Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
Sering Dibeli Bersama

Penerangan

Jenis sampel

Calitan hidung


Cara Penggunaan

 1. Tanggalkan penutup dari tiub dan masukkan ke dalam pemegang tiub.
 2. Kumpul sampel daripada calitan hidung.
 3. Masukkan swab ke dalam tiub pengekstrakan, pastikan ia menyentuh bahagian bawah, dan putar selama 10-15 saat.
 4. Picit hujung swab pada bahagian dalam tiub perahan untuk mengeluarkannya. Buang swab.
 5. Tutup tiub dan buka penutup bagi penitis sampel
 6. Titiskan sebanyak 3 titik spesimen ke dalam ruangan ujian
 7. Biarkan 15 minit sebelum membaca keputusan 

Interpretasi Keputusan

Keputusan Positif:

Jika anda melihat dua garis merah di kawasan C dan T, ini menunjukkan keputusan yang positif. Garisan boleh berbeza atau samar. Anda telah diuji positif Covid-19.

 • Ujian RT-PCR masih diperlukan untuk pengesahan kes Covid-19. Anda dinasihatkan untuk segera mendapatkan rawatan perubatan walaupun anda mungkin tiada simptom
 • Ikuti SOP semasa yang diberikan

Keputusan Negatif:

Jika anda melihat satu garis merah dengan C, dan tiada garisan dengan T, ini menunjukkan keputusan negatif.

 • Anda mungkin tidak menghidap Covid-19. Walau bagaimanapun, anda dinasihatkan untuk terus memantau simptom jika anda mengesyaki anda mungkin terdedah kepada virus kerana terdapat kemungkinan untuk keputusan negatif palsu
 • Jika anda mengalami simptom di kemudian hari, anda dinasihatkan untuk melakukan ujian RT-PCR untuk pengesahan

Keputusan Tidak Sah

Jika anda tidak melihat sebarang garisan, atau satu garisan pada T sahaja, ia adalah keputusan yang tidak sah. Ujian ini tidak berjaya

 • Anda perlu melakukan ujian lain dengan kit ujian baharu.

Cara penyimpanaan

Simpan pada suhu bilik

Penjual: Klinik Mediviron UOA

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Subhash Surana
5/5
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates.
Ismail Mohd Baroja
5/5
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future.
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.

Maklumat dikemas kini pada: : Wed Jun 29 2022 04:55:48 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

(Ready Stock) ALLTEST COVID-19 Antigen Rapid Test Kit - Nasal Swab boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


(Ready Stock) ALLTEST COVID-19 Antigen Rapid Test Kit - Nasal Swab boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?