Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN

Avorius 5mg Tablet 10s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
Pembungkusan
Select Variant
Voucher


Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dos

Betamethasone Cream 15g diperbuat daripada:

 • Ā Betamethasone (0.1% w/w) - Ia berfungsi mengawal kadar sintesis protein yang mengurangkan radang kulit.Ā 

Kesan ubat Betamethasone Cream 15g bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk menyapu ubat ini pada permukaan yang berkenaan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Betamethasone Cream 15g dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam tiub krim 15gĀ  dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas tiub ubat. Ia dihasilkan oleh Kotra Pharma.

Cara pengambilan Betamethasone Cream 15g?Ā 
- Sapukan ubat tersebut pada kawasan yang terlibat. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.


Cara Penggunaan Avorius 5mg Tablet 10s (strip)

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.

Dikilangkan oleh

Ind-Swift Limited

Brands

Avo
Langkah berjaga-jaga bagi Avorius 5mg Tablet 10s (strip)

Amaran
Sebelum mengambil ubat Aerius Tablet,Ā sila rujuk nasihat doktorĀ terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut.Ā 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Aerius Tablet atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi bawah umur 1 tahun. Sila simpankan pada tempat yang jauh daripada kanak-kanak dan bayi bawah umur 1 tahun
 • Hipersensitiviti
 • Menyusukan anak
 • Perempuan mengandung

Sila berhenti daripada mengambil ubatĀ  Aerius Tablet jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Aerius Tablet:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang sebarangĀ  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

 • Acetaminophen
 • Albuterol
 • Amlodipine
 • Asid ascorbikĀ 
 • Aspirin
 • Cholecalciferol
 • Cyanocobalamin
 • Duloxetine
 • Ergocalciferol
 • Esomeprazole

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Aerius Tablet.

Sebelum anda mengunakan ubat ini,Ā sila maklumkan kepada doktorĀ anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagaiĀ amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Jangan ambil ubat jika mengandung
 • Simpan ubat ini pada suhu bawah 300

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
Ā 

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Avorius 5mg Tablet 10s (strip). Mengambil Avorius 5mg Tablet 10s (strip) dengan alkohol boleh meningkatkan CNS kemurungan dan membawa kepada kesan sedatif.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Avorius 5mg Tablet 10s (strip) mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Haiwan kajian pembiakan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin. Walau bagaimanapun, terdapat kajian yang terkawal terhad pada manusia. Manfaat daripada penggunaan Avorius 5mg Tablet 10s (strip) di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)
Avorius 5mg Tablet 10s (strip) mungkin tidak selamat digunakan semasa menyusukan anak. Avorius 5mg Tablet 10s (strip) dikumuhkan ke dalam susu ibu.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Avorius 5mg Tablet 10s (strip) biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Avorius 5mg Tablet 10s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kerana ia dikumuhkan melalui air kencing. pelarasan dos Avorius 5mg Tablet 10s (strip) mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
Avorius 5mg Tablet 10s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati sebagai ubat yang dimetabolismekan dalam hati. pelarasan dos Avorius 5mg Tablet 10s (strip) mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi tersebut Betamethasone Cream 15g dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

 1. Rasa seperti menyengat, panas seperti terbakar, iritasi, kekeringan dan kemerahan pada kawasan yang terlibat
 2. Kulit semakin nipis
 3. ā€˜Stretch marksā€™
 4. Dilatasi saluran darah yang cetek
 5. Penggunaan yang berlebihan dan berpanjangan akan menyebabkan penyerapan sistemik.

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), silaĀ bercakap dengan doktorĀ  dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.

Myalgia, Keletihan, sifat tidur, Sakit kepala, pening, insomnia, loya, muntah, Dispepsia, Cirit-birit

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Nor Shafahana Shaik Abdul Shukkor
5/5
DoctorOnCall medical delivery is super fast and convenient. I received my meds in less than 3 hrs. Awesome!
Ismail Mohd Baroja
5/5
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future.
Shahariz Aziz
5/5
Great service and speedy delivery. Highly recommended !

Maklumat dikemas kini pada: : Tue May 30 2023 18:06:34 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Avorius 5mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Avorius 5mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.