Saringan Kesihatan
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamin A-Z
Ujian COVID-19
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
0

Hypocol 600mg Capsule

Hypocol 600mg Capsule - DoctorOnCall

Hypocol 600mg Capsule

★ ★ ★ ★ ★ (4.9)
RM 182.50
Tekan untuk menebus baucar
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Red yeast rice
Pembungkusan
90 capsules x 2 (1 box) + 30 capsules
Kuantiti


Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Komposisi & Dos

Hypocol diperbuat daripada:
 • Beras yis merah 

Kesan ubat Hypocol bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda boleh membeli ubat Hypocol daripada farmasi terdekat. 

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Luye Pharma (Malaysia) Sdn Bhd 

Cara pengambilan Hypocol?
Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.
 


Nasihat Pakar
 • Pesakit yang mengalami penyakit hati perlu merujuk nasihat doktor sebelum mengambil ubat Hypocol.
 • Dos seharusnya diambil mengikuti nasihat doktor. Pastikan tempoh masa yang cukup telah diberikan untuk pengambilan antara dos.
 • Masa untuk ubat ini memberi kesan bergantung kepada sebab pengambilannya dan dos ubat yang diambil.

Nasihat umum untuk Hypocol:
 • Ubat ini boleh didapati tanpa preskripsi doktor. 
 • Jangan ambil ubat ini atas nasihat kaum kerabat. Dan jangan berikan ubat ini kepada sesiapa walaupun anda merasa mereka mengalami simptom yang sama.
 • Sentiasa berikan penelitian terhadap tarikh luput yang tertera di atas paket atau dengan pegawai farmasi sebelum membeli ubat tersebut.
 • Simpan Hypocol di dalam suhu bilik. Elakkan daripada mendedahkan ubat tersebut kepada haba dan cahaya matahari.
 • Hypocol tidak memulihkan penyakit tetapi hanya melegakan simptom tertentu buat sementara
 • Berhenti mengambil Hypocol atau maklumkan kepada doktor jika anda mengalami ruam atau kesan sampingan lain.
 • Anda boleh terus memperolehinya tanpa preskripsi daripada doktor. Tetapi anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor dahulu sebelum mengambil ubat ini.
 • Hypocol mempunyai beberapa kesan sampingan yang boleh dialami, para pengguna dinasihati membaca panduan yang tertera dengan teliti sebelum membuat sebarang keputusan.


Amaran
Sebelum mengambil ubat Hypocol, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Hypocol atau apa-apa ramuannnya
 • Pesakit dengan jangkitan serius
 • Pesakit yang baru melepasi pembedahan 
 • Ibu mengandung dan ibu menyusu

Sila berhenti daripada mengambil ubat  Hypocol jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Hypocol:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang perkara  yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut. Ini adalah antara ubat yang dilaporkan mempunyai tindak balas dengan Hypocol : 

 • Statin diambil bersama ubat ini 
 • Cyclosporin
 • Niacin
 • Derivatif asid fibrik
 • Erythromycin
 • Ubat antikulat azole

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Hypocol.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
 

Amaran Alkohol (Limited information)

Amaran Kehamilaan (Limited information)

Amaran Penyusuan (Limited information)

Amaran Memandu (Limited information)

Amaran Buah Pinggang (Limited information)

Amaran Hati (Limited information)

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan

Selain dari fungsi Hypocol dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Gangguan GI 

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.


1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Hypocol. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 

2. Saya terlebih mengambil dos ubat Hypocol daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengambil ubat Hypocol lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 


3. Bolehkah Hypocol  diambil disamping pengambilan minuman beralkohol?
 
Pengambilan minuman beralkohol tidak digalakkan apabila anda sedang mengambil ubat Hypocol. Tindak balas antara ubat ini dengan alkohol berkemungkinan akan menaikkan risiko terjadinya kesan sampingan yang tidak diingini dan mungkin akan menyebabkan rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Walau apa pun, jangan ambil lebih dari 90mL dalam tempoh sehari

4. Adakah selamat untuk mengambil Hypocol semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Hypocol bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 

5. Adakah selamat untuk mengguna ubat Hypocol ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Hypocol semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
6. Bolehkah saya memandu kenderaan ketika mengambil ubat Hypocol ?
 
Ia tidak digalakkan. Hypocol  mungkin menyebabkan anda rasa mengantuk berlebihan dan khayal. Ia juga boleh mengganggu pemikiran sementara. Selain itu, ia juga boleh menyebabkan penglihatan kabur. Ia tidak selamat untuk anda memandu ketika mengalami simptom-simptom tersebut.
 

7. Adakah penggunaan ubat Hypocol  membawa kepada ketagihan?
 
Tidak. Ubat yang membawa kepada ketagihan biasanya diklasifikasikan di bawah senarai jadual H atau X di negara India dan senarai jadual 2-5 di negara US. Sila baca maklumat lebih lengkap yang tertera pada paket ubat dengan teliti.

8. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengambil satu dos ubat Hypocol yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.

 
9. Bolehkah saya mengambil ubat Hypocol disamping suplemen-suplemen seperti Zincovit, D-rise 60k?
 
Ya, ubat Hypocol selamat untuk diambil bersama dengan suplemen-suplemen lain. Tetapi anda dinasihatkan supaya memaklumkan doktor anda terlebih dahulu mengenai pengambilan ubat ini dan supplemen-suplemen yang anda sedang guna sebelum mengambil ubat ini.
 

9. Adakah ubat Hypocol selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Hypocol selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 
10. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Hypocol?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Hypocol bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.Keterlebihan
NULL
Cara Pengunaan
Oral
Mechanisme Tindakan

Maklumat dikemas kini pada: : Thu Oct 01 2020 09:03:25 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Hypocol 600mg Capsule boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Hypocol 600mg Capsule boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

hijazi Ahmad
★ ★ ★ ★ ★ (5)
cheap.. fast and easier to get consults from doctor. I got my medication deliver ... See more
nur syahida
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free.. ... See more
Kurang pasti dengan ubat anda?
Minta bantuan daripada doktor bertauliah
Bercakap dengan Doktor