Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN

Kehabisan stok

Newgene COVID-19 Antigen Detection Home Test Kit (RTK) - Saliva/Nasal Samples 1s

RM 1.79
Pembungkusan
Select Variant
Sering Dibeli Bersama

Penerangan

Tentang Produk Ini

Kit Pengesan Antigen Newgene COVID-19 ini boleh digunakan untuk dua jenis sampel. Hanya gunakan SATU pilihan sampel ketika menggunakan kit untuk melakukan ujian.

 1. Pilihan Sampel Air Liur
 2. Pilihan Sampel Calitan Hidung


   

 

PERHATIAN SEBELUM MENGGUNAKAN PRODUK

 1. Baca risalah arahan di dalam kit dengan teliti sebelum menggunakannya untuk kali pertama.
 2. Bagi individu yang tidak dapat melakukan ujian sendiri, ujian tersebut harus dilakukan oleh penjaga yang sah.
 3. Bagi kanak-kanak di bawah umur 15 tahun, ujian kendiri harus dilakukan di bawah pengawasan orang dewasa.
 4. Ujian ini mengesan antigen SARS-CoV-2 dengan sampel calitan hidung atau sampel air liur.
 5. Bagi orang yang mengalami trauma hidung atau pembedahan baru-baru ini, atau mengalami koagulopati yang teruk, pengambilan sampel calitan hidung perlu dilakukan dengan lembut untuk mengelakkan kecederaan pada hidung.
 6. Sila gunakan komponen yang disediakan dalam kit untuk ujian. Jangan gunakan komponen dari sumber lain.
 7. Sila gunakan produk ini di tempat dengan cahaya yang cukup, untuk mentafsirkan hasilnya dengan tepat.

Apa yang ada di dalam kotak kit ujian ini?

 • Kad Ujian
 • Tiub Pengekstrakan Sampel
 • Penutup Tiub
 • Cawan kertas
 • Penitis Lendiran Kahak
 • Calitan Hidung

Negara Asal: China

Keputusan Positif
Sekiranya anda melihat dua garis merah pada bahagian C dan T, ini menunjukkan keputusan yang positif. Garisan boleh kelihatan jelas atau samar-samar. Ini bermakna anda positif Covid-19.

 • Ujian RT-PCR masih diperlukan untuk pengesahan kes Covid-19. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat perubatan dengan segera walaupun anda mungkin tidak mengalami sebarang gejala.
 • Patuhi SOP semasa yang telah digariskan.


Keputusan Negatif 
Sekiranya anda melihat satu garis merah di C, dan tidak ada garis di T, itu menunjukkan keputusan negatif.

 • Anda mungkin tidak dijangkiti Covid-19. Namun, anda disarankan untuk terus memantau gejala jika anda mengesyaki anda mungkin telah terdedah kepada virus kerana terdapat kemungkinan hasil negatif palsu.
 • Sekiranya anda mengalami gejala di kemudian hari, anda disarankan untuk melakukan ujian RT-PCR untuk pengesahan.


Keputusan Tidak Sah
Sekiranya anda tidak melihat sebarang garisan, atau satu garisan di T sahaja, ini adalah keputusan ujian yang tidak sah. Ini bermakna ujian tidak berjaya

 • Anda perlu melakukan ujian lain dengan kit ujian baru.


Reference

https://www.universal-therapeutics.com/products/p/new-gene-covid-19-antigen-detection-test">https://www.universal-therapeutics.com/products/p/new-gene-covid-19-antigen-detection-test

Penjual: Klinik Mediviron UOA

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Farish Ziegler
5/5
Very pleased when I deal with DoctorOnCall. Very low price and get free shipping. Very helpful to all customers, each question asked is answered promptly. Thank you
Roger Lok
5/5
Quick service. Although location is difficult to find but still delivered within the time frame. Kudos.. Keep up the good work.
filza aqilah Azmi
5/5
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you!

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Jun 05 2023 22:51:49 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Newgene COVID-19 Antigen Detection Home Test Kit (RTK) - Saliva/Nasal Samples 1s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Newgene COVID-19 Antigen Detection Home Test Kit (RTK) - Saliva/Nasal Samples 1s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.