Solcoseryl Jelly

Farish Ziegler
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Very pleased when I deal with DoctorOnCall. Very low price and get free shipping. Very helpful to all customers, each question asked is answered promptly. Thank you Lihat Lagi Lihat Lagi
Gurunathan Govindan
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home. Lihat Lagi Lihat Lagi
Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Sorcoseryl Jelly 10 kebiasaannya digunakan untuk ulser vena tetapi juga mempunyai beberapa fungsi lain di mana ia sesuai untuk diambil:
 1. Ulser kaki
 2. Ulser tekanan
 3. Kebakaran kulit
 4. Luka
 5. Kudis dekubitus
 
Senarai ini tidak lengkap dan mungkin terdapat kegunaan dan fungsi lain ubat Sorcoseryl Jelly 10. Jangan ambil ubat ini walaupun orang lain yang mengalami simptom yang sama mengambilnya. Sila merujuk nasihat doktor atau doktor pakar sebelum mengguna ubat ini.
Sorcoseryl Jelly 10 diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Ekstrak darah Deproteinized calf (4.15 mg) – Ia berfungsi mempercepatkan penyembuhan tisu
 • Methyl parahydroxybenzoate (1.73 mg) – Ia berfungsi sebagai bahan pengawet ubat
 • Propyl parahydroxybenzoate (0.27 mg) – Ia berfungsi sebagai bahan pengawet ubat
 
Kesan ubat Sorcoseryl Jelly 10 bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.
 
Anda boleh membeli ubat Sorcoseryl Jelly 10 dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket gel dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.
 
Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh A. Menarini Phillippines Inc.
Cara pengambilan Sorcoseryl Jelly 10? – Sapukan gel tersebut pada bahagian yang terlibat. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.
Bagaimanakah ia berfungsi? 
 • Sorcoseryl Jelly 10 berfungsi mempercepatkan penyembuhan tisu.
 • Pesakit yang mengalami masalah buah pinggang dan penyakit hati perlu merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10.
 • Dos seharusnya diambil mengikuti nasihat doktor. Pastikan tempoh yang cukup diberi untuk masa pengambilan dos.
 • Masa untuk ubat ini memberi kesan bergantung kepada sebab pengambilannya dan dos ubat yang diambil.
 • Jika tiada pengurangan simptom dalam 30 minit hingga sejam selepas ubat diambil, sila bercakap dengan doktor untuk mencari jalan penyelesaian yang lain.
 • Jangan mengambil ubat ini atas nasihat kaum kerabat. Dan jangan memberi ubat ini kepada sesiapa walauppun anda merasa mereka mengalami simptom yang sama.
 • Sentiasa meneliti tarikh luput yang tertera di atas paket atau dengan pegawai farmasi sebelum membeli ubat tersebut.
 • Simpan Sorcoseryl Jelly 10 di suhu bilik elak mendedahkan ubat tersebut kepada haba cahaya matahari.
 • Sorcoseryl Jelly 10 tidak memulihkan penyakit tetapi hanya melegakan simptom tertentu buat sementara.
 • Berhenti Sorcoseryl Jelly 10 atau beritahu doktor anda jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Anda boleh memperolehi Sorcoseryl Jelly 10 tanpa preskripsi doktor. Tetapi anda dinasihati untuk merujuk doktor sebelum mengambi ubat ini.
 • Sorcoseryl Jelly 10 mempunyai beberapa fungsi kesan sampingan, para pengguna dinasihati membaca artikel berikut dengan teliti sebelum membuat keputusan.
Sebelum mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 
Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Sorcoseryl Jelly 10 atau apa-apa ramuannnya.
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak.
 • Hipersensitiviti
 
Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Sorcoseryl Jelly 10  .
 
Tindak balas antara ubat Sorcoseryl Jelly 10:
 
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya. Sehingga kini belum ada tindak balas yang diketahui.
 
Senarai tindak balas antara ubat dan penyakit ini adalah tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Sorcoseryl Jelly 10.
 
Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:
 
 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini
 
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.

Amaran Alkohol (Limited information)

Amaran Kehamilaan (Limited information)

Amaran Penyusuan (Limited information)

Amaran Memandu (Limited information)

Amaran Buah Pinggang (Limited information)

Amaran Hati (Limited information)

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi tersebut Sorcoseryl Jelly 10 dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Pedih kulit
 2. Sakit pada bahagian yang disapu
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Sorcoseryl Jelly 10. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elak mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihati.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Sorcoseryl Jelly 10 dari kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda rasa anda telah mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10 lebih dari kuantiti yang dinasihati, sila merujuk nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat melebihi dos yang dinasihati mungkin membawa kepada kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Bolehkah Sorcoseryl Jelly 10 diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10. Tindak balas antara ubat ini dan alkohol berkemungkinan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini dan mungkin menybebabkan rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Walau apa pun, jangan mengambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari.
 
4. Adakah ia selamat untuk mengambil Sorcoseryl Jelly 10 semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Sorcoseryl Jelly 10 ketika wanita hamil. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah ia selamat untuk mengguna ubat Sorcoseryl Jelly 10 ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Sorcoseryl Jelly 10 semasa menyusukan anak. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10?
 
 Ia tidak digalakkan. Sorcoseryl Jelly 10 mungkin boleh mengganggu pemikiran sementara. Selain itu, ia lalu boleh menyebabkan penglihatan kabur. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 
7. Adakah penggunaan ubat Sorcoseryl Jelly 10 membawa kepada ketagihan?
 
Tidak. Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat yang tertera di paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat Sorcoseryl Jelly 10 yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang dengan doktor sebagai langkah berjaga-jaga.
 
9. Bolehkah pengambilan ubat Sorcoseryl Jelly 10 membantu dalam melegakan selsema?
 
Tidak. Sorcoseryl Jelly 10 membantu dalam penyakit yang berkaitan dengan sakit kulit dan jika anda memerlukan ubat untuk mengubati selsema, anda mungkin memerlukan ubat lain.
 
10. Bolehkah saya mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10 untuk melegakan sakit gigi?
 
Tidak. Sorcoseryl Jelly 10 khusus digunakan untuk sakit luka ulser dan jika anda memerlukan ubat untuk mengubati selsema, anda mungkin memerlukan ubat lain.
 
11. Bolehkah saya mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10 disamping supplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat, Sorcoseryl Jelly 10  selamat untuk diambil bersama supplemen. Tetapi anda dinasihatkan untuk memaklumkan doktor anda mengenai pengambilan semua ubat dan supplemen sebelum mengguna ubat ini.
 
12. Adakah ubat Sorcoseryl Jelly 10  selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Sorcoseryl Jelly 10  selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
13. Bolehkah ubat Sorcoseryl Jelly 10  dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut perlu dikurangkan secara beransur-ansur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda dinasihatkan untuk mendapat nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom ‘withdrawal’.
 
14. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Sorcoseryl Jelly 10?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Sorcoseryl Jelly 10 bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikut arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Sorcoseryl Jelly 10. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elak mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihati.
 
2. Saya terlebih mengambil dos ubat Sorcoseryl Jelly 10 dari kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda rasa anda telah mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10 lebih dari kuantiti yang dinasihati, sila merujuk nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat melebihi dos yang dinasihati mungkin membawa kepada kesan sampingan yang tidak diingini.
 
3. Bolehkah Sorcoseryl Jelly 10 diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10. Tindak balas antara ubat ini dan alkohol berkemungkinan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini dan mungkin menybebabkan rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Walau apa pun, jangan mengambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari.
 
4. Adakah ia selamat untuk mengambil Sorcoseryl Jelly 10 semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Sorcoseryl Jelly 10 ketika wanita hamil. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
5. Adakah ia selamat untuk mengguna ubat Sorcoseryl Jelly 10 ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Sorcoseryl Jelly 10 semasa menyusukan anak. Anda perlu merujuk nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10?
 
 Ia tidak digalakkan. Sorcoseryl Jelly 10 mungkin boleh mengganggu pemikiran sementara. Selain itu, ia lalu boleh menyebabkan penglihatan kabur. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 
7. Adakah penggunaan ubat Sorcoseryl Jelly 10 membawa kepada ketagihan?
 
Tidak. Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat yang tertera di paket ubat dengan teliti.
 
8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?
 
Mengambil satu dos ubat Sorcoseryl Jelly 10 yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang dengan doktor sebagai langkah berjaga-jaga.
 
9. Bolehkah pengambilan ubat Sorcoseryl Jelly 10 membantu dalam melegakan selsema?
 
Tidak. Sorcoseryl Jelly 10 membantu dalam penyakit yang berkaitan dengan sakit kulit dan jika anda memerlukan ubat untuk mengubati selsema, anda mungkin memerlukan ubat lain.
 
10. Bolehkah saya mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10 untuk melegakan sakit gigi?
 
Tidak. Sorcoseryl Jelly 10 khusus digunakan untuk sakit luka ulser dan jika anda memerlukan ubat untuk mengubati selsema, anda mungkin memerlukan ubat lain.
 
11. Bolehkah saya mengambil ubat Sorcoseryl Jelly 10 disamping supplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat, Sorcoseryl Jelly 10  selamat untuk diambil bersama supplemen. Tetapi anda dinasihatkan untuk memaklumkan doktor anda mengenai pengambilan semua ubat dan supplemen sebelum mengguna ubat ini.
 
12. Adakah ubat Sorcoseryl Jelly 10  selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Sorcoseryl Jelly 10  selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
13. Bolehkah ubat Sorcoseryl Jelly 10  dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut perlu dikurangkan secara beransur-ansur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana membawa kepada simptom ‘withdrawal’. Anda dinasihatkan untuk mendapat nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom ‘withdrawal’.
 
14. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Sorcoseryl Jelly 10?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Sorcoseryl Jelly 10 bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikut arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Topical
Mechanisme Tindakan

Maklumat dikemas kini pada: : Mon Jul 20 2020 12:05:41 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Solcoseryl Jelly boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Solcoseryl Jelly boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Kurang pasti dengan ubat anda?
Minta bantuan daripada doktor bertauliah
Bercakap dengan Doktor