Orrepaste Cream

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
RM 14.40
 Cashback
Voucher
Pembungkusan

Select Variant and Quantity

5 g (tube)


Sering Dibeli Bersama
RM 36.90

Dikilangkan oleh

Hoe Pharma

Bahan Aktif

triamcinolone 

Cara Penggunaan Orrepaste Cream

undefined
Langkah berjaga-jaga bagi Orrepaste Cream

Amaran
Sebelum mengambil ubat Orrepaste, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • TB
 • Masalah adrenal
 • Diabetes 
 • Alahan kepada ubat Orrepaste atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit hati
 • Kanak-kanak dan bayi
 • Hipersensitiviti
 • Menyusukan anak

Sila berhenti daripada mengambil ubat  Orrepaste jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Orrepaste:

Tindak balas ubat berbeza mengikut masing-masing. Sila beritahu bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila beritahu kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan daripada mengambil ubat ini dalam tempoh yang panjang
Amaran Alkohol( Not Advisable )
Jangan minum alkohol semasa anda mengambil Orrepaste Cream kerana ia mungkin memburukkan lagi kesan sampingan.

Amaran Kehamilaan (Not Safe)
Sila beritahu doktor anda jika anda mengandung kerana Orrepaste Cream boleh melintasi plasenta. Kajian haiwan melaporkan beberapa kesan sampingan pada janin dan tidak ada kajian yang mencukupi dan yang terkawal pada manusia. Gunakannya hanya apabila manfaat melebihi risiko kerana terdapat risiko penindasan adrenocortical pada bayi dan ibu yang menjalani terapi kortikosteroid jangka panjang.

Amaran Penyusuan ( Not Advisable )
Data yang tidak mencukupi didapati untuk Orrepaste Cream dilekuarkan dalam susu ibu dan boleh menyebabkan kemudaratan kepada bayi. Dapatkan nasihat doktor anda sebelum mengambil Orrepaste Cream kerana Orrepaste Cream boleh menjejaskan pertumbuhan kanak-kanak.

Amaran Memandu ( Generally Safe )
Orrepaste Cream biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Amaran Buah Pinggang ( Use With Care )
Orrepaste Cream hanya boleh digunakan dengan nasihat doktor kerana ubat ini mengandungi natrium dan dikumuhkan melalui buah pinggang, oleh itu ia boleh menyebabkan kemerosotan dalam penyakit buah pinggang yang sedia ada.

Amaran Hati ( Use With Care )
Orrepaste Cream dimetabolismekan dalam hati, oleh itu ia perlu digunakan dengan berhati-hati dalam pesakit dengan penyakit hati. Sila dapatkan nasihat doktor.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan

Selain dari fungsi Orrepaste dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Loya 
 2. Muntah
 3. Cirit-birit
 4. Tindak balas allergi

Sila beritahu kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih menjadi jika ubat yang dimakan tersebut adalah secara berpanjangan.


Loya, Muntah, pengekalan cecair, Sakit kepala, Peningkatan selera makan, berat badan, sakit sendi, Kesukaran menelan, immunosuppressi, gangguan psikiatrik (Insomnia dan kemurungan).

N/A

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Apr 20 2021 07:21:47 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Orrepaste Cream boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Orrepaste Cream boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Gurunathan Govindan
5/5
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home.
Ismail Mohd Baroja
5/5
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future.
Subhash Surana
5/5
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates.