Naturalle Fish Oil 1000mg Tablet

Naturalle Fish Oil 1000mg Tablet

★ ★ ★ ★ ★ (4.9)
RM 108.49
Tekan untuk menebus baucar
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Fish oil
Pembungkusan
100 tablet x 3 (1 pack)


Gurunathan Govindan
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home. Lihat Lagi Lihat Lagi
Ismail Mohd Baroja
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future. Lihat Lagi Lihat Lagi

Fish oil

-
Komposisi & Dos

Naturalle Fish Oil diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Fish oil (1000mg)

Kesan ubat Naturalle Fish Oil bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Naturalle Fish Oil daripada farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik yang lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 10o kapsul dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh CCM Duopharma.

Cara pengambilan Naturalle Fish Oil?
Telan kapsul tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.

Nasihat Pakar

Bagaimanakah ia berfungsi?
 • Fish oil kaya dengan EPA dan DHA yang digunakan sebagai suplemen.
 • Dos seharusnya diambil mengikuti nasihat doktor. Pastikan tempoh masa yang cukup telah diberikan untuk pengambilan antara dos.
 • Masa untuk ubat ini memberi kesan bergantung kepada sebab pengambilannya dan dos ubat yang diambil.
 • sila bercakap dengan doktor untuk mencari jalan penyelesaian yang lain jika simptom tidak berkurangan.

Nasihat umum untuk Naturalle Fish Oil:

 • Anda tidak memerlukan preskripsi doktor untuk mendapatkan ubat ini
 • Jangan ambil ubat ini atas nasihat kaum kerabat. Dan jangan berikan ubat ini kepada sesiapa walaupun anda merasa mereka mengalami simptom yang sama.
 • Sentiasa berikan penelitian terhadap tarikh luput yang tertera di atas paket atau dengan pegawai farmasi sebelum membeli ubat tersebut.
 • Simpan Naturalle Fish Oil di dalam suhu bilik. Elakkan daripada mendedahkan ubat tersebut kepada haba dan cahaya matahari.
 • Naturalle Fish Oil tidak memulihkan penyakit tetapi hanya melegakan simptom tertentu buat sementara
 • Berhenti mengambil Naturalle Fish Oil atau maklumkan kepada doktor jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Memandangkan Naturalle Fish Oil adalah supplemen, anda boleh terus memperolehinya tanpa preskripsi daripada doktor. Tetapi anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor dahulu sebelum mengambil ubat ini.
 • Naturalle Fish Oil mempunyai beberapa kesan sampingan yang boleh dialami, para pengguna dinasihati membaca panduan yang tertera dengan teliti sebelum membuat sebarang keputusan.
Amaran

Sebelum mengambil ubat Naturalle Fish Oil, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:

 • Alahan kepada ubat Naturalle Fish Oil atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit hati
 • Kencing manis
 • Kemurungan
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi. Sila simpankan pada tempat yang jauh daripada kanak-kanak dan bayi
 • Hipersensitiviti


Sila berhenti daripada mengambil ubat Naturalle Fish Oil jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Naturalle Fish Oil:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

 • Oral contraceptive pills
 • Aspirin
 • Clopidogrel

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Naturalle Fish Oil.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahar
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan.
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini.

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.
Amaran Alkohol (Limited information)

Amaran Kehamilaan (Limited information)

Amaran Penyusuan (Limited information)

Amaran Memandu (Limited information)

Amaran Buah Pinggang (Limited information)

Amaran Hati (Limited information)

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan

Selain dari fungsi Naturalle Fish Oil dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Loya
 2. Perut kembung
 3. Pendarahan GI

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.

Soalan Lazim
 
1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Naturalle Fish Oil. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 

2. Saya terlebih mengambil dos ubat Naturalle Fish Oil daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengambil ubat Naturalle Fish Oil lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 

3. Bolehkah Naturalle Fish Oil diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Naturalle Fish Oil Tindak balas antara ubat ini dengan alkohol berkemungkinan akan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini.
 

4. Adakah selamat untuk mengambil Naturalle Fish Oil semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Naturalle Fish Oil bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 

5. Adakah selamat untuk mengguna ubat Naturalle Fish Oil ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Naturalle Fish Oil semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 

6. Adakah penggunaan ubat Naturalle Fish Oil membawa kepada ketagihan?
 
Sila baca maklumat lebih lengkap yang tertera pada paket ubat dengan teliti.


7. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengambil satu dos ubat Naturalle Fish Oil yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.

 
8. Bolehkah saya mengambil ubat Naturalle Fish Oil disamping suplemen-suplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat Naturalle Fish Oil selamat untuk diambil bersama dengan suplemen-suplemen lain. Tetapi anda dinasihatkan supaya memaklumkan doktor anda terlebih dahulu mengenai pengambilan ubat ini dan supplemen-suplemen yang anda sedang guna sebelum mengambil ubat ini.
 

9. Adakah ubat Naturalle Fish Oil selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Naturalle Fish Oil selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 

10. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Naturalle Fish Oil?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Naturalle Fish Oil bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Soalan Lazim
 
1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Naturalle Fish Oil. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 

2. Saya terlebih mengambil dos ubat Naturalle Fish Oil daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengambil ubat Naturalle Fish Oil lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 

3. Bolehkah Naturalle Fish Oil diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Naturalle Fish Oil Tindak balas antara ubat ini dengan alkohol berkemungkinan akan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini.
 

4. Adakah selamat untuk mengambil Naturalle Fish Oil semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Naturalle Fish Oil bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 

5. Adakah selamat untuk mengguna ubat Naturalle Fish Oil ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Naturalle Fish Oil semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 

6. Adakah penggunaan ubat Naturalle Fish Oil membawa kepada ketagihan?
 
Sila baca maklumat lebih lengkap yang tertera pada paket ubat dengan teliti.


7. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengambil satu dos ubat Naturalle Fish Oil yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.

 
8. Bolehkah saya mengambil ubat Naturalle Fish Oil disamping suplemen-suplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat Naturalle Fish Oil selamat untuk diambil bersama dengan suplemen-suplemen lain. Tetapi anda dinasihatkan supaya memaklumkan doktor anda terlebih dahulu mengenai pengambilan ubat ini dan supplemen-suplemen yang anda sedang guna sebelum mengambil ubat ini.
 

9. Adakah ubat Naturalle Fish Oil selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Naturalle Fish Oil selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 

10. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Naturalle Fish Oil?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Naturalle Fish Oil bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Oral
Mechanisme Tindakan

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Jul 31 2020 03:15:42 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Naturalle Fish Oil 1000mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Naturalle Fish Oil 1000mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.