Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN
Produk Serupa

Pengenalan Blackmores Omega-3 Fish Oil 1000mg 30 Capsules

Blackmores Omega-3 Fish Oil adalah sumber asid lemak omega-3 semulajadi yang sangat bermanfaat. Ia membekalkan 300 mg omega-3 setiap kapsul untuk menyokong kesihatan jantung, kulit, mata dan otak dan disyorkan untuk mereka yang tidak mengambil ikan dalam hidangan mereka sekurang-kurangnya 2-3 kali seminggu.

Cara Penggunaan Blackmores Omega-3 Fish Oil 1000mg 30 Capsules

Ambil bersama makanan.

Cara Pengambilan

Oral

Cara Penyimpanan Blackmores Omega-3 Fish Oil 1000mg 30 Capsules

Simpan pada suhu di bawah 30°C jauh dari cahaya dan kelembapan.

Tempoh lupus

Semak tarikh luput pada bungkusan.

Brands

Blackmores

Kandungan

Kandungan Blackmores Omega-3 Fish Oil ialah:
Omega-3 trigliserida-marine - 300mg
Mengandungi trigliserida marin omega-3 300mg sebagai:
Asid Eicosapentaenoic (EPA) -180 mg
Asid Docosahexaenoic (DHA) - 120 mg

Status Halal

Halal

Interaksi Ubat-ubatan/Makanan

Tiada interaksi antara ubat uabtan atau makanan yang diketahui sebelum ini, namun sila rujuk kepada doktor jika anda mengalami sebarang gejala membimbangkan selepas menggunakan ubat ini.

Amaran Langkah berjaga-jaga

Rujuk kepada doktor anda sebelum mengambil produk suplemen ini jika anda mempunyai sebarang penyakit sedia ada atau sedang mengambil sebarang ubat-ubatan.

Penerangan Keselamatan Pengambilan Ketika Hamil untuk Blackmores Omega-3 Fish Oil 1000mg 30 Capsules

Sila dapatkan nasihat doktor anda sebelum mengambil produk jika anda hamil, merancang untuk hamil atau sedang menyusukan anak.

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Tentang Blackmores Omega-3 Fish Oil 1000mg 30 Capsules

Asid lemak Omega-3 mempunyai banyak manfaat kesihatan fizikal dan mental. Berikut adalah beberapa manfaat pengambilannya:

1. Baik untuk Kesihatan Mata
DHA, asid lemak omega-3, adalah komponen struktur retina. Paras DHA yang rendah mungkin menyebabkan masalah penglihatan. Pengambilan omega-3 yang mencukupi telah dikaitkan dengan risiko degenerasi makula yang lebih rendah, yang merupakan salah satu punca utama kerosakan mata kekal dan buta.

2. Membantu Mengekalkan Kesihatan Otak Semasa Hamil dan Perkembangan Otak Kanak-kanak
Omega-3 adalah penting untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan. DHA terdiri daripada 40% asid lemak tak tepu dalam otak dan 60% dalam retina. Pengambilan omega-3 yang mencukupi semasa kehamilan mempunyai banyak kelebihan untuk bayi anda, termasuk:

  • Kurang masalah tingkah laku
  • Meningkatkan keupayaan komunikasi dan sosial
  • Mengurangkan kemungkinan kelewatan perkembangan
  • Mengurangkan risiko gangguan hiperaktif kekurangan perhatian, autisme, dan cerebral palsy
  • Kepintaran yang unggul

3. Membantu Kanak-kanak ADHD
ADHD adalah penyakit tingkah laku yang dicirikan oleh ketidakpedulian, hiperaktif, dan impulsif. Kajian menunjukkan bahawa kanak-kanak ADHD mempunyai tahap asid lemak omega-3 yang lebih rendah daripada rakan sebaya mereka. Omega-3 membantu mereka untuk fokus dalam penyelesaian tugas. Ini juga mengurangkan pergolakan, impulsif, kegelisahan, dan keganasan.

4. Membantu Melegakan Simptom Sindrom Metabolik
Sindrom metabolik adalah istilah yang merujuk kepada sekumpulan penyakit seperti tekanan darah tinggi, rintangan insulin, trigliserida tinggi, dan kolesterol HDL "baik" rendah. Ia adalah isu kesihatan awam yang besar kerana ia meningkatkan risiko penyakit jantung dan diabetes. Asid lemak omega-3 boleh membantu mengurangkan rintangan insulin, keradangan, dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Terdapat banyak manfaat lain asid lemak Omega 3, dan suplemen seperti Blackmores Omega-3 Fish Oil boleh membantu anda menikmati manfaatnya.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition
filza aqilah Azmi
5/5
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you!
Nor Shafahana Shaik Abdul Shukkor
5/5
DoctorOnCall medical delivery is super fast and convenient. I received my meds in less than 3 hrs. Awesome!

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Aug 09 2022 02:05:19 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Blackmores Omega-3 Fish Oil 1000mg 30 Capsules boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Blackmores Omega-3 Fish Oil 1000mg 30 Capsules boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.