Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online

Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 43.90
RM 34.00
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s - DoctorOnCall Farmasi Online

Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s

RM 34.00

Product Overview

Pengenalan Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s

Tablet Iberet Folic 500mgadalah suplemen untukmenambah zat besi ia mengandungi 525mg ferus sulfat (105 unsur besi). Ia juga mengandungi 500mg vitamin C, yang membantu  penyerapan zat besi. Vitamin B Kompleks berfungsi membantu tubuh menggunakan tenaga melalui metabolisma karbohidrat.
Teknologi Gradumetmeningkatkan penyerapan zat besi dengan mengurangkan kerengsaan perut Pembungkusan di dalam pek lepuh berasingan memudahkan pengendalian dan menghalang pengoksidaan.

Kebaikan/Manfaat

  • Membantu membekalkan keperluan zat besi
  • Vitamin C untuk meningkatkan penyerapan zat besi
  • Vitamin B Complex membantu badan menggunakan tenaga

Dos

Iberet Folic diperbuat daripada Ferrous sulphate, Folic Acid, Vit C, Vit B1, Vit B2, Vit B6, Vit  B12, Nicotiamide, Calcium pantothenate

Kesan ubat Iberet Folic bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini satu jam sebelum makan atau dua jam selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Iberet Folic dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 10 pil dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Cara pengambilan Iberet Folic? - Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil 1 jam sebelum makan atau 2 jam selepas makan. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.

Cara Penggunaan Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s

- Ambil satu tablet setiap hari atau mengikut arahan doktor, boleh diambil semasa perut kosong.
- Telan dan jangan kunyah atau hancurkan tablet

Cara Pengambilan

Oral

Jenama

Abbott

Kandungan

Kandungan Iberet Folic:

1. Ferrous sulfate 525 mg (bersamaan dengan 105 mg zat besi),
2. Vitamin C 500 mg
3. Niacinamide 30 mg
4. Kalsium pantotenat 10 mg
5. Tiamin mononitrat (vitamin B1) 6 mg
6. Riboflavin (vitamin B2) 6 mg
7. Pyridoxine HCl (vitamin B6) 5 mg
8. Cyanocobalamin (vitamin B12) 25 mcg
9. Asid folik 800 mcg

Tempoh lupus

Semak tarikh luput pada bungkusan.

Cara Penyimpanan Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s

Simpan pada suhu kurang daripada 30°C. Jauhkan dari cahaya matahari dan kelembapan.

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
  • Kesan sampingan untuk produk ini jarang berlaku, tetapi terdapat kemungkinan berlaku najis yang berwarna gelap. 
  • Sila ambil produk ini mengikut dos yang disyorkan sahaja.

Interaksi Ubat-ubatan/Makanan

Tiada interaksi dengan ubat-ubatan atau makanan dilaporkan sebelum ini, tetapi sila dapatkan nasihat perubatan jika anda mengalami sebarang gejala selepas menggunakan produk ini.

Amaran Langkah berjaga-jaga

a) Jauhkan daripada kanak-kanak.
b) Jangan gunakannya jika pembungkusan telah rosak.
c) Jangan gunakan produk ini jika anda mempunyai hipersensitiviti kepada ramuan di dalamnya.
d) Produk ini mengandungi zat besi yang tinggi. Sila dapatkan nasihat doktor jika anda mempunyai:
-Talasemia
- Hemochromatosis
- Polycythmia Vera

Penerangan Keselamatan Pengambilan Ketika Hamil untuk Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s

Iberet Folic sesuai untuk ibu mengandung dan wanita yang menyusukan bayi

Tentang Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s

Tablet Abbott Iberet Folic 500mgkaya dengan zat besi, vitamin B1,B2, B6, B12, dan C untuk membantu meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Iberet folic adalah salah satu suplemen yang disyorkan semasa hamil untuk memastikan bekalan zat besi dan vitamin yang cukup untuk keperluan ibu dan bayi.

Berikut adalah manfaatnya:

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sat May 25 2024 16:15:06 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Abbott Iberet Folic 500mg Tablet 30s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
siti zulaiha
5/5
Really love the service....the doctors are very friendly and the information given was very helpful...surely recommend this service to my friends
Gurunathan Govindan
5/5
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended.. they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home.
Wan Arrazi
5/5
For me.. Doctor On Call is a very convenient and easy way to get a medical consultation. If anyone have difficulty to go to clinic.. doctor on call is a good solution. The doctors also is very kind to me when i call them