Saringan Kesihatan
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamin A-Z
Ujian COVID-19
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
0

Bromocriptine 2.5mg Tablet

Bromocriptine 2.5mg Tablet - DoctorOnCall

Bromocriptine 2.5mg Tablet

Preskripsi Diperlukan
RM 53.00
Tekan untuk menebus baucar
Penafian
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Pembungkusan
30 tablets (1 box)
Kuantiti


Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Amaran Alkohol (Not Advisable)
Tidak digalakkan untuk minum alkohol apabila mengambil Bromocriptine 2.5mg Tablet sebab kesan sampingan Bromocriptine 2.5mg Tablet atau alkohol yang boleh ditambah kerana tindakan mereka ke atas sistem saraf pusat.

Amaran Kehamilaan (B)
Data besar mengenai kehamilan manusia menunjukkan bahawa tidak ada risiko teratogenik dan risiko kehamilan itu sendiri. Adalah dinasihatkan untuk memantau secara terapi rawatan Bromocriptine 2.5mg Tablet pada wanita hamil.

Amaran Penyusuan (Not Safe To Breastfeed)
Bromocriptine 2.5mg Tablet Menghalang prolaktin rembesan yang penting untuk pengeluaran susu ibu. Penggunaan Bromocriptine 2.5mg Tablet akan menghalang pengeluaran susu ibu, maka alternatif lain perlu dicari.

Amaran Memandu (Not Advisable)
Ia tidak digalakkan untuk memandu semasa mengambil Bromocriptine 2.5mg Tablet disebabkan oleh kesan sampingan yang mungkin terjadi pada mata seperti gangguan visual dan mengantuk yang boleh menjejaskan tumpuan dan keupayaan untuk memandu.

Amaran Buah Pinggang (Safe)
Tidak ada keperluan untuk pelarasan dos dalam pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang mengikut pelabelan pengeluar. Bromocriptine 2.5mg Tablet juga dikumuhkan melalui najis yang tidak melibatkan dengan fisiologi buah pinggang.

Amaran Hati (Safe)
Kerana metabolisme hepatik menyeluruh, berhati-hati perlu diambil apabila memakan Bromocriptine 2.5mg Tablet. pelarasan dos mungkin diperlukan mengikut keterukan kemerosotan nilai.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Loya, muntah, mengantuk, tekanan darah rendah, hidung Disekat, Sakit kepala, mulut kering, sembelit, Hallucination, Khayalan, gangguan Visual

Keterlebihan
Cara Pengunaan
Oral
Mechanisme Tindakan
Bromocriptine 2.5mg Tablet adalah agonis dopamin yang mengaktifkan reseptor dopamin postsynaptic dan membawa kepada pengurangan dalam prolaktin dan pertumbuhan rembesan hormon. Ia juga merangsang laluan nigrostriatal

Maklumat dikemas kini pada: : Sun Oct 18 2020 18:26:43 GMT+0000 (Coordinated Universal Time) 4.9

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Bromocriptine 2.5mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Bromocriptine 2.5mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Mac Choo
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Very fast n swift response. Delivery is fast. Product is authentic. Highly recom ... See more
Ameera Akmalia
★ ★ ★ ★ ★ (5)
DoctorOnCall is a very good platform to ask questions to doctors. Sometimes.. we ... See more
Kurang pasti dengan ubat anda?
Minta bantuan daripada doktor bertauliah
Bercakap dengan Doktor