Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0

Out Of Stock

Duro-Tuss Forte Solution

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
RM 24.00
Pembungkusan
Select Variant
 
Produk Serupa

Dos

Duro-Tuss Forte diperbuat daripada Pholcodine (0.3%) yang berfungsi sebagai penahan batuk.


Kesan ubat Duro-Tuss Forte bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Duro-Tuss Forte daripada farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik yang lain.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Indoco Remedies Ltd

Cara pengambilan Duro-Tuss Forte?

Ambil sirap ini mengikut dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Cara Penggunaan Duro-Tuss Forte Solution

Untuk kegunaan oral sahaja. Periksa label untuk melihat arahan sebelum menggunakan ubat ini. Goncang sebelum guna. Sukat menggunakan sudu penyukat yang disediakan. Ubat ini diambil secara makan.
Langkah berjaga-jaga bagi Duro-Tuss Forte Solution

Sebelum mengambil ubat Duro-Tuss Forte, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Duro-Tuss Forte atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit hati
 • Penyakit asma atau masalah pernafasan lain
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi. Sila simpankan pada tempat yang jauh daripada kanak-kanak dan bayi


Sila berhenti daripada mengambil ubat  Duro-Tuss Forte jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Duro-Tuss Forte:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Bincang bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut : 

 • Alkohol
 • Ubat darah tinggi dan ubat lawas kencing 
 • Ubat antikemurungan 
 • MAOIs
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Duro-Tuss Forte.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
 


Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol semasa mengambil Duro-Tuss Forte Solution kerana potensi semakin teruk kesan sampingan pada sistem saraf pusat.

Amaran Jika Hamil (Data Terhad)
Opioid ubat berasaskan boleh menyeberangi plasenta dan menyebabkan kemurungan pernafasan dan kebergantungan opioid untuk yang baru lahir. Oleh itu, adalah tidak digalakkan untuk digunakan semasa mengandung.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
Ia adalah tidak diketahui sama ada Duro-Tuss Forte Solution dikumuhkan ke dalam susu ibu manusia atau tidak. Kekurangan data memerlukan pengguna untuk berhati-hati menggunakan Duro-Tuss Forte Solution dan hanya dengan nasihat daripada seorang pakar.

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)
Ia tidak digalakkan untuk memandu apabila di bawah rawatan Duro-Tuss Forte Solution disebabkan oleh kesan sampingan yang berpotensi seperti mengantuk dan pening kepala yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Risiko Tinggi)
pelarasan dos mungkin diperlukan dalam pesakit yang ringan kerosakan buah pinggang sederhana. Ia contraindicated untuk digunakan bagi pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang yang teruk.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)
pelarasan dos mungkin diperlukan dalam pesakit yang ringan kemerosotan hepatik sederhana. Ia contraindicated untuk digunakan untuk pesakit yang mempunyai gangguan hepatik yang teruk.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Loya
 2. Muntah
 3. Mengantuk
 4. Kegelisahan
 5. Alahan
 6. Keseronokan melampau
 7. Ataxia
 8. Memperlahanka  pernafasan dengan dos yang lebih besar

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.


Mengantuk, pengekalan kahak, Sembelit, Loya, Muntah, Pening, Rash, Confusion

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
nur syahida
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.
Nor Shafahana Shaik Abdul Shukkor
5/5
DoctorOnCall medical delivery is super fast and convenient. I received my meds in less than 3 hrs. Awesome!

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Jun 27 2022 17:53:34 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Duro-Tuss Forte Solution boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Duro-Tuss Forte Solution boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?