Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 87.70
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip)

RM 87.70

Product Overview

Cara Penggunaan Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

Viatris

Bahan Aktif

tolterodine 

Dikilangkan oleh

Pfizer Pharmaceuticals

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Kesan sampingan

Selain dari fungsi Detrusitol dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Sakit kepala
 2. Pening
 3. Keradangan lapisan saluran pernafasan
 4. Tindak balas alergi
 5. Kekeliruan
 6. Mengantuk
 7. Penglihatan kabur
 8. Mata kering
 9. Vertigo (berasa pening kepala atau “berpusing”
 10. Kulit merah
 11. Mulut kering
 12. Sakit abdomen
 13. Sembelit
 14. Ketakcernaan
 15. Angin atau gas yang berlebihan dalam perut atau usus
 16. Pedih ulu hati
 17. Kulit kering
 18. Berasa sakit atau sukar membuang air kencing
 19. Ketidakupayaan untuk mengosongkan pundi kencing
 20. Sakit dada
 21. Keletihan
 22. Berat badan yang meningkat

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada gejala yang disenaraikan ataupun tidak), sila bercakap terus dengan seorang doktor segera. Anda juga perlu dapatkan nasihat daripada doktor jika anda mengalami sebarang kabur penglihatan atau ruam-ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.

mulut kering, Pening, Mengantuk, Sakit kepala, mata kering , gangguan Visual, sakit perut, tabiat usus yang berubah, kencing yang sakit

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip)

Amaran
Sebelum mengambil ubat Detrusitol, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana:-
 • Tekanan darah tinggi
 • Glaukoma
 • Kolitis ulseratif
 • Miastenia gravis
 • Penyakit hati 
 • Alahan kepada ubat Detrusitol atau apa-apa ramuannnya
 • Hipersensitiviti
 • Mengandunng
 • Penyusuan 

Sila berhenti daripada mengambil ubat Detrusitol jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Detrusitol:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang dengan doktor anda tentang kemungkinan-kemungkinan yang boleh terjadi yang disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan sebelum mengambilnya.
 • Erythromycin
 • Clarithromycin
 • Ketoconazole
 • Itraconazole
 • Metoclopramide 
 • Cisapride
 • Amiodarone
 • Sotalol
 • Quinidine
 • Procainamide

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Detrusitol.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
 


Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dan Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) bersama kerana alkohol akan menyerlahkan kesan sampingan Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) seperti mengantuk dan pening.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

Kajian haiwan menunjukkan ketoksikan pembiakan tetapi terdapat data yang terhad untuk penggunaan Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) di kalangan wanita hamil. Oleh itu, Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) tidak digalakkan untuk digunakan semasa mengandung. Sila dapatkan nasihat doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Tiada data berkenaan pengeluaran Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) dalam susu manusia. Oleh itu, Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) tidak digalakkan untuk digunakan semasa menyusukan bayi. Sila dapatkan nasihat doktor.

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)

Jangan memandu kecuali anda sihat. Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) boleh menyebabkan kesan sampingan seperti gangguan visual atau melambatkan masa tindak balas, semua yang boleh menjejaskan keupayaan anda untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Pelarasan dos mungkin diperlukan untuk pesakit dengan kemerosotan buah pinggang. Sila dapatkan nasihat doktor.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

Pelarasan dos mungkin diperlukan dalam pesakit yang mengalami kerosakan hati ringan dan sederhana. Ia tidak digalakkan untuk digunakan dalam pesakit yang mempunyai masalah hati yang teruk. Sila dapatkan nasihat doktor.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sun Jul 07 2024 19:10:02 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Detrusitol 2mg Tablet 14s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
mahogany mandate
5/5
Professional and fast responsive.. I would like to recommend this to all my friend. 5 star!
Hidayah Yusri
5/5
Great service. Felt comfortable and at ease with the consultation and good advice. Fast response and helpful with the immediate prescription. Convenient.. helpful and responsive. An alternative to medical advice.
Kashiniy Baloo
5/5
Very fast response... I'm really satisfied and very happy with the service.... 😊