Arcoxia 60mg Tablet

Preskripsi Diperlukan
RM 53.20
RM 46.90
Tekan untuk menebus baucar
Penafian
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Pembungkusan
10 tabs (strip)


Sering Dibeli Bersama
Jenama Lain
Sebelum mengambil ubat ARCOXIA 60MG, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat ARCOXIA 60MG atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit asma atau masalah pernafasan lain
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 • Penyakit jantung iskemia
 • Penyakit arteri periferal 
 • Penyakit serebrovaskular (termasuk mereka yang baru menjalani pembedahan pintasan arteri koronari atau angioplasti)
 • Tekanan darah tinggi yang tidak terkawal
 • Kehamilan

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut ARCOXIA 60MG

Tindak balas antara ubat ARCOXIA 60MG:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Alkohol
 • Ubat tekanan darah tinggi
 • Ubat warfarin
 • Terapi pengganti hormon
 • Lithium
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat ARCOXIA 60MG.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:

 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
Amaran Alkohol (Safe)
Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol semasa mengambil NSAID tetapi ia adalah disyorkan untuk minum secara sederhana kerana terlalu banyak alkohol boleh mengganggu perut.

Amaran Kehamilaan (C)
Ia tidak digalakkan untuk penggunaan Arcoxia 60mg Tablet pada wanita cuba untuk hamil. Terdapat data manusia yang terbatas mengenai kesan Arcoxia 60mg Tablet kehamilan bagaimanapun, kajian haiwan telah menunjukkan bahawa ia boleh menyebabkan kesan buruk kepada janin. Sebagai Arcoxia 60mg Tablet Menghalang prostaglandin sintesis, ini boleh menyebabkan inersia rahim dan penutupan pramatang ductus arteriosus pada trimester terakhir kehamilan. Risiko untuk manusia kekal tidak diketahui. Ia adalah yang terbaik untuk mengelakkan Arcoxia 60mg Tablet semasa hamil jika boleh.

Amaran Penyusuan (Limited Data)
Didapati bahawa Arcoxia 60mg Tablet dikumuhkan dalam susu menyusu haiwan walaupun ia tidak diketahui sama ada ia dikumuhkan dalam susu ibu manusia. Kerana banyak ubat dikumuhkan dalam susu ibu dan terdapat risiko yang berpotensi untuk bayi menyusu, keputusan untuk penyusuan memberhentikan atau berhenti mengambil ubat bergantung kepada kepentingan ubat kepada ibu.

Amaran Memandu (Safe)
Arcoxia 60mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Amaran Buah Pinggang (Use With Care)
Arcoxia 60mg Tablet tidak digalakkan untuk digunakan pada pesakit dengan bagaimanapun penyakit buah pinggang yang teruk, jika terdapat keperluan untuk memulakan ubat pada pesakit itu, adalah penting untuk memantau fungsi buah pinggang rapat. Jika perfusi buah pinggang terjejas, penggunaan Arcoxia 60mg Tablet boleh mengurangkan pembentukan prostaglandin dan fungsi buah pinggang menjejaskan. Oleh itu, pesakit dengan fungsi buah pinggang pra-sedia ada penglihatan, kegagalan jantung uncompensated atau sirosis hati memerlukan memantau fungsi buah pinggang jika mereka menggunakan ubat ini.

Amaran Hati (Limited information)
Jika pesakit mempunyai gejala-gejala atau tanda-tanda menandakan kemerosotan hati, atau tidak normal ujian fungsi hati, ujian berikut perlu dinilai untuk fungsi hati sentiasa tidak normal. Jika berterusan tidak normal ujian fungsi hati (tiga kali had atas normal) yang ditemui, Arcoxia 60mg Tablet perlu dihentikan.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi tersebut ARCOXIA 60MG dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Loya
 2. Masuk angina
 3. Perut kembung
 4. Kegatalan
 5. Alahan
 6. Kerengsaan
 7. Cirit-birit
 8. Keletihan
 9. Pening
 10. Edema
 11. Tekanan darah tinggi
 12. Pedih ulu hati, loya
 13. Sakit kepala
 14. Sembelit

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.
nur syahida
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service Lihat Lagi Lihat Lagi
Faizah Ismail
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition Lihat Lagi Lihat Lagi

Maklumat dikemas kini pada: : Thu Feb 25 2021 08:55:04 GMT+0000 (Coordinated Universal Time) 4.9

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Arcoxia 60mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Arcoxia 60mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.