Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
Produk Serupa

Pengenalan Champs Vitamin C 100mg (100 Chewable Tablets) Strawberry

Champs Vitamin C 100mg Orange atau Strawberry Chewable Tablet ialah suplemen nutrisi untuk kanak-kanak yang berumur 12 tahun ke bawah.

Ia mengandungi 100mg vitamin C setiap tablet dan rasanya lebih enak apabila dikunyah.

Vitamin C adalah penting untuk meningkatkan kesihatan secara umum. Ia menguatkan sistem imun manusia dan memendekkan tempoh selesema dan demam.

Champs Vitamin C dirumus dengan bahan-bahan berkualiti tinggi untuk menyokong sistem imun dan mencegah jangkitan. Ia boleh didapati dalam perisa oren atau strawberi, 100 tablet bagi setiap botol.

Cara Penggunaan Champs Vitamin C 100mg (100 Chewable Tablets) Strawberry

Untuk diambil sekali sehari, sebelum atau selepas makan:
Umur 1 - 3 tahun: 1 tablet
Umur 4 - 12 tahun: 1 - 2 tablet
Atau seperti yang diarahkan oleh doktor

Cara Penyimpanan Champs Vitamin C 100mg (100 Chewable Tablets) Strawberry

Simpan di tempat kering di bawah 30˚C, jauh dari cahaya matahari dan kelembapan.

Tempoh lupus

Semak tarikh luput pada bungkusan.

Amaran Langkah berjaga-jaga

- Jauhkan daripada kanak-kanak.
- Penggunaan pada kanak-kanak hendaklah di bawah pengawasan orang dewasa.
- Jangan gunakan jika bungkusan atau penutup telah rosak.

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Tentang Champs Vitamin C 100mg (100 Chewable Tablets) Strawberry

Vitamin C, juga dikenali sebagai asid askorbik, terdapat dalam pelbagai makanan, termasuk buah sitrus, epal, beri, kentang, dan cili. Jika anak anda seorang yang cerewet perihal makanan, vitamin C juga boleh diambil sebagai suplemen oral. Anak anda tidak akan menghadapi masalah jika mengambil suplemen seperti Champs Vitamin C 100mg kerana ia rasanya yang sedap dan menyenangkan.

Pengambilan Vitamin C diperlukan untuk tubuh anak anda bagi kepentingan berikut:

1.
 
Kolagen, saluran darah, rawan, otot dan tisu penghubung yang lain. Ia membantu dalam memperbaiki tisu badan, termasuk kulit anda. Menurut kajian saintifik, ia juga membantu pemulihan tisu penghubung dan penyembuhan luka.
2. 
Neurotransmitter iaitu bahan kimia yang memainkan peranan penting dalam isyarat sistem saraf.
3. Carnitine ialah bahan kimia yang membantu untuk mengangkut dan memecahkan asid lemak untuk menghasilkan tenaga.
4. 
Penting untulang perkembangan tulang dan gigi yang sihat terutamanya bagi kanak-kanak yang sedang membesar.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Hafiz Jalil
5/5
Fast, simple and easy.. the best place if you are to busy with your job. Everything doing on call. Only Rm 20 for a consultation from a doctor. Is worth to try it.
Shahariz Aziz
5/5
Great service and speedy delivery. Highly recommended !
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Jun 27 2022 18:02:39 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Champs Vitamin C 100mg (100 Chewable Tablets) Strawberry boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Champs Vitamin C 100mg (100 Chewable Tablets) Strawberry boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?