Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN

HOE Fobancort Cream 5g

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
Pembungkusan
Select Variant
Voucher
,


Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dos

Fobancort diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:

 • Fusidic asid (2% per 5g)
 • Betamethasone dipropionate (0.05% per 5g) 

Kesan ubat Fobancort bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.
 
Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.
 
Anda boleh membeli ubat Fobancort dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam bentuk krim sapuan dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.
 
Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Hoe Pharmaceuticals Sdn Bhd.
Cara pengambilan Fobancort? â€“ Sapu krim pada tempat yang terjejas. Elakkan daripada terkena mata. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.


Cara Penggunaan HOE Fobancort Cream 5g

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.

Dikilangkan oleh

HOE Pharma

Brands

HOE
Langkah berjaga-jaga bagi HOE Fobancort Cream 5g


 • Pesakit yang mengalami masalah buah pinggang dan penyakit hati perlu merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat Fobancort.
 • Dos seharusnya diambil mengikuti nasihat doktor. Pastikan tempoh yang cukup diberi untuk masa pengambilan dos.
 • Masa untuk ubat ini memberi kesan bergantung kepada sebab pengambilannya dan dos ubat yang diambil.
 • Jika tiada pengurangan simptom dalam 30 minit hingga sejam selepas ubat diambil, sila bercakap dengan doktor untuk mencari jalan penyelesaian yang lain.
 • Jangan mengambil ubat ini atas nasihat kaum kerabat. Dan jangan memberi ubat ini kepada sesiapa walauppun anda merasa mereka mengalami simptom yang sama.
 • Sentiasa meneliti tarikh luput yang tertera di atas paket atau dengan pegawai farmasi sebelum membeli ubat tersebut.
 • Simpan Fobancort di suhu bilik elak mendedahkan ubat tersebut kepada haba cahaya matahari.
 • Fobancort tidak memulihkan penyakit tetapi hanya melegakan simptom tertentu buat sementara
 • Berhenti Fobancort atau beritahu doktor anda jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Anda boleh memperolehi Fobancort tanpa preskripsi doktor. Tetapi anda dinasihati untuk merujuk doktor sebelum mengambi ubat ini.
 • Fobancort mempunyai beberapa fungsi kesan sampingan, para pengguna dinasihati membaca artikel berikut dengan teliti sebelum membuat keputusan.
 


Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Kortikosteroid boleh menyebabkan kulit kering. Minum arak boleh memburukkan lagi kesan-kesan sampingan.Tidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan Asid Fusidic. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk minum secara sederhana.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Terdapat bukti teratogen dalam kajian haiwan. Walau bagaimanapun, tidak ada bukti dalam kajian manusiaTiada kajian yang mencukupi dan yang terkawal di kalangan wanita hamil. Gunakan hanya apabila manfaat potensi melebihi risiko kepada janin.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
HOE Fobancort Cream 5g mungkin selamat digunakan semasa menyusukan anak. Terdapat data manusia yang terhad dan kajian haiwan menunjukkan bahawa HOE Fobancort Cream 5g tidak berisiko besar kepada bayi yang menyusu. Namun, ubat yang perlu diambil dengan berhati-hati.Asid Fusidic mesti digunakan dengan berhati-hati semasa laktasi. Terhad data manusia menunjukkan bahawa HOE Fobancort Cream 5g memasuki susu ibu. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
HOE Fobancort Cream 5g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.asid Fusidic biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Kesan HOE Fobancort Cream 5g pada buah pinggang tidak diketahui. Walau bagaimanapun, adalah lebih selamat untuk digunakan dengan berhati-hati dan merujuk kepada doktor sebelum menggunakan ubat ini.Asid Fusidic perlu digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang dan pelarasan dos mungkin diperlukan. Walau bagaimanapun, sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)
Penggunaan jangka panjang HOE Fobancort Cream 5g boleh menyebabkan kerosakan hati seperti pembesaran hati dan steatosis. Ia juga boleh memburukkan lagi steatohepatitis Non-Alkohol virus hepatitis kronikAsid Fusidic harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati seperti metabolisme melibatkan hati. pelarasan dos Asid Fusidic mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi tersebut Fobancort dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Keradangan kulit
 2. Ruam
 3. Sakit
 4. Kemerahan kulit
 5. Gatal
 6. Pedih kulit
 7. Radang konjunktiva
 8. Folikulitis
 9. Jerawat
 10. Jangkitan sekunder
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.
fasies Cushingoid, hirsutisme, Berat keuntungan, Selera makan meningkat, hiperhidrosis, jangkitan oportunis, osteoporosis, proximal myopathy, Sodium dan pengekalan air, luar aturan haid

Penyakit kuning, GI gangguan, Thrombophlebitis, hypocalcemia, Ruam

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Roger Lok
5/5
Quick service. Although location is difficult to find but still delivered within the time frame. Kudos.. Keep up the good work.
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition

Maklumat dikemas kini pada: : Thu Jun 08 2023 16:35:01 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

HOE Fobancort Cream 5g boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


HOE Fobancort Cream 5g boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.