Find COVID Test

Book a slot to get tested in the comfort of your car, at the clinic or at home

Health Screening

Best healthcare packages in Malaysia at affordable prices tailored to your individual healthcare and wellness needs.

Ask Doctor

Malaysia"s #1Health Forum. Ask any health related questions to our doctors anonymously

Book Doctor

Check out our latest hospital partners and specialist services now available for online video and phone consultation!

Consult Doctor

Consult With A Doctor Online Video Call, Audio Call or Chat Privately from RM19.99

Janumet XR 50/1000mg Tablet

Preskripsi Diperlukan
RM 190.50
RM 145.80
 Cashback
Voucher
,
Pembungkusan

Pilih Varian dan Kuantiti

56 tabs (bottle)


Dapatkan simpanan dengan pembelian anda
Sering Dibeli Bersama

Dikilangkan oleh

Merck Sharp & Dohme

Cara Penggunaan Janumet XR 50/1000mg Tablet

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.
Langkah berjaga-jaga bagi Janumet XR 50/1000mg Tablet

-
Amaran Alkohol( Not Advisable )
Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Janumet XR 50/1000mg Tablet. Mabuk alkohol boleh meningkatkan risiko asidosis laktik terutamanya dalam hal puasa, kekurangan zat makanan atau kemerosotan hepatik.Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Janumet XR 50/1000mg Tablet. Alkohol boleh menjejaskan tahap gula dalam darah oleh itu sama ada hiperglisemia atau hipoglisemia boleh berlaku. Tambahan pula, ia boleh menjejaskan pankreas yang merupakan tapak pengeluaran insulin, yang seterusnya memburukkan kawalan kencing manis.

Amaran Kehamilaan (Maybe Safe)
Janumet XR 50/1000mg Tablet harus selamat untuk digunakan semasa hamil kerana sama ada haiwan atau kajian manusia tidak menunjukkan apa-apa kesan buruk kepada janin, bagaimanapun, hiperglisemia yang tidak terkawal pada orang dengan PCOS boleh meningkatkan risiko kecacatan dan kematian dalam kandungan.kajian haiwan telah menunjukkan kesan toksik pada dos yang tinggi pada janin. Oleh kerana kekurangan data manusia, ia tidak digalakkan untuk digunakan ketika hamil. Oleh itu, sila rujuk doktor anda untuk maklumat lanjut.

Amaran Penyusuan ( Limited Data )
Terhad kajian manusia mencadangkan bahawa Janumet XR 50/1000mg Tablet tidak mewakili risiko besar kepada bayi apabila digunakan semasa mengandung. Dalam hal data yang terhad, sila rujuk doktor anda untuk membuat keputusan mengenai pemberhentian penyusuan atau Janumet XR 50/1000mg Tablet.Tiada laporan akademik menjelaskan penggunaan Janumet XR 50/1000mg Tablet semasa laktasi manusia yang ada pada masa ini. Oleh itu, ia adalah disyorkan untuk tidak menggunakan semasa menyusu.

Amaran Memandu ( Generally Safe )
Janumet XR 50/1000mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Janumet XR 50/1000mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Amaran Buah Pinggang ( High Risk )
Janumet XR 50/1000mg Tablet tidak disyorkan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk, terutamanya pada pesakit dengan pelepasan kreatinin kurang daripada 60ml / min. Pesakit yang mempunyai penyakit buah pinggang yang teruk mempunyai risiko tinggi untuk mendapatkan asidosis laktik. pelarasan dos Janumet XR 50/1000mg Tablet dan pemeriksaan secara berkala untuk memantau fungsi buah pinggang mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor sebelum penggunaan.Tiada pelarasan dos diperlukan untuk pesakit kerosakan buah pinggang lembut. Walau bagaimanapun, jika kadar penapisan glomerular lebih rendah daripada 60 mL / min, pelarasan dos mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Hati ( Limited Data )
Janumet XR 50/1000mg Tablet harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati disebabkan oleh peningkatan risiko asidosis laktik. Oleh itu ujian fungsi hati yang perlu dilakukan sebelum memulakan ubat. Pemberhentian Janumet XR 50/1000mg Tablet mungkin diperlukan jika terdapat kemerosotan fungsi hati. Sila berjumpa dengan doktor.Tiada pelarasan dos diperlukan dalam ringan kepada sederhana kemerosotan hati sedangkan tidak ada kajian mengenai penggunaan Janumet XR 50/1000mg Tablet penjejasan hati yang teruk. Walau bagaimanapun, Janumet XR 50/1000mg Tablet terutamanya disingkirkan di dalam buah pinggang, jadi ia adalah kesan ke atas penurunan nilai hati yang teruk dijangka selamat.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Batuk atau serak, Kurang selera makan, Cirit-birit, Dyspnea, Upper jangkitan saluran pernafasan, loya, muntah, kembung, Heartburn / pencernaan yang terganggu, proses menggelembung perut, sembelit.

Sakit kepala, pening, gangguan GI, Upper jangkitan saluran pernafasan, Hipoglisemia, Bersama / sakit otot

N/A

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Jun 18 2021 03:10:05 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Janumet XR 50/1000mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Janumet XR 50/1000mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Hafiz Jalil
5/5
Fast, simple and easy.. the best place if you are to busy with your job. Everything doing on call. Only Rm 20 for a consultation from a doctor. Is worth to try it.
Gurunathan Govindan
5/5
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home.
Subhash Surana
5/5
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates.
Perlu Bantuan?