Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN
Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dos

Celebrex mengandungi celecoxib dan kesan ubat Celebrex bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Celebrex dari farmasi terdekat. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam bentuk pil dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Pfizer (Malaysia) Sdn Bhd.

Cara pengambilan Celebrex? - Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.

Cara Penggunaan Celebrex 200mg Capsule 10s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan sebiji ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Dikilangkan oleh

Pfizer Pharmaceuticals

Brands

Viatris
Langkah berjaga-jaga bagi Celebrex 200mg Capsule 10s (strip)

Sebelum mengambil ubat Celebrex, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • Penyakit jantung
 • Alahan kepada ubat Celebrex atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit hati
 • Penyakit asma atau masalah pernafasan lain
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak atau bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 • Menyusukan anak

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut.

Tindak balas antara ubat Celebrex:

Tindak balas adalah berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Alkohol
 • Furosemide
 • Ubat antihipertensi seperti ‘ACE inhibitor’
 • Cyclosporine

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Celebrex.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan penggunaan ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda alami atau mengenai ubat lain yang anda 
gunakan. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) tidak boleh digunakan dengan alkohol. pengambilan alkohol adalah salah satu faktor risiko untuk komplikasi gastrousus atas dan bawah seperti tebukan, ulser atau bleedings. Memakan Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) dengan alkohol boleh meningkatkan kemungkinan mendapat komplikasi.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) mesti digunakan dengan berhati-hati semasa mengandung. kajian pembiakan haiwan menunjukkan kesan buruk kepada janin, dan tidak ada kajian yang mencukupi di kalangan wanita hamil sebelum 30 minggu kehamilan. Di kalangan wanita selepas 30 minggu kehamilan, terdapat bukti kesan buruk pada sistem buah pinggang janin dan penutupan pramatang arteriosus ductus itu. Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) hanya boleh digunakan selepas manfaat dan risiko telah ditimbang dengan betul. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)
Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) ditunjukkan yang akan dikeluarkan pada kepekatan sama dengan dalam plasma dalam susu tikus. Walaupun dikatakan bahawa terdapat sangat sedikit perkumuhan Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) ke dalam manusia susu ibu, ia tidak digalakkan untuk wanita menyusu ketika menggunakan Celebrex 200mg Capsule 10s (strip).

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan kemerosotan buah pinggang. pelarasan dos Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) diperlukan. Walau bagaimanapun, ia adalah contraindicated jika pesakit mempunyai buah pinggang yang teruk kemerosotan nilai. Sila rujuk kepada doktor anda sebelum digunakan.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan gangguan hati yang lembut atau sederhana. pelarasan dos Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) adalah diperlukan. Walau bagaimanapun, ia adalah contraindicated jika pesakit mempunyai kemerosotan hati yang teruk Sila berjumpa dengan doktor.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi Celebrex dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. 
Sila lihat senarai di bawah:
 1. Cirit-birit 
 2. Loya
 3. Muntah
 4. Bronkitis
 5. Sinusitis
 6. Insomnia
 7. Batuk
 8. Alahan
 9. Sesak nafas
 10. Pening
 11. Gatal dan ruam pada badan
 12. Kesukaran untuk menelan

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom di atas, sila bercakap dengan doktor anda dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan doktor anda jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat digunakan secara berpanjangan.


Tekanan darah tinggi, Upper jangkitan saluran pernafasan, batuk. infarksi miokardium, Hipersensitiviti, Insomnia, Sakit kepala, pening, loya, muntah, sakit perut, sindrom usus Rengsa, GERD, Edema, ruam kulit atau pruritus

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Farish Ziegler
5/5
Very pleased when I deal with DoctorOnCall. Very low price and get free shipping. Very helpful to all customers, each question asked is answered promptly. Thank you
nur syahida
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Jun 06 2023 09:30:05 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Celebrex 200mg Capsule 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.