Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml - DoctorOnCall Farmasi Online
Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml - DoctorOnCall Farmasi Online
Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml - DoctorOnCall Farmasi Online Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml - DoctorOnCall Farmasi Online

Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 23.00
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Produk kehabisan stok.  Bercakap dengan ahli farmasi kami.
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml - DoctorOnCall Farmasi Online

Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml

RM 23.00

Product Overview

Pengenalan Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml

Cuka Sari Epal Bragg ialah cuka asli yang terkenal di dunia. Ia diperbuat daripada epal yang lazat dan ditanam secara organik. Ia adalah mentah, tidak ditapis, tidak dicairkan, tanpa pengawet dan hampir 5% keasidan. Setiap hari, berjuta-juta pengguna yang mementingkan kesihatan menggunakan Cuka Sari Epal Bragg untuk masakan, kesihatan dan juga untuk kecantikan.

Kebaikan/Manfaat

  • Kepekatan asid asetik cuka sari apel didapati memberi beberapa manfaat kesihatan. 
  • Membantu mengawal selera makan dan pengurusan berat badan

Cara Penggunaan Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml

Ia boleh digunakan untuk penjagaan diri dan masakan. Ia boleh digunakan dalam pelbagai cara seperti kuah salad dan toner kulit.

Cara Pengambilan

Oral

Jenama

Bragg

Kandungan

Cuka mentah kami yang tidak ditapis penuh mempunyai banyak kebaikan.
Ia menggunakan ramuan yang mentah dan organik seperti cuka sari apel dan air yang ditapis. Ia juga dicairkan kepada keasidan 5%.

Status Halal

Halal

Tempoh lupus

Semak tarikh luput pada bungkusan

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Cuka cider epal mengandungi keasidan yang kuat yang boleh menghakis enamel gigi. Ia tidak boleh diganti setelah haus. Jika anda meminumnya secara terus, ia boleh membahayakan esofagus anda.

Interaksi Ubat-ubatan/Makanan

Tiada interaksi dilaporkan sebelum ini namun sila dapatkan nasihat perubatan jika anda mengalami sebarang gejala selepas menggunakan produk ini.

Label Keselamatan Pengambilan Ketika Kehamilan untuk Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml

Kategori A

Penerangan Keselamatan Pengambilan Ketika Hamil untuk Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml

Produk ini tidak memberi kesan berbahaya kepada wanita hamil dan bayi.

Tips atau petua

Tambahkan air untuk mengurangkan intensiti cecair . Satu sudu cuka harus ditambah dengan secawan air suam. Ini boleh mengurangkan kuantiti asid yang boleh menjejaskan gigi dan tekak anda.

Tentang Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml

Menurut beberapa kajian, cuka sari apel memberi beberapa manfaat untuk kesihatan anda. Walau bagaimanapun, majoriti kajian ini adalah kecil dan memerlukan lebih banyak kajian untuk menyokong dakwaan tersebut. Berikut adalah beberapa kelebihan cuka sari apel dalam diet anda.

Penurunan berat badan
Cuka cider epal boleh membantu dalam penurunan berat badan. Menurut satu kajian, cuka sari apel dalam diet seimbang dikatakan membantu membakar lebih banyak kalori dalam badan. Dakwaan ini tidak disokong dengan bukti yang kukuh. 

Menyumbang kepada penghapusan mikroorganisma patogen
Cuka boleh membantu membunuh patogen seperti bakteria. Cuka telah lama digunakan untuk membersihkan dan membasmi kuman, serta merawat kulat kuku, kutu, ketuat, dan jangkitan telinga. Cuka juga boleh digunakan untuk pengawetan makanan. Menurut penyelidikan, ia menghalang mikroorganisma seperti E. coli daripada membesar dan memusnahkan makanan. Jika anda mencari pendekatan yang lebih semula jadi untuk mengawet makanan, cuka sari apel mungkin boleh membantu anda.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Tue Mar 12 2024 09:45:08 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Bragg Organic Apple Cider Vinegar 473ml boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Anisan Syazril Shah
5/5
Super swift and convenient. Fast response from the admin and doctor. Thanks for providing good alternative and platform.
Sya Sya Rahim
5/5
Very efficient and good services👍
Kashiniy Baloo
5/5
Very fast response... I'm really satisfied and very happy with the service.... 😊