Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Forsure COVID-19 Antigen Rapid Test (Oral Fluid) 1s - DoctorOnCall Farmasi Online

Forsure COVID-19 Antigen Rapid Test (Oral Fluid) 1s

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 3.30
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Forsure COVID-19 Antigen Rapid Test (Oral Fluid) 1s - DoctorOnCall Farmasi Online

Forsure COVID-19 Antigen Rapid Test (Oral Fluid) 1s

RM 3.30

Product Overview

Pengeluar:

TS Diagnostic Sdn Bhd

Negara asal:

Malaysia

Brand:

Forsure

Spesifikasi produk:

- Sensitiviti - 97.06%

- Spesifisiti - 98.71%

- Jumlah peratusan - 98.13%

Jenis sampel:

Cecair oral

Cara penggunaan:

  1. Pengumpulan sampel air liur

Pasang corong pada tiub

Ludah ke dalam corong

Tanggalkan corong


  1. Penyediaan spesimen

Tambah kesemua cecair buffer

Pasang hujung tiub

Picit tiub 10-15 kali


  1. Ujian

Titiskan dua titik larutan sampel

Interpretasi keputusan ujian:

Keputusan Positif:

Jika anda melihat dua garis merah di kawasan C dan T, ini menunjukkan keputusan yang positif. Garisan boleh berbeza atau samar. Anda telah diuji positif Covid-19.


Keputusan Negatif:

Jika anda melihat satu garis merah dengan C, dan tiada garisan dengan T, ini menunjukkan keputusan negatif.


Keputusan Tidak Sah

Jika anda tidak melihat sebarang garisan, atau satu garisan pada T sahaja, ia adalah keputusan yang tidak sah. Ujian ini tidak berjaya. Anda perlu melakukan ujian lain dengan kit ujian baharu.

Cara penyimpanan:

-

Tarikh luput:

-

Amaran:

Jauhkan daripada kanak-kanak

Artikel pendek:

Kit ujian diri COVID-19 seperti Safecare COVID-19 Antigen Rapid Test Kit tersedia secara meluas dan mampu dimiliki oleh semua orang pada masa kini.

 

Bilakah anda perlu melakukan Ujian Kendiri Antigen COVID-19?


Memandangkan COVID-19 masih dalam komuniti kita, adalah sangat penting bagi kita untuk mengambil langkah berjaga-jaga untuk mencegah penularan jangkitan selanjutnya. Selain memakai pelitup muka, penjarakan sosial dan mencuci tangan atau sanitasi tangan yang betul, anda disyorkan untuk melakukan ujian kendiri Antigen COVID-19 dengan kerap untuk memastikan status jangkitan anda jelas.


Anda disyorkan untuk melakukan ujian kendiri COVID-19 sekitar 4 hari selepas terdedah kepada individu yang bergejala atau positif. Pastikan anda kuarantin diri anda untuk memastikan anda tidak menyebarkan virus lebih jauh jika anda disahkan positif. Anda juga digalakkan untuk melakukan ujian selepas pulang dari perhimpunan sosial atau tempat yang sesak.


Sila ingat bahawa kit kendiri COVID-19 hanyalah ujian saringan. Oleh itu, sila pergi ke klinik dan dapatkan ujian RT-PCR jika keputusan ujian anda positif. Jangan lupa untuk melaporkan keputusan anda kepada pihak berkuasa tempatan. Asingkan diri anda daripada keluarga dan orang tersayang atau rakan serumah anda dan mereka juga mungkin perlu diuji jika anda disahkan positif.


Pastikan anda membeli kit ujian yang telah didaftarkan dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan (MDA).

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sat Nov 04 2023 10:22:14 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Forsure COVID-19 Antigen Rapid Test (Oral Fluid) 1s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Forsure COVID-19 Antigen Rapid Test (Oral Fluid) 1s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Nurul Hidayah Nordin
5/5
Superb consultation service & the result make me feel relief & i can continue my daily life without having the worry symptom 👍👍
K Y
5/5
Doctor is so friendly and explained well on required medication. So convenient and hassle free from long queue in Clinic.
Ilyas Zainuddin
5/5
Very satisfied with their service. Ordered and received my medication right at my doorstep within 2 days. Will definitely use more of their service in the future!