Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN
Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Cara Penggunaan Dyna U Suspension

Untuk kegunaan oral sahaja. Periksa label untuk melihat arahan sebelum menggunakan ubat ini. Goncang sebelum guna. Sukat menggunakan sudu penyukat yang disediakan. Ubat ini diambil secara makan.
Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Alkohol tidak mempunyai interaksi yang diketahui dengan Dyna U Suspension/Dyna U Suspension Dicyclomine. Walau bagaimanapun, alkohol boleh memburukkan lagi ulser peptik dan membawa kepada pendarahan yang teruk. Oleh itu, tidak digalakkan untuk mengambil alkohol semasa rawatan Dyna U Suspension/Dyna U Suspension Dicyclomine.Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension. Mengambil Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension dengan alkohol boleh ada tambahan kesan mengantuk.Tidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan aluminium hidroksida. Walau bagaimanapun, alkohol boleh memburukkan lagi ulser peptik yang membawa kepada pendarahan yang teruk. Oleh itu, ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol semasa rawatan Dyna U Suspension.interaksi ubat antara alkohol dan magnesium hidroksida adalah sebahagian besarnya tidak diketahui. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Hamil (Data Terhad)
Terdapat data yang terhad kepada penggunaan Dyna U Suspension/Dyna U Suspension Dicyclomine dalam kalangan wanita hamil daripada kajian haiwan dan kajian manusia. Oleh itu, penggunaan berhati-hati perlu diamalkan semasa mengandung. Sila berjumpa dengan doktor.Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Tiada kajian telah menunjukkan kesan buruk kepada janin. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.Terdapat data yang terhad kepada penggunaan Dyna U Suspension dalam kalangan wanita hamil daripada kajian haiwan dan kajian manusia. Oleh itu, penggunaan berhati-hati perlu diamalkan semasa mengandung. Sila berjumpa dengan doktor.Magnesium hidroksida mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Tiada kajian haiwan atau kajian manusia telah dilakukan untuk menunjukkan kesan buruk kepada janin. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
Perkumuhan Dyna U Suspension/Dyna U Suspension Dicyclomine telah didapati dalam susu ibu manusia tetapi risiko pada bayi susu ibu adalah tidak signifikan. Oleh itu, ia adalah selamat untuk digunakan semasa menyusukan bayi.Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension mungkin selamat digunakan semasa menyusukan anak. Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension boleh digunakan dari lahir dan seterusnya.Perkumuhan Dyna U Suspension telah didapati dalam susu ibu manusia tetapi risiko pada bayi susu ibu adalah tidak signifikan. Oleh itu, ia adalah selamat untuk digunakan semasa menyusukan bayi.Magnesium hidroksida mungkin tidak selamat untuk digunakan sepanjang tempoh menyusukan anak. Tiada kajian haiwan atau kajian manusia telah dilakukan untuk menunjukkan kesan buruk kepada bayi suapan. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Dyna U Suspension/Dyna U Suspension Dicyclomine biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu.Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension biasanya tidak menjejaskan keupayaan memandu. Jangan memandu melainkan anda adalah baik.Dyna U Suspension biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu melainkan anda adalah baik.hidroksida magnesium menyebabkan minimum tiada kesan sampingan yang boleh menjejaskan keupayaan anda untuk menumpukan perhatian dan memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Risiko Tinggi)
Pelarasan dos mungkin diperlukan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. Sila berjumpa dengan doktor.Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension harus digunakan dengan amaran pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. Kajian menunjukkan Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension telah dihapuskan dalam najis dan tiada peningkatan dalam output salisilat kencing.Dyna U Suspension contraindicated bagi pesakit dengan kemerosotan buah pinggang. Sila berjumpa dengan doktor.Magnesium hidroksida harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang disebabkan oleh hypermagnesemia. pelarasan dos Magnesium hidroksida mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)
Dyna U Suspension/Dyna U Suspension Dicyclomine aselamat untuk digunakan bagi pesakit yang mempunyai masalah hati.Diaktifkan Dimethicone / Dyna U Suspension adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit hati. Dalam kajian manusia, ia menunjukkan tiada bukti penyerapan silikon.Dyna U Suspension adalah selamat untuk digunakan bagi pesakit yang mempunyai masalah hati.Kerana kenyataan bahawa tidak ada data di Magnesium hidroksida, ia harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos Magnesium hidroksida mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.


Mengantuk, memuntahkan, Cirit-birit, loya, muntah, Kembung, Pedih ulu hati, Sembelit

Sembelit,Perubahan warna dan hentaman najis , loya, muntah, kekejangan perut, Hypomagnesaemia, Hypophosphataemia

Cirit-birit, ketidakseimbangan elektrolit, Kembung, loya, kembung perut, Peningkatan dahaga.

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.
Subhash Surana
5/5
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates.
Shahariz Aziz
5/5
Great service and speedy delivery. Highly recommended !

Maklumat dikemas kini pada: : Wed Aug 10 2022 13:10:13 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Dyna U Suspension boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Dyna U Suspension boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.