Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Out Of Stock

Alka Seltzer Lemon - DoctorOnCall
Alka Seltzer Lemon - DoctorOnCall
Alka Seltzer Lemon - DoctorOnCall

Alka Seltzer Lemon

Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor. Sila sediakan preskripsi anda semasa pembayaran.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Secara Percuma Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 2.50
Pilih Varian
2 tabs (strip)

Pilih Varian

Alka Seltzer Lemon - DoctorOnCall
2 tabs (strip)
Alka Seltzer Lemon - DoctorOnCall
10 x 2 tabs (box)
 
Sahih
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM100

Terms & Conditions

Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM100
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM100.

Product Added to Your Cart

Alka Seltzer Lemon - DoctorOnCall

Alka Seltzer Lemon

RM 2.50

Sering Dibeli Bersama

Description

Polisi Pengembalian/Pembatalan

PEMBATALAN

Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

Anda Boleh Mengembalikan Dan / Atau Menukar Produk Anda Kerana Sebab-Sebab Berikut: Sekiranya Sebarang Produk Dihantar Dalam Keadaan Yang Rosak Atau Cacat; Atau Sekiranya Produk Telah Luput Atau Hampir Luput (Kurang Dari 6 Bulan); Atau Sekiranya Produk Yang Dihantar Berbeza Dari Yang Dipesan "Perubahan Pikiran" Tidak Diizinkan Sebagai Sebab Pengembalian Dan / Atau Permintaan Pertukaran Untuk Pengembalian Dan / Atau Pertukaran Hendaklah Diterima Dalam Satu (1) Hari Menerima Pesanan Melalui E-mel (Contact@Doctoroncall.Com.My) Atau Telefon (+60102151669).

Lihat Lebih

PEMBATALAN

Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

1- Pengembalian dan / atau Pertukaran Produk dapat diatur dengan alasan berikut:

a. Sekiranya Produk dihantar dalam keadaan rosak atau cacat; atau
b. Sekiranya Produk telah luput atau hampir tamat (kurang dari 6 bulan); atau
c. Sekiranya produk yang dihantar berbeza dengan yang dipesan
d. "Perubahan fikiran" tidak dibenarkan sebagai alasan untuk kembali dan / atau bertukar.

2. Pelanggan akan memeriksa Produk dengan segera setelah menerima sebarang kekurangan dan / atau kerosakan.

3. Sekiranya Pelanggan ingin kembali dan / atau bertukar, DoctorOnCall harus diberitahu melalui e-mel perkhidmatan pelanggan kami di contact@DoctorOnCall.com.my atau talian hotline di 03 - 8048 2000 dalam satu (1) hari setelah menerima produk. DoctorOnCall berhak untuk menolak permintaan pengembalian dan / atau pertukaran jika tidak diberitahu oleh Pelanggan dalam satu (1) hari sejak penerimaan produk.

4. Pelanggan akan dihubungi oleh DoctorOnCall dalam satu (1) hari dari permintaan pengembalian dan / atau pertukaran untuk memberitahu Pelanggan mengenai proses pengembalian dan / atau pertukaran.

5. Setelah mendapat persetujuan permintaan Pengembalian dan / atau Pertukaran, Pelanggan harus mengirimkan kembali Produk yang terkena ke alamat vendor seperti yang dinyatakan pada bungkusan yang diterima

6. Produk yang terjejas HARUS dikembalikan dalam keadaan asalnya yang baru, tidak terpakai, dengan kuantiti dan bungkusan dihantar kepada Pelanggan.

7 Untuk produk pemulihan, kerusi roda, produk elektronik, dan alat perubatan, semua produk mesti dikembalikan dalam kemasan asalnya dengan kabel, aksesori, dan dokumentasi termasuk manual dan kad jaminan yang utuh.

8. Kegagalan mengembalikan Produk seperti yang dijelaskan dalam klausa 6 dan 7 akan mengakibatkan pembatalan permintaan pengembalian dan / atau pertukaran, dan biaya apa pun yang timbul dalam pengiriman kembali paket kepada Pelanggan akan ditanggung oleh Pelanggan

9. Pengembalian Produk oleh Pelanggan tidak secara automatik menjamin pertukaran atau pengembalian dana. DoctorOnCall akan memeriksa Produk yang dikembalikan setelah menerima barang yang sama. Sekiranya syarat dalam klausa No. 6 dan 7 dari Dasar Pengembalian dan / atau Pertukaran ini telah dipenuhi, pengembalian dana / pertukaran akan dilakukan kepada Pelanggan, dan Pelanggan akan diganti oleh DoctorOnCall untuk setiap biaya kurir yang timbul dalam pengembalian Produk. . Slip pembayaran kurier hendaklah diberikan kepada DoctorOnCall untuk tujuan penggantian.

10. Semua penggantian atau pertukaran Produk akan dilaksanakan bergantung pada ketersediaan stok.

11. Sekiranya Produk yang dipesan dan ditagih tidak termasuk dalam pengiriman, DoctorOnCall akan mengembalikan nilai Produk tersebut kepada Pelanggan, atau mengganti Produk yang dipesan.

12. Sekiranya ada Produk yang tidak termasuk dalam reoder Pelanggan dikirimkan kepada Pelanggan, DoctorOnCall akan mengumpulkan Produk dari Pelanggan.

13. Sekiranya Pelanggan dikenakan biaya lebih dari nilai Produk seperti yang ditunjukkan di laman web ketika Pelanggan membuat Pesanannya, DoctorOnCall akan mengembalikan perbezaannya kepada Pelanggan.

14. Semua bayaran balik akan dibuat melalui kaedah pembayaran yang sama dalam 2 bulan. Penerimaan pengembalian wang oleh pelanggan akan bergantung pada jangka masa yang diperlukan oleh institusi kewangan untuk menyelesaikan pembayaran balik. DoctorOnCall tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan, kerosakan, kos atau perbelanjaan yang mungkin ditanggung oleh Pelanggan atau mana-mana orang yang disebabkan oleh kelewatan dalam institusi kewangan memproses pengembalian wang tersebut.

- Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Adalah tidak selamat untuk mengambil Alka Seltzer Lemon dan alkohol kerana Alka Seltzer Lemon menghalang pengumpulan platelet dan alkohol boleh memburukkan lagi kesan ini Alka Seltzer Lemon dan menyebabkan pendarahan gastrousus.Pengambilan Alka Seltzer Lemon dan alkohol adalah tidak selamat kerana Alka Seltzer Lemon menghalang pengumpulan platelet dan alkohol boleh memburukkan kesan Alka Seltzer Lemon ini lagi dan menyebabkan pendarahan gastrousus.Tidak ada interaksi yang diketahui Asid Sitrik dengan alkohol.Tiada laporan akademik kepada interaksi natrium bikarbonat dan alkohol boleh lagi. Walau bagaimanapun, ia tidak digalakkan untuk anda mengambil alkohol dengan natrium bikarbonat kerana ia boleh menjejaskan keadaan hepatik anda.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Ada data terbukti risiko janin manusia pada pengambilan Alka Seltzer Lemon semasa mengandung. Alka Seltzer Lemon boleh diambil apabila diperlukan dalam dua trimester pertama tetapi ia tidak digalakkan pada trimester ketiga. Ia boleh menyebabkan kemerosotan hemostasis kedua-dua ibu dan janin dan ia boleh juga menyebabkan kesan teratogenik, terencat sbb pertumbuhan (IUGR) dan kematian perinatal jika diambil dalam dos yang tinggi.Terdapat bukti data tentang risiko janin manusia untuk pengambilan Alka Seltzer Lemon semasa mengandung. Alka Seltzer Lemon boleh diambil apabila diperlukan dalam dua trimester pertama tetapi ia tidak digalakkan pada trimester ketiga. Ia boleh menyebabkan kemerosotan hemostasis dalam kedua-dua ibu dan janin dan ia boleh juga menyebabkan kesan teratogenik, Pertumbuhan rahim terencat (IUGR) dan kematian perinatal jika diambil pada dos yang tinggi.Keselamatan kehamilan dalam manusia telah menghadkan data manusia. Terdapat beberapa data yang diketahui mengenai penggunaan Asid Sitrik semasa mengandung. Sila berjumpa dengan doktor.Natrium bikarbonat mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan sampingan pada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil mungkin lebih diterima dengan risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)
Alka Seltzer Lemon boleh dikeluarkan dalam susu ibu. Terdapat kesan yang penting dilaporkan pada bayi kejururawatan seperti asidosis metabolik, ruam, keabnormalan platelet, dan pendarahan. Oleh itu, adalah dinasihatkan untuk mengambil Alka Seltzer Lemon dengan berhati-hati untuk ibu-ibu yang menyusuAlka Seltzer Lemon boleh dikeluarkan melalui susu ibu. Terdapat beberapa kesan penting yang dilaporkan pada bayi kejururawatan seperti metabolik asidosis, ruam, keabnormalan platelet, dan pendarahan. Oleh itu, adalah dinasihatkan kepada ibu-ibu menyusu untuk mengambil Alka Seltzer Lemon dengan berhati-hati.Asid sitrik adalah mungkin selamat untuk digunakan semasa laktasi. Sila berjumpa dengan doktor.maklumat yang tidak mencukupi pada perkumuhan natrium bikarbonat dalam susu manusia. Oleh itu, risiko untuk bayi yang baru lahir tidak boleh dikecualikan.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Alka Seltzer Lemon biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Alka Seltzer Lemon biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.asid sitrik biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Natrium bikarbonat biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Risiko Tinggi)
pengambilan berpanjangan dos yang tinggi Alka Seltzer Lemon boleh menyebabkan kegagalan buah pinggang kronik dikenali sebagai nefritis celahan kronik dan Ia adalah contraindicated dalam kegagalan buah pinggang yang teruk.Pengambilan Alka Seltzer Lemon dos yang tinggi untuk masa berpanjangan boleh menyebabkan penyakit buah pinggang kronik yang dikenali sebagai celahan nefritis kronik dan ia mempunyai kontraindikasi dalam penyakit buah pinggang yang teruk.Asid sitrik harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. pelarasan dos Asid Sitrik mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Natrium bikarbonat harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. pelarasan dos Sodium bikarbonat mungkin diperlukan. Walau bagaimanapun, ii contraindicated untuk pesakit dengan alkalosis metabolik dan pernafasan. Oleh itu, sila rujuk doktor anda untuk maklumat lanjut.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
penggunaan berpanjangan sederhana kepada dos yang tinggi bagi Alka Seltzer Lemon boleh menyebabkan kecederaan hati. Walau bagaimanapun, ia adalah asimptomatik walaupun ujian fungsi hati yang tidak normal. Oleh itu, ia adalah lebih selamat untuk digunakan dalam dos yang rendah.penggunaan Alka Seltzer Lemon untuk masa berpanjangan dari dos sederhana kepada dos yang tinggi Alka Seltzer Lemon boleh menyebabkan kecederaan hati. Walau bagaimanapun, ia adalah asimptomatik walaupun ujian fungsi hati yang tidak normal. Oleh itu, ia adalah lebih selamat untuk digunakan dalam dos yang rendah.Asid sitrik harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos Asid Sitrik mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Sila berhati-hati dalam menggunakan sodium bikarbonat untuk pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos natrium bikarbonat mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Tinnitus, thrombocytopenia, Dispepsia, kerengsaan Gastrik, Asma, Rash, Urtikaria, Anemia, Loya, Confusion

Tinnitus, thrombocytopenia, Dispepsia, kerengsaan Gastrik, Asma, Rash, Urtikaria, Anemia, Loya, Confusion

hakisan gigi, Kesan kerengsaan tempatan, Cirit-birit, loya, muntah, pening, kekeliruan, cepat marah

perubahan mood, keletihan, kelemahan otot, Sesak nafas, denyutan jantung bertambah kencang, otot bergerak-gerak, Kekejangan, Kembung, Mineral ketidakseimbangan

Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Ramanathan Alaganchetty
5/5
Excellent service
charis tan
5/5
DoctorOnCall.. great experience purchase online.. life saving.. convenient.. affordable for all and awesome services. First timer.. Dr Ho is very knowledgeable and helpful.. gave the right dosage quick and easy.. he understand my conditions. …MoreDoctorOnCall.. great experience purchase online.. life saving.. convenient.. affordable for all and awesome services. First timer.. Dr Ho is very knowledgeable and helpful.. gave the right dosage quick and easy.. he understand my conditions. Unlike my bad experiences going to government hospital and clinic where the female doctors told me to go private hospital and unwilling to give me the correct dosage for my infection. I was charged few thousands going to private clinic and was diagnosed wrongly. DoctorOnCall customer service are extremely good.. patient.. email replied within hour.. unexpected fast response and quick follow up with whatsapp. Delivery malay guy is friendly. Although the medicine was given different cheaper brand by the pharmacy but they promise for refund. Very happy experience and definitely will recommend this to everyone. Thank you for awesome.. sincere services and touching lives of many.
Dinesh Rajan
5/5
Fast response. Good pricing

Maklumat dikemas kini pada: : Tue May 24 2022 03:40:57 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Alka Seltzer Lemon boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Alka Seltzer Lemon boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?