Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Labnovation SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Test Kit 1s - DoctorOnCall Farmasi Online

Labnovation SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Test Kit 1s

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 7.06
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Produk kehabisan stok.  Bercakap dengan ahli farmasi kami.
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Labnovation SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Test Kit 1s - DoctorOnCall Farmasi Online

Labnovation SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Test Kit 1s

RM 7.06

Product Overview

Pengilang

-Labnovation Technologies Inc.


Negara Asal

-China


Jenama

-Labnovation Spesifikasi Produk

-Sensitiviti: 95.45%

-Spesifikasi: 100%

-Ketepatan keseluruhan: 95.68%


Jenis sampel

-Air Liur


Cara pengambilan / Arahan penggunaan / Cara penggunaan:


Air Liur

  1. Keluarkan corong.

  2. Pasangkan corong pada tiub. Batuk 3 hingga 5 kali dan meludah ke dalam corong.

  3. Kumpul cecair sehingga separuh tiub ujian dan picit 10 kali.

  4. Semak arahan ujian untuk melihat jumlah ludah yang anda perlukan.

  5. Letakkan penutup pada tiub dan tambah 2 hingga 3 titis larutan ke ruangan sampel alat uji. 

  6. Baca keputusan pada masa 15 minit.


Interpretasi keputusan ujian:


Positif:


Negatif:


Tidak Sah


Cara penyimpanan

-Simpan ujian pada suhu bawah 25˚C


Tarikh luput

-Semak tarikh luput pada bungkusan


 Langkah berjaga-jaga/ Amaran

-Jauhkan ujian daripada kanak-kanak

-Sampel dan reagen tidak boleh diminum

-Jangan menyentuh sampel atau reagen. Elakkan daripada terkena pada kulit atau mata..

-Jangan gunakan ujian selepas tarikh luput


Artikel Singkat:


Pandemik COVID-19 telah membawa perubahan kepada kehidupan seharian kita. Ujian covid-19  menjadi suatu keperluan bagi memastikan virus terkawal. Kit ujian air liur COVID menjadi kaedah paling mudah, cekap dan tepat untuk mengenalpasti virus.


Kit ujian air liur COVID ialah ujian tidak invasif yang membolehkan seseorang individu menggunakan air liur untuk mengenalpasti virus. Terdapat banyak faedah penggunaan kit ujian air liur COVID, termasuk:


Mudah: Kit ujian air liur mudah digunakan dan boleh dilakukan di mana-mana tempat. Ini menjadikannya pilihan yang bagus bagi mereka yang mungkin tidak mampu ke pusat saringan COVID.


Tepat: Keputusan ujian air liur COVID adalah tepat, dengan kadar kepekaan dan kekhususan yang setanding dengan ujian swab hidung.


Selamat diguna: Kit ujian air liur adalah tidak invasif, bermakna ia tidak memerlukan penggunaan swab hidung atau langkah invasif lain.


Kos efektif: Kit ujian air liur adalah kos efektif, menjadikannya pilihan yang berdaya maju untuk individu dan keluarga yang memerlukan ujian.


Bila kit ujian air liur COVID perlu dilakukan?


Individu yang telah berhubung dengan seseorang yang telah diuji positif untuk virus,mereka yang mengalami gejala COVID-19, atau individu yang merancang untuk mengembara memerlukan ujian kit ujian air liur COVID. Ia disyorkan untuk kerap lakukan ujian kendiri Covid-19  bagi individu yang bekerja dalam kawasan berisiko tinggi, seperti pekerja kesihatan.


Kesimpulannya, kit ujian air liur COVID menawarkan banyak faedah untuk individu yang ingin mengesan virus. Ujian air liur Covid19 memberi kemudahan, ketepatan, keselamatan dan keberkesanan kos yang menjadikannya pilihan yang berdaya maju untuk sesiapa sahaja yang memerlukan ujian kerap. Oleh itu, ia adalah amat penting untuk mengikuti garis panduan yang diberi untuk mengurangkan penyebaran virus dan kekal selamat.Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Mon Jan 22 2024 15:12:41 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Labnovation SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Test Kit 1s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Labnovation SARS-CoV-2 Antigen Saliva Rapid Test Kit 1s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Kashiniy Baloo
5/5
Very fast response... I'm really satisfied and very happy with the service.... 😊
Airis Lens
5/5
Good service and fast response.. recommended
Lim Ting Qing
5/5
Great service.. the doctors on forums and staff on duty were all really friendly and gave great advice.