Pharmaton Matruelle Capsule

Pharmaton Matruelle Capsule

★ ★ ★ ★ ★ (4.9)
Tekan untuk menebus baucar
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
β-carotene , vit B1 , vit B2 , vit B6 , vit B12 , vit C , vit D3 , vit E , folic acid , biotin , nicotinamide , chromium , copper , Fe , iodine , molybdenum , selenium , Zn 11 mg , Mg , omega-3-acid triglycerides
Subhash Surana
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates. Lihat Lagi Lihat Lagi
Roger Lok
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Quick service. Although location is difficult to find but still delivered within the time frame. Kudos.. Keep up the good work. Lihat Lagi Lihat Lagi

β-carotene, vit B1, vit B2, vit B6, vit B12, vit C, vit D3, vit E, folic acid, biotin, nicotinamide, chromium, copper, Fe, iodine, molybdenum, selenium, Zn 11 mg, Mg, omega-3-acid triglycerides

-
Komposisi & Dos
 • Pharmaton Matruelle diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • β-carotene, vit B1, vit B2, vit B6, vit B12, vit C, vit D3, vit E, folic acid, biotin, nicotinamide, chromium, copper, Fe, iodine, molybdenum, selenium, Zn 11 mg, Mg, omega-3-acid triglycerides. 

Kesan ubat Pharmaton Matruelle bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Pharmaton Matruelle daripada farmasi terdekat. Secara umumnya, suplemen ini datang dalam paket 30 kapsul.  dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Swiss Cap. 

Cara pengambilan Pharmaton Matruelle? - Telan kapsul tersebut dan jangan kunyah. Sila ambil sebiji kapsul sehari sahaja. 
 

Nasihat Pakar

 • Pesakit yang mengalami masalah buah pinggang dan penyakit hati perlu merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat Pharmaton Matruelle.
 • Dos seharusnya diambil mengikuti nasihat doktor. Pastikan tempoh masa yang cukup telah diberikan untuk pengambilan antara dos.

Nasihat umum untuk Pharmaton Matruelle:
 • Jangan ambil ubat ini atas nasihat kaum kerabat. Dan jangan berikan ubat ini kepada sesiapa walaupun anda merasa mereka mengalami simptom yang sama.
 • Sentiasa berikan penelitian terhadap tarikh luput yang tertera di atas paket atau dengan pegawai farmasi sebelum membeli ubat tersebut.
 • Simpan Pharmaton Matruelle di dalam suhu bilik. Elakkan daripada mendedahkan ubat tersebut kepada haba dan cahaya matahari.
 • Berhenti mengambil Pharmaton Matruelle atau maklumkan kepada doktor jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Memandangkan Pharmaton Matruelle adalah suplemen vitamin, anda boleh terus memperolehinya tanpa preskripsi daripada doktor. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor dahulu sebelum mengambil ubat ini.
 • Pharmaton Matruelle mempunyai beberapa kesan sampingan yang boleh dialami, para pengguna dinasihati membaca panduan yang tertera dengan teliti sebelum membuat sebarang keputusan.Amaran
Sebelum mengambil ubat Pharmaton Matruelle, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Pharmaton Matruelle atau apa-apa ramuannnya
 • Talasemia
 • Sideroblastic anemia
 • Heamochromatosis
 • Wilson's disease
 • Kanak kanak 
 • Penyakit buah pinggang
 • Penyakit hati kronik 
 • Hyperlipidemia
 • Sarcoidosis
 • Hypercalcemia
 • Laktasi

Sila berhenti daripada mengambil ubat Pharmaton Matruelle jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Similac Pramilet:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang dengan doktor anda tentang kemungkinan-kemungkinan yang boleh terjadi yang disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan sebelum mengambilnya.
 • Magnesium trisilicate & antacids with carbonates
 • Tetracyclines
 • barbiturates or anticonvulsants
 • Levodopa
 • Susu atau telur
 • Asid acetylsalicylic 
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Pharmaton Matruelle.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Suplemen asid folik berkemungkinan menyembunyikan pernicious anemia. 

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
 

Amaran Alkohol (Limited information)

Amaran Kehamilaan (Limited information)

Amaran Penyusuan (Limited information)

Amaran Memandu (Limited information)

Amaran Buah Pinggang (Limited information)

Amaran Hati (Limited information)

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan

Selain dari fungsi Pharmaton Matruelle dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Kegatalan
 2. Alahan

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada gejala yang disenaraikan ataupun tidak), sila bercakap terus dengan seorang doktor segera. Anda juga perlu dapatkan nasihat daripada doktor jika anda mengalami sebarang kabur penglihatan atau ruam-ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika suplemen yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.
1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos Pharmaton Matruelle. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 
2. Saya terlebih mengambil dos Pharmaton Matruelle daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengambil ubat Pharmaton Matruelle lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Adakah selamat untuk mengambil Pharmaton Matruelle semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Pharmaton Matruelle bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
4. Adakah selamat untuk mengguna Pharmaton Matruelle ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Pharmaton Matruelle semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.

5. Saya terambil satu dos suplemen tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengambil satu dos ubat Pharmaton Matruelle yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.
 
6. Bolehkah saya mengambil Pharmaton Matruelle disamping suplemen-suplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Pharmaton Matruelle mengandungi vitamin dan minerals yang terdapat dalam suplemen-suplemen tersebut. Tetapi anda dinasihatkan supaya memaklumkan doktor anda terlebih dahulu mengenai pengambilan suplemen ini dan supplemen-suplemen yang anda sedang guna sebelum mengambil suplemen ini. 
 
7. Adakah Pharmaton Matruelle selamat untuk digunakan?
 
Ya, Pharmaton Matruelle selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
8. Berapa kali sehari perlu saya ambil Pharmaton Matruelle?
 
Dos dan kekerapan pengambilan Pharmaton Matruelle adalah satu kapsul sehari. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos Pharmaton Matruelle. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 
2. Saya terlebih mengambil dos Pharmaton Matruelle daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengambil ubat Pharmaton Matruelle lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Adakah selamat untuk mengambil Pharmaton Matruelle semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Pharmaton Matruelle bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
4. Adakah selamat untuk mengguna Pharmaton Matruelle ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Pharmaton Matruelle semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.

5. Saya terambil satu dos suplemen tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengambil satu dos ubat Pharmaton Matruelle yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.
 
6. Bolehkah saya mengambil Pharmaton Matruelle disamping suplemen-suplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Pharmaton Matruelle mengandungi vitamin dan minerals yang terdapat dalam suplemen-suplemen tersebut. Tetapi anda dinasihatkan supaya memaklumkan doktor anda terlebih dahulu mengenai pengambilan suplemen ini dan supplemen-suplemen yang anda sedang guna sebelum mengambil suplemen ini. 
 
7. Adakah Pharmaton Matruelle selamat untuk digunakan?
 
Ya, Pharmaton Matruelle selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
8. Berapa kali sehari perlu saya ambil Pharmaton Matruelle?
 
Dos dan kekerapan pengambilan Pharmaton Matruelle adalah satu kapsul sehari. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Oral
Mechanisme Tindakan

Maklumat dikemas kini pada: : Wed May 20 2020 16:00:51 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Pharmaton Matruelle Capsule boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Pharmaton Matruelle Capsule boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.