Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder

Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder

★ ★ ★ ★ ★ (4.8)
RM 167.90
RM 127.90
Tekan untuk menebus baucar
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Pembungkusan
30 sachets (1 box)


Sering Dibeli Bersama
Ismail Mohd Baroja
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future. Lihat Lagi Lihat Lagi
Subhash Surana
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates. Lihat Lagi Lihat Lagi
Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Adaxil kebiasaannya digunakan untuk sakit sendi tetapi juga mempunyai beberapa fungsi lain di mana ia sesuai untuk diambil:
 1. Penyakit Osteoartritis
 2. Penyakit Reumatoid Artritits
 3. Penyakit hati
 4. Penyakit Ulseratif Kolitis
 5. Penyakit aterosklerosis
 6. Radang sendi
 7. Inflamasi
 8. Iskemia
 9. Diabetes
 
Senarai ini tidak lengkap dan mungkin terdapat kegunaan dan fungsi lain ubat Adaxil. Jangan ambil ubat ini walaupun orang lain yang mengalami simptom yang sama mengambilnya. Sila merujuk nasihat doktor atau doktor pakar sebelum mengguna ubat ini.
Adaxil diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Glucosamine Sulfate (750 mg) – Ia berfungsi untuk menghasilkan bahan kimia semulajadi dalam badan yang membantu melincirkan pergerakan sendi
 • Sodium Chloride (192 mg) - Ia berfungsi untuk menghasilkan bahan kimia semulajadi dalam badan yang membantu melincirkan pergerakan sendi
 • Chondroitin sulfate sodium (600 mg) - Ia berfungsi untuk menghasilkan bahan kimia semulajadi dalam badan yang membantu melincirkan pergerakan sendi
 
Kesan ubat Adaxil bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.
 
Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.
 
Anda boleh membeli ubat Adaxil dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 10 pil dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.
 
Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Meda Healthcare Sdn Bhd.
Cara pengambilan Adaxil? - Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.
Bagaimanakah ia berfungsi? 
 • Glucosamine sulfate berfungsi untuk menghasilkan bahan kimia semulajadi dalam badan yang membantu melincirkan pergerakan sendi.
 • Chondroitin sulfate berfungsi untuk menghasilkan bahan kimia semulajadi dalam badan yang membantu melincirkan pergerakan sendi.
 • Pesakit yang mengalami masalah buah pinggang dan penyakit hati perlu merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat Adaxil.
 • Dos seharusnya diambil mengikuti nasihat doktor. Pastikan tempoh yang cukup diberi untuk masa pengambilan dos.
 • Masa untuk ubat ini memberi kesan bergantung kepada sebab pengambilannya dan dos ubat yang diambil.
 • Jika tiada pengurangan simptom dalam 30 minit hingga sejam selepas ubat diambil, sila bercakap dengan doktor untuk mencari jalan penyelesaian yang lain.
 • Jangan mengambil ubat ini atas nasihat kaum kerabat. Dan jangan memberi ubat ini kepada sesiapa walaupun anda merasa mereka mengalami simptom yang sama.
 • Sentiasa meneliti tarikh luput yang tertera di atas paket atau dengan pegawai farmasi sebelum membeli ubat tersebut.
 • Simpan Adaxil di suhu bilik elak mendedahkan ubat tersebut kepada haba cahaya matahari.
 • Memandangkan ubat Adaxil juga mempunyai fungsi NSAID, jangan mengambilnya dengan ubat lain yang mengandungi paracetamol atau Dicyclomine seperti Dolo, Crocin & Meftal Spas, Combiflam etc.
 • Adaxil tidak memulihkan penyakit tetapi hanya melegakan simptom tertentu buat sementara
 • Terutama sekali untuk golongan wanita, sila bercakap dengan pakar puan jika anda mengalami haid, senggugut, sakit perut etc agar doktor boleh menasihati bila & bagaimana untuk mengambil ubat ini.
 • Berhenti Adaxil atau beritahu doktor anda jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Memandangkan Adaxil adalah supplemen vitamin, anda boleh memperolehinya tanpa preskripsi dari doktor. Tetapi anda dinasihati untuk merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat ini.
 • Anda boleh memperolehi Adaxil tanpa preskripsi doktor. Tetapi anda dinasihati untuk merujuk doktor sebelum mengambi ubat ini.
 • Adaxil mempunyai beberapa fungsi kesan sampingan, para pengguna dinasihati membaca artikel berikut dengan teliti sebelum membuat keputusan.

Sebelum mengambil ubat Adaxil, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 
Kontraindikasi penyakit:
 • Intoleransi kepada fruktos
 • Alergi kepada makanan laut
 • Alahan kepada ubat Adaxil atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 
Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Adaxil.
 
Tindak balas antara ubat Adaxil:
 
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Tetracycline
 • Coumarinic anticoagulant
 • Anti-platelet
 
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Adaxil.
 
Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:
 
 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini
 
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.

Amaran Alkohol (Not Advisable)
Tidak ada interaksi diketahui Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder dengan alkohol.Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder. Mengambil Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder dengan alkohol boleh memburukkan lagi kesan-kesan sampingan Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder seperti mengantuk dan sakit kepalaAdalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan natrium klorida. Mengambil Sodium klorida dengan alkohol boleh memburukkan lagi kesan sampingan seperti sakit kepala, pening, kepala, dan berdebar-debar.

Amaran Kehamilaan (C)
Penggunaan Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder semasa mengandung tidak digalakkan kerana kekurangan kajian mengenai sistem pembiakan manusia. Sila berjumpa dengan doktor.Tiada bukti yang mencukupi dalam kajian manusia pada potensi risiko Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder pada ibu hamil atau janin. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk menggunakannya dengan berhati-hati semasa kehamilan.Natrium klorida mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan sampingan pada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil mungkin lebih diterima dengan risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Penyusuan (Limited Data)
Penggunaan Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder semasa mengandung tidak digalakkan kerana kekurangan kajian mengenai sistem pembiakan manusia. Sila berjumpa dengan doktor.Tidak ada bukti kesan buruk Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder pada bayi yang menyusu. Walau bagaimanapun, langkah berjaga-jaga perlu diambil untuk kegunaan Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder di ibu kejururawatanAdaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder mungkin selamat digunakan semasa menyusukan anak. Terhad data manusia menunjukkan bahawa Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder tidak mewakili risiko besar kepada bayi.

Amaran Memandu (Not Advisable)
Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Jangan memandu kecuali anda sihat. Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder boleh menyebabkan kesan sampingan seperti pening atau mengantuk, semua yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.Tidak berkaitan.

Amaran Buah Pinggang (Use With Care)
Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. pelarasan dos Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Terdapat kajian manusia yang tidak mencukupi mengenai kesan Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder dalam fungsi buah pinggang. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa laporan keabnormalan fungsi buah pinggang pada pesakit memakan ubat ini. Ia contraindicated dalam kerosakan buah pinggang yang teruk.Natrium klorida harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. Dalam keadaan garam-kehilangan kronik, pelarasan dos natrium klorida mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Hati (Limited information)
Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati yang teruk. pelarasan dos Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati kerana terdapat bukti kecederaan hati akut dan hepatoksisiti dalam penyakit hati yang kronik.Natrium klorida harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos natrium klorida mungkin diperlukan. pemantauan enzim hati yang perlu bagi pesakit yang mempunyai masalah hati yang teruk. Sila berjumpa dengan doktor.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi tersebut Adaxil dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Degupan jantung laju
 2. Bengkak
 3. Loya
 4. Mengantuk
 5. Sakit kepala
 6. Sukar lelap
 7. Muntah
 8. Cirit-birit
 9. Ketidakhadaman
 10. Pedih ulu hati
 11. Kembung perut
 12. Gas
 13. Sembelit
 14. Ruam
 15. Gatal
 16. Ekzema
 17. Dermatitis
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.
edema periferal, tachycardia; gangguan CNS (mengantuk, sakit kepala, sifat tidur, insomnia); gangguan GI (loya, muntah-muntah, cirit-birit, pencernaan yang terganggu atau sakit epigastric, kembung perut, sembelit, pedih ulu hati, tiada selera makan); ruam kulit, erythema, pruritus; dermatitis, ruam papular, urtikaria, eczema (kadang-kadang), keguguran rambut, reaksi alahan, gangguan penglihatan, edema

Kepahitan asma, Hiperkolesterolemia, Sakit kepala, keletihan, mengantuk, Flushing, Heartburn, kembung perut, sakit perut, Ruam

Hypernatraemia, dahaga, demam, tachycardia, tekanan darah tinggi, sakit kepala, pening, kegelisahan, keresahan dan kelemahan.

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Adaxil. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elak mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihati.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Adaxil dari kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda rasa anda telah mengambil ubat Adaxil lebih dari kuantiti yang dinasihati, sila merujuk nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat melebihi dos yang dinasihati mungkin membawa kepada kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Bolehkah Adaxil diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Adaxil. Tindak balas antara ubat ini dan alkohol berkemungkinan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini dan mungkin menybebabkan rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Walau apa pun, jangan mengambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari.
 
4. Adakah ia selamat untuk mengambil Adaxil semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Adaxil ketika wanita hamil. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah ia selamat untuk mengguna ubat Adaxil ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Adaxil semasa menyusukan anak. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Adaxil?
 
 Ia tidak digalakkan. Adaxil mungkin boleh mengganggu pemikiran sementara. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 
7. Adakah penggunaan ubat Adaxil membawa kepada ketagihan?
 
Tidak. Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat yang tertera di paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat Adaxil yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang dengan doktor sebagai langkah berjaga-jaga.
 
9. Bolehkah pengambilan ubat Adaxil membantu dalam melegakan selsema?
 
Tidak. Adaxil membantu dalam penyakit yang berkaitan dengan sakit perut dan jika anda memerlukan ubat untuk mengubati selsema, anda mungkin memerlukan ubat lain.
 
10. Bolehkah saya mengambil ubat Adaxil untuk melegakan sakit gigi?
 
Adaxil lebih khusus digunakan untuk sakit perut. Tetapi, oleh kerana ia mengandungi bahan aktif seperti NSAIDs, ia boleh juga digunakan untuk melegakan sakti gigi. Walaubagaimanapun, anda disarankan mengguna ubat yang hanya mengandungi paracetamol sahaja jika masalah anda hanya terhad kepada sakit gigi.
 
11. Bolehkah saya mengambil ubat Adaxil disamping supplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat, Adaxil selamat untuk diambil bersama supplemen. Tetapi anda dinasihatkan untuk memaklumkan doktor anda mengenai pengambilan semua ubat dan supplemen sebelum mengguna ubat ini.
 
12. Adakah ubat Adaxil selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Adaxil selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
13. Bolehkah ubat Adaxil dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut perlu dikurangkan secara beransur-ansur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda dinasihatkan untuk mendapat nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom ‘withdrawal’.
 
14. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Adaxil?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Adaxil bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikut arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Adaxil. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elak mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihati.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Adaxil dari kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda rasa anda telah mengambil ubat Adaxil lebih dari kuantiti yang dinasihati, sila merujuk nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat melebihi dos yang dinasihati mungkin membawa kepada kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Bolehkah Adaxil diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Adaxil. Tindak balas antara ubat ini dan alkohol berkemungkinan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini dan mungkin menybebabkan rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Walau apa pun, jangan mengambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari.
 
4. Adakah ia selamat untuk mengambil Adaxil semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Adaxil ketika wanita hamil. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah ia selamat untuk mengguna ubat Adaxil ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Adaxil semasa menyusukan anak. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Adaxil?
 
 Ia tidak digalakkan. Adaxil mungkin boleh mengganggu pemikiran sementara. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 
7. Adakah penggunaan ubat Adaxil membawa kepada ketagihan?
 
Tidak. Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat yang tertera di paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat Adaxil yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang dengan doktor sebagai langkah berjaga-jaga.
 
9. Bolehkah pengambilan ubat Adaxil membantu dalam melegakan selsema?
 
Tidak. Adaxil membantu dalam penyakit yang berkaitan dengan sakit perut dan jika anda memerlukan ubat untuk mengubati selsema, anda mungkin memerlukan ubat lain.
 
10. Bolehkah saya mengambil ubat Adaxil untuk melegakan sakit gigi?
 
Adaxil lebih khusus digunakan untuk sakit perut. Tetapi, oleh kerana ia mengandungi bahan aktif seperti NSAIDs, ia boleh juga digunakan untuk melegakan sakti gigi. Walaubagaimanapun, anda disarankan mengguna ubat yang hanya mengandungi paracetamol sahaja jika masalah anda hanya terhad kepada sakit gigi.
 
11. Bolehkah saya mengambil ubat Adaxil disamping supplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat, Adaxil selamat untuk diambil bersama supplemen. Tetapi anda dinasihatkan untuk memaklumkan doktor anda mengenai pengambilan semua ubat dan supplemen sebelum mengguna ubat ini.
 
12. Adakah ubat Adaxil selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Adaxil selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
13. Bolehkah ubat Adaxil dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut perlu dikurangkan secara beransur-ansur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda dinasihatkan untuk mendapat nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom ‘withdrawal’.
 
14. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Adaxil?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Adaxil bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikut arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Topical
Mechanisme Tindakan
Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder adalah sejenis ubat anti-radang yang tergolong dalam glycosaminoglycans. Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder berfungsi dengan merangsang pengeluaran proteoglikan kondrosit. Ia juga menghalang pengeluaran enzim proteolitik tertentu yang membawa kepada osteoartritis

Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder adalah sejenis ubat anti-radang yang tergolong dalam glycosaminoglycans. Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder berfungsi dengan merangsang pengeluaran proteoglikan kondrosit. Ia juga menghalang pengeluaran enzim proteolitik tertentu yang membawa kepada osteoartritis

Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder adalah sejenis ubat anti-radang yang tergolong dalam glycosaminoglycans. Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder berfungsi dengan merangsang pengeluaran proteoglikan kondrosit. Ia juga menghalang pengeluaran enzim proteolitik tertentu yang membawa kepada osteoartritis

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Jun 29 2020 09:46:20 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Adaxil Glucosamine 750mg, Chondroitin 600mg Powder boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.