Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN
Produk Serupa

Pengenalan Champs Vitamin C 100mg with Lysine - Fruiti 100 Chewable Tablets

Champs Vitamin C with Lysine Chewable Tablet ialah suplemen kesihatan untuk kanak-kanak yang berfungsi meningkatkan sistem imun terutamanya untuk kanak-kanak yang kekurangan pengambilan Vitamin C. Dirumus dengan tambahan lysine untuk menambah selera makan kanak-kanak.

Cara Penggunaan Champs Vitamin C 100mg with Lysine - Fruiti 100 Chewable Tablets

Kanak-kanak berumur 1 hingga 3 tahun: 1 hingga 2 tablet
Kanak-kanak berumur 4 hingga 8 tahun: 1 hingga 3 tablet
Kanak-kanak berumur 9 hingga 12 tahun: 1 hingga 5 tablet
Boleh diambil dua kali sehari sebelum atau selepas makan, atau seperti yang disyorkan oleh doktor.

Cara Penyimpanan Champs Vitamin C 100mg with Lysine - Fruiti 100 Chewable Tablets

Simpan di tempat kering di bawah 30˚C, jauh dari cahaya matahari dan kelembapan.

Tempoh lupus

Rujuk pada bungkusan untuk tarikh luput

Dikilangkan oleh

Duopharma

Brands

Champs

Kandungan

Bahan-bahan aktif:
• Vitamin C - 100mg
• Lysine HCI - 50mg

Status Halal

Halal

Amaran Langkah berjaga-jaga

- Jauhkan dari kanak-kanak.
- Penggunaan pada kanak-kanak hendaklah di bawah pengawasan orang dewasa.
- Jangan gunakan jika bungkusan atau kedapnya telah rosak.

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Tentang Champs Vitamin C 100mg with Lysine - Fruiti 100 Chewable Tablets

Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan jumlah nutrien yang mencukupi untuk mengekalkan tubuh badan yang sihat. Makanan tambahan seperti Champs Vitamin C with Lysine Chewable Tablet boleh membantu untuk mencapai matlamat ini. Vitamin C 100mg yang boleh dikunyah adalah jenis yang sesuai untuk kanak-kanak kerana mempunyai rasa yang sedap dan mudah untuk dimakan. Vitamin c yang terbaik harus mempunyai konsentrasi yang mencukupi yang diperlukan oleh seseorang individu.

Vitamin C adalah salah satu vitamin penting untuk tubuh. Ini bermakna badan tidak dapat menghasilkan vitamin ini dan anda hanya boleh mendapatkannya daripada makanan yang diambil.

Berikut adalah kebaikan vitamin C:

  • Untuk pertumbuhan dan perkembangan tubuh yang sihat
  • Membaiki tisu badan
  • Membuang toksin dari badan
  • Meningkatkan fungsi sistem imun
  • Mengekalkan kesihatan tulang, gigi dan gusi
  • Menggalakkan kulit yang sihat, cerah dan berseri
  • Menggalakkan penyembuhan luka

Vitamin C banyak terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Diet yang seimbang boleh memastikan pengambilan vitamin C yang mencukupi, tetapi pengambilan makanan tambahan juga boleh membantu anda menikmati manfaatnya. Terdapat juga Vitamin c yang boleh dikunyah untuk orang dewasa yang lebih sedap dan sesuai untuk orang yang mempunyai masalah untuk menelan ubat. Dos untuk kanak-kanak adalah berbeza dan lebih rendah daripada keperluan orang dewasa. Lihat pembungkusan produk untuk dos yang disyorkan atau rujuk ahli farmasi anda.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Gurunathan Govindan
5/5
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home.
nur syahida
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Aug 08 2022 19:20:12 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Champs Vitamin C 100mg with Lysine - Fruiti 100 Chewable Tablets boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Champs Vitamin C 100mg with Lysine - Fruiti 100 Chewable Tablets boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.