
Acustop cataplasma lebih khusus digunakan untuk sakit otot. Tetapi, oleh kerana ia mengandungi paracetamol, ia boleh juga digunakan untuk melegakan sakti gigi. Walaubagaimanapun, anda disarankan mengguna ubat yang hanya mengandungi paracetamol sahaja jika masalah anda hanya terhad kepada sakit gigi.
 
11. Adakah ubat Acustop cataplasma berkesan menangani migrain?
 
Acustop cataplasma khusus digunakan untuk sakit otot. Tetapi oleh kerana ia merupakan NSAIDs, ia boleh mengurangkan sakit kepala.
 
12. Bolehkah saya mengambil ubat Acustop cataplasma disamping supplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat Acustop cataplasma selamat untuk diambil bersama supplemen. Tetapi anda dinasihatkan untuk memaklumkan doktor anda mengenai pengambilan semua ubat dan supplemen sebelum mengguna ubat ini.
 
13. Adakah ubat Acustop cataplasma selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Acustop cataplasma selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
14. Bolehkah ubat Acustop cataplasma dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut perlu dikurangkan secara beransur-andsur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda dinasihatkan untuk mendapat nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom ‘withdrawal’.
 
15. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Acustop cataplasma?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Acustop cataplasma bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikut arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Topical
Mechanisme Tindakan
Acustop Cataplasma 40mg Plaster menghalang sintesis prostaglandin dengan mengurangkan aktiviti cyclooxygenase yang kemudiannya menyebabkan pengurangan tahap prostaglandin. Ia juga adalah perencat kuat pengagregatan platelet.

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Aug 10 2020 02:45:47 GMT+0000 (Coordinated Universal Time) 4.9

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Acustop Cataplasma 40mg Plaster boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Acustop Cataplasma 40mg Plaster boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.