Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

(Ready Stock) ALLTEST COVID-19 Antigen Rapid Test Kit - Oral Fluid Self Testing

RM 13.90
RM 3.00
Pembungkusan
Select Variant


Sering Dibeli Bersama

Penerangan

Kit ujian ini membolehkan ujian kendiri antigen Covid-19 dilakukan di mana sahaja seperti rumah atau pejabat anda, tanpa perlu datang ke fasiliti kesihatan.

Mengapa gunakan ini?

  • Mudah
  • Mesra Pengguna
  • Boleh dilakukan sendiri
  • Keputusan segera, dalam masa 15 minit


Spesifikasi Uji Cepat Antigen ALLTEST Covid-19
Sensitiviti 91.38%
Spesifisiti 100.0%

Keputusan Positif
Sekiranya anda melihat dua garis merah pada bahagian C dan T, ini menunjukkan keputusan yang positif. Garisan boleh kelihatan jelas atau samar-samar. Ini bermakna anda positif Covid-19.

  • Ujian RT-PCR masih diperlukan untuk pengesahan kes Covid-19. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat perubatan dengan segera walaupun anda mungkin tidak mengalami sebarang gejala.
  • Patuhi SOP semasa yang telah digariskan.


Keputusan Negatif 
Sekiranya anda melihat satu garis merah di C, dan tidak ada garis di T, itu menunjukkan keputusan negatif.

  • Anda mungkin tidak dijangkiti Covid-19. Namun, anda disarankan untuk terus memantau gejala jika anda mengesyaki anda mungkin telah terdedah kepada virus kerana terdapat kemungkinan hasil negatif palsu.
  • Sekiranya anda mengalami gejala di kemudian hari, anda disarankan untuk melakukan ujian RT-PCR untuk pengesahan.


Keputusan Tidak Sah
Sekiranya anda tidak melihat sebarang garisan, atau satu garisan di T sahaja, ini adalah keputusan ujian yang tidak sah. Ini bermakna ujian tidak berjaya

  • Anda perlu melakukan ujian lain dengan kit ujian baru.

Bagaimana menggunakan kit


Soalan Lazim

1. Bagaimana saya tahu jika kit ujian berfungsi?
ALLTEST COVID-19 Antigen Rapid Test adalah rapid chromatographic immunoassay untuk pengesanan kualitatif antigen SARS-CoV-2 yang terdapat dalam cecair oral manusia. Apabila garis kawalan (C) muncul, itu bermaksud unit ujian berfungsi dengan baik.

2. Berapa cepat saya boleh membaca keputusan saya?
Anda boleh membaca keputusan ujian anda selepas 15 minit selagi garis berwarna muncul di sebelah kawasan Kawalan (C), jangan baca keputusan ujian ini selepas 20 minit.

3. Bilakah masa terbaik untuk menggunakan kit ujian?
Ujian Antigen Rapid ALLTEST COVID-19 boleh dilakukan pada bila-bila masa sepanjang hari. Walau bagaimanapun, disyorkan untuk mengambil cecair oral pertama pada waktu pagi.

4. Adakah keputusan ujian boleh salah? Adakah terdapat faktor yang boleh mempengaruhi keputusan ujian?
Keputusan yang tepat hanya boleh dihasilkan jika cecair yang digunakan adalah dari mulut pada ketika itu dan ujian dilakukan mengikuti arahan dengan teliti. Walaupun begitu, terdapat kemungkinan hasil ujian tidak tepat. Strain coronavirus bukan SARS-CoV-2 atau faktor gangguan lain boleh menyebabkan keputusan positif.

5. Bagaimana membaca ujian jika warna dan intensiti garisnya berbeza?
Warna dan intensiti garis tidak penting untuk penafsiran hasil. Ujian harus dianggap positif tidak kira apa pun intensiti warna garis ujian (T).

6. Bolehkah ALLTEST COVID-19 Antigen Rapid Test Kit mengesan jangkitan virus yang bermutasi?
ALLTEST COVID-19 Antigen Rapid Test Kit direka untuk mengesan protein nukleokapsid (NP) virus SARS-CoV-2. Kawasan virus yang bermutasi tidak menjejaskan kawasan di mana kit mengesan virus. Oleh itu, ia dapat menyaring strain Alpha(B.1.1.7), Beta(B.1.351), Gamma(P.1), Delta(B.1.617.2), Lambda(C.37), Zeta( P.2), Kappa(B.1.617.1), Eta(B.1.525), Loda(B.1.526), Epsilon(B.1.427), Theta(P.3) dan Omicron(B.1.1.529) jangkitan virus yang bermutasi.

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.
Nor Shafahana Shaik Abdul Shukkor
5/5
DoctorOnCall medical delivery is super fast and convenient. I received my meds in less than 3 hrs. Awesome!
Hafiz Jalil
5/5
Fast, simple and easy.. the best place if you are to busy with your job. Everything doing on call. Only Rm 20 for a consultation from a doctor. Is worth to try it.

Maklumat dikemas kini pada: : Fri May 27 2022 22:20:22 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

(Ready Stock) ALLTEST COVID-19 Antigen Rapid Test Kit - Oral Fluid Self Testing boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


(Ready Stock) ALLTEST COVID-19 Antigen Rapid Test Kit - Oral Fluid Self Testing boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?