Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses - DoctorOnCall Farmasi Online
Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses - DoctorOnCall Farmasi Online
Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses - DoctorOnCall Farmasi Online Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses - DoctorOnCall Farmasi Online

Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 15.00
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses - DoctorOnCall Farmasi Online

Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses

RM 15.00

Product Overview

Produk Serupa

Cara Penggunaan Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses

Pegang alat sedut secara menegak. Goncangkan dan menguji inhaler dengan menyemburkan beberapa dos ke udara. Hembus nafas dengan perlahan dengan mengalihkan turbuhaler dan letakkan corong mulut di antara gigi tanpa menggigit dan bentuk kedapan yang baik dengan bibir anda. Tarik nafas dengan perlahan dan pada masa yang sama, tekan dengan kuat pada tabung untuk melepaskan dos. Tahan nafas selama 5-10 saat atau selagi selesa. Semasa menahan nafas, keluarkan alat sedut dari mulut. Hembus nafas dengan perlahan dengan mengalihkan alat sedut. Sekiranya anda perlu mengulangi dos anda, ulangi langkah di atas. Tutup semula alat setelah selesai.

Jenama

Cipla

Bahan Aktif

salbutamol 

Dikilangkan oleh

Cipla Limited

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Gegaran, loya dan muntah-muntah, berdebar-debar, ketidakselesaan dada, Gegaran, Pening, Sakit kepala, Berpeluh, tindak balas Hipersensitiviti

Amaran Langkah berjaga-jaga

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses. Mengambil Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses dengan alkohol boleh memburukkan lagi kesan sampingan seperti sakit kepala, pening, pening, pengsan, dan / atau berdebar-debar.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan reaksi buruk kepada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil mungkin lebih diterima dengan risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

bahan kumuhan Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses dalam susu ibu tetapi ia tidak diketahui untuk menunjukkan apa-apa kesan buruk kepada bayi susu ibu. Walau bagaimanapun, penggunaannya perlu dihadkan, kecuali manfaat melebihi risiko.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk kerana ia boleh menyebabkan hypokalaemia. pelarasan dos Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses perlu selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit hati. Ia jarang berlaku bagi kebanyakan ejen antiasthmatic untuk menyebabkan hepatoksisiti. Tiada pelarasan dos Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses mungkin diperlukan.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Tue Jul 23 2024 04:20:03 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Cipla Asthalin HFA 100mcg Metered Dose Inhaler 200 doses boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Muhammad Ridzwan Zakaria
5/5
It was fast and efficient. Beats all the lining up in hospital or appointments. Just provide all the information required and wait for prescription and medicine.
Anisan Syazril Shah
5/5
Super swift and convenient. Fast response from the admin and doctor. Thanks for providing good alternative and platform.
ashley tze wei
5/5
A very convenient platform to get quick consultation and medication without all the fuss of going over to the clinic! Save time and energy!