Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Beright COVID-19 Saliva Test (Oral Fluid) 1s - DoctorOnCall Farmasi Online

Beright COVID-19 Saliva Test (Oral Fluid) 1s

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 3.30
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Beright COVID-19 Saliva Test (Oral Fluid) 1s - DoctorOnCall Farmasi Online

Beright COVID-19 Saliva Test (Oral Fluid) 1s

RM 3.30

Product Overview

Pengilang

-Hangzhou AllTest Biotech Co., Ltd. Zheijang, P.R. China.


Negara asal

-China


Jenama

-Beright


Spesifikasi Produk

-Sensitiviti:90.1%

-Spesifikasi: 99.3%

-Ketepatan keseluruhan: 97.0%


Jenis sampel

-Cecair Mulut (Air Liur)


Cara pengambilan / Arahan penggunaan / Cara penggunaan:

  1. Basuh atau bersihkan tangan sebelum menggunakan kit ujian.

  2. Pasang corong sampel pada tiub sampel.

  3. Batuk 3-5 kali sebelum meludahkan air liur ke dalam tiub corong.

  4. Kumpul cecair mulut/air liur sehingga bertemu dengan garis skala pertama. Ulangi langkah jika jumlah tidak mencukupi.

  5. Tanggalkan corong sampel daripada tiub sampel dan buang dengan cara yang betul..

  6. Masukkan reagen ke dalam tiub sampel dan pasangkan penutup di atas.

  7. Gaul rata dengan memicit tiub sebanyak 10-15 kali secara perlahan-lahan.

  8. Tambah 2 titis larutan ke ruangan sampel alat uji

  9. Baca keputusan pada masa 15 minit

Interpretasi keputusan ujian:


Positif:

Negatif:

Tidak Sah

Cara penyimpanan

-Simpan ujian pada suhu 2-30˚C


Tarikh luput

-Semak tarikh luput pada bungkusan


 Langkah berjaga-jaga/ Amaran

-Jauhkan ujian dari kanak-kanak

-Sampel dan reagen tidak boleh diminum

-Jangan menyentuh sampel atau reagen. Elakkan daripada terkena pada kulit atau mata..

-Jangan gunakan ujian selepas tarikh luput


Artikel Singkat


Pandemik COVID-19 telah memberi kesan teruk kepada dunia. Kerajaan, pakar perubatan dan saintis bekerja siang malam untuk mencari kaedah membendung virus dan mengurangkan penyebarannya. Salah satu kaedah yang diperkenalkan ialah Ujian Cecair Mulut (Air Liur) COVID-19. Ujian ini menjadi semakin popular setelah terbukti sebagai cara yang bagus untuk mendiagnosis virus COVID-19.


Bila Ujian Cecair Mulut (Air Liur) COVID-19 perlu dilakukan?


Jika anda mengesyaki bahawa anda telah terdedah kepada virus atau mengalami simptom seperti batuk, demam, dan kesukaran bernafas, anda harus mengambil ujian ini. Ujian juga penting jika anda telah berhubung dengan seseorang yang telah diuji positif untuk virus tersebut.


Selain itu, anda juga harus mengambil ujian ini sebelum dan selepas anda mengembara. Keperluan ujian akan berbeza mengikut syarikat penerbangan, hotel dan negara. Oleh hal yang demikian, ujian air liur menjadi pilihan terbaik untuk mendapatkan keputusan yang cepat dan mudah.


Kesimpulannya, Ujian Cecair Mulut (Air Liur) COVID-19 menjadi kaedah yang tepat dan tidak invasif untuk mendiagnosis virus. Ia mempunyai beberapa kelebihan berbanding kaedah ujian lain, termasuk kebolehcapaian, keterjangkauan dan kesesuaiannya. Ia adalah amat penting untuk mengetahui bila perlu dilakukan ujian COVID-19 dan anda digalakkan untuk berunding dengan pakar perubatan jika tidak pasti.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sat Nov 04 2023 10:24:06 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Beright COVID-19 Saliva Test (Oral Fluid) 1s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Beright COVID-19 Saliva Test (Oral Fluid) 1s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Haris Mateen
5/5
I was able to connect quickly with doctor by using online service of doctoroncall.. the doctor was very professional and it save time.. highly recommended to their services.
Marissa Zahara
5/5
Very friendly and helpful portal that replies to your query even at ungodly hour at 6AM! With very detailed.. thorough.. and solid proofs of the doctors you're consulting with.. you dont have to worry whether it's legit or not!
Vyvyan Chew
5/5
Good.. innovating and accessible perspective to health care.