Find COVID Test

Book a slot to get tested in the comfort of your car, at the clinic or at home

Health Screening

Best healthcare packages in Malaysia at affordable prices tailored to your individual healthcare and wellness needs.

Ask DOC

Malaysia"s #1Health Forum. Ask any health related questions to our doctors anonymously

Book Specialist

Check out our latest hospital partners and specialist services now available for online video and phone consultation!

Consult Doctor

Consult With A Doctor Online Video Call, Audio Call or Chat Privately from RM19.99

Aldara 5% Cream

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
RM 407.00
 Cashback
Voucher
Pembungkusan

Pilih Varian dan KuantitiDikilangkan oleh

iNova

Bahan Aktif

imiquimod 

Cara Penggunaan Aldara 5% Cream

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.
Langkah berjaga-jaga bagi Aldara 5% Cream

Sebelum mengambil ubat Aldara cream 5% (Pr), sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:

 • Elakkan terkena pada mata
 • Alahan kepada ubat Aldara cream 5% (Pr) atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:

 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda 
guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor


Amaran Pengambilan Alkohol( Selamat )
Tidak ada interaksi diketahui Aldara 5% Cream dengan alkohol.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Aldara 5% Cream mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Haiwan kajian pembiakan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin. Walau bagaimanapun, terdapat adalah terhad kajian manusia yang terkawal. Manfaat daripada penggunaan Aldara 5% Cream di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi ( Data Terhad )
Aldara 5% Cream mesti digunakan dengan berhati-hati semasa laktasi. data yang terhad menunjukkan bahawa tidak ada nasihat tertentu boleh diberikan sama ada untuk kegunaan ibu-ibu menyusu atau tidak.

Amaran Jika Memandu ( Selamat )
Aldara 5% Cream biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal ( Selamat )
Aldara 5% Cream adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. Walau bagaimanapun, sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati ( Data Terhad )
Aldara 5% Cream adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit hati. Walau bagaimanapun, sila berjumpa dengan doktor.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi tersebut Aldara cream 5% (Pr) dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

 1. Kemerahan pada badan
 2. Hakisan pada kawasan terlibat
 3. Kulit mengelupas
 4. Oedema
 5. Lekukan pada kulit
 6. ‘Scabbing’
 7. Pembentukan gelembung cecair pada kulit (vesicles)

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom di atas, sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.hakisan kulit, pedih, Gatal, Edema, Loya, Cirit-birit, Keletihan, myalgia, Sakit kepala, Hipersensitiviti

N/A

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Ismail Mohd Baroja
5/5
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future.
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.
filza aqilah Azmi
5/5
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you!

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Sep 13 2021 12:30:02 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Aldara 5% Cream boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Aldara 5% Cream boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?