Lipitor 10mg Tablet

Lipitor 10mg Tablet

Preskripsi Diperlukan
RM 137.90
RM 108.70
Tekan untuk menebus baucar
Penafian
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Pembungkusan
30 tabs (box)


Sering Dibeli Bersama
Jenama Lain
Sebelum mengambil ubat Lipitor, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
●  Wanita yang merancang untuk hamil
●  Alahan kepada ubat Lipitor atau apa-apa ramuannnya
●  Penyakit hati
●  Menyusukan anak
●  Mengandung
 
Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut.
 
Tindak balas antara ubat Lipitor:
 
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
●  Cyclosporin
●  Niacin
●  Erythromycin
●  Antifungal
●  Ubat HIV
●  Jus limau gedang
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Lipitor.
 
Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara amaran berikut juga:
 
●  Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
●  Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
●  Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini
 
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda
guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
Amaran Alkohol (Not Advisable)
Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Lipitor 10mg Tablet. Anda mungkin mengalami sakit kepala, pening, pening dan loya. Sila rujuk kepada doktor anda untuk maklumat lanjut.

Amaran Kehamilaan (X)
Lipitor 10mg Tablet tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Manusia dan haiwan kajian telah menunjukkan bukti positif risiko janin. Risiko menggunakan Lipitor 10mg Tablet di kalangan wanita hamil melebihi manfaat yang berpotensi.

Amaran Penyusuan (Not Safe To Breastfeed)
Lipitor 10mg Tablet tidak selamat untuk digunakan semasa laktasi. Lipitor 10mg Tablet mempunyai berat molekul yang tinggi dan mencadangkan bahawa ia tidak dikumuhkan dalam susu, tetapi sesetengah perkumuhan dijangkakan. Oleh itu, wanita yang ditetapkan dengan Lipitor 10mg Tablet tidak boleh menyusukan kerana kesan sampingan Lipitor 10mg Tablet yang berpotensi di dalam bayi yang menyusu.

Amaran Memandu (Safe)
Lipitor 10mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Amaran Buah Pinggang (Use With Care)
Lipitor 10mg Tablet harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. Lipitor 10mg Tablet terutamanya dikumuhkan melalui air kencing dan ia juga boleh meningkatkan tahap serum kreatinin. pelarasan dos Lipitor 10mg Tablet mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Hati (Safe)
Lipitor 10mg Tablet tidak mungkin akan digunakan pada pesakit dengan penyakit hati. Penggunaan Lipitor 10mg Tablet pada pesakit dengan penyakit hati contraindicated dengan aktif. Sila rujuk kepada doktor anda untuk maklumat lanjut.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

1. Nasopharyngitis
2. Hiperglycemia
3. Hidung berdarah
4. Dyspepsia
5. Loya
6. Perut kembung
7. Sakit sendi
8. Sakit otot
9. Myopathy
10.  Bengkak sendi
11.  Enzim fungsi hati tidak normal
12.  Meningkatkan creatine phosphokinase dalam darah
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.
Tinnitus, buang air besar yang berubah, Loya, Keletihan, Hyperglycaemia, Sakit kepala, pening, Rash

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Lipitor. Apakah yang patut saya buat?
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elak mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihati.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Lipitor dari kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah yang perlu saya ambil?
 
Jika anda rasa anda telah mengambil ubat Lipitor lebih dari kuantiti yang dinasihati, sila merujuk nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat melebihi dos yang dinasihati mungkin membawa kepada kesan sampingan yang tidak diingini seperti sawan
 
3. Bolehkah Lipitor diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Lipitor Tindak balas antara ubat ini dan alkohol berkemungkinan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini dan mungkin menybebabkan rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Walau apa pun, jangan mengambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari
 
4. Adakah ia selamat untuk mengambil Lipitor semasa mengandung?
 
Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah ia selamat untuk mengguna ubat Lipitor ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Lipitor semasa menyusukan anak. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang mengambil ubat Lipitor tidak harus menyusu.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Lipitor?
 
Ya. Lipitor tidak akan mengganggu tumpuan atau menjejaskan penglihatan dan adalah selamat untuk memandu kenderaan semasa mengambil ubat ini.
 
7. Adakah penggunaan ubat Lipitor membawa kepada ketagihan?
 
Sila baca maklumat yang tertera di paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat Lipitor yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang dengan doktor sebagai langkah berjaga-jaga.
 
 
9. Bolehkah saya mengambil ubat Lipitor disamping supplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat Lipitor selamat untuk diambil bersama supplemen. Tetapi anda dinasihatkan untuk memaklumkan doktor anda mengenai pengambilan semua ubat dan supplemen sebelum mengguna ubat ini.
 
10. Adakah ubat Lipitor selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Lipitor selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
11. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Lipitor?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Lipitor bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikut arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Jan 25 2021 06:05:03 GMT+0000 (Coordinated Universal Time) 4.9

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Lipitor 10mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Lipitor 10mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Shahariz Aziz
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Great service and speedy delivery. Highly recommended ! Lihat Lagi Lihat Lagi
Nor Shafahana Shaik Abdul Shukkor
★ ★ ★ ★ ★ (5)
DoctorOnCall medical delivery is super fast and convenient. I received my meds in less than 3 hrs. Awesome! Lihat Lagi Lihat Lagi