Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online
Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online
Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online
Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online
Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online

Econazine Cream 20g

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 8.80
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Econazine Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online

Econazine Cream 20g

RM 8.80

Sering Dibeli Bersama

Product Overview

Cara Penggunaan Econazine Cream 20g

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.

Jenama

YSP

Bahan Aktif

econazole econazole-topical triamcinolone 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Hubungi dermatitis, pruritus, Erythema, Rash, Burning dan rasa pedih sensasi


Loya, Muntah, pengekalan cecair, Sakit kepala, Peningkatan selera makan, berat badan, sakit sendi, Kesukaran menelan, immunosuppressi, gangguan psikiatrik (Insomnia dan kemurungan).

Amaran Langkah berjaga-jaga

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol dengan Econazine Cream 20g tetapi tidak digalakkan jika anda memohon alkohol di kawasan yang sama dengan anda memohon Econazine Cream 20g kepada kulit. Kedua-duanya boleh menyebabkan kerengsaan kulit yang boleh memburukkan lagi kesan.Oleh kerana Econazine Cream 20g Topical digunakan secara topikal , risiko berinteraksi dengan alkohol yang digunakan adalah tidak penting. Jangan minum alkohol semasa anda mengambil Econazine Cream 20g kerana ia mungkin memburukkan lagi kesan sampingan.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

Econazine Cream 20g mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa hamil kerana ia telah terbukti dalam kajian haiwan yang Econazine Cream 20g mempunyai kesan berbahaya pada janin. Walau bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terhad untuk menjamin keselamatan Econazine Cream 20g digunakan di kalangan wanita hamil. Sila berjumpa dengan doktor anda untuk mengetahui manfaat anda daripada penggunaan di kalangan wanita hamil adalah lebih daripada risiko.Keselamatan Econazine Cream 20g Topical pada kehamilan manusia belum ditentukan. Oleh itu, Econazine Cream 20g Topical hanya boleh digunakan untuk wanita hamil setelah penilaian risiko / faedah yang teliti oleh doktor.Sila beritahu doktor anda jika anda mengandung kerana Econazine Cream 20g boleh melintasi plasenta. Kajian haiwan melaporkan beberapa kesan sampingan pada janin dan tidak ada kajian yang mencukupi dan yang terkawal pada manusia. Gunakannya hanya apabila manfaat melebihi risiko kerana terdapat risiko penindasan adrenocortical pada bayi dan ibu yang menjalani terapi kortikosteroid jangka panjang.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Econazine Cream 20g dikumuhkan dalam susu ibu dalam kajian yang dilakukan ke atas tikus selepas Econazine Cream 20g ditadbir secara lisan. Walau bagaimanapun, terhad bukti manusia untuk membuktikan dapatan dalam tikus. Sila berjumpa dengan doktor untuk membincangkan keperluan Econazine Cream 20g penggunaan atau off penyusuan sementara.Ia adalah tidak diketahui sama ada Econazine Cream 20g Topical dikumuhkan ke dalam susu ibu manusia. Ia tidak digalakkan untuk menggunakan topikal Econazine Cream 20g Topical di dada untuk mengelakkan daripada tersentuh dengan bayi.Data yang tidak mencukupi didapati untuk Econazine Cream 20g dilekuarkan dalam susu ibu dan boleh menyebabkan kemudaratan kepada bayi. Dapatkan nasihat doktor anda sebelum mengambil Econazine Cream 20g kerana Econazine Cream 20g boleh menjejaskan pertumbuhan kanak-kanak.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Econazine Cream 20g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Econazine Cream 20g Topical adalah untuk aplikasi luaran. Oleh itu, ia tidak mengganggu keupayaan untuk memandu.Econazine Cream 20g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Econazine Cream 20g dikumuhkan melalui air kencing selepas dimetabolismakan, bagaimanapun, ia adalah kurang diserap dari kulit atau vagina. Oleh itu, jumlah yang kecil akan hadir dalam sistem badan. Econazine Cream 20g adalah yang paling mungkin selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang tetapi ia harus digunakan dengan berhati-hati jika ia diambil secara lisan. pelarasan dos mungkin diperlukan jika ditadbir secara lisan.Econazine Cream 20g Topical tidak digunakan untuk kegunaan dalaman dan jumlah yang diserap ke dalam sistem peredaran darah juga diabaikan menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Ia adalah, selamat untuk digunakan walaupun dalam pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang.Econazine Cream 20g hanya boleh digunakan dengan nasihat doktor kerana ubat ini mengandungi natrium dan dikumuhkan melalui buah pinggang, oleh itu ia boleh menyebabkan kemerosotan dalam penyakit buah pinggang yang sedia ada.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)

Hati adalah organ utama di mana metabolisme Econazine Cream 20g mengambil bahagian. Oleh itu, Econazine Cream 20g harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos Econazine Cream 20g mungkin diperlukan jika ia diambil secara lisan. Walau bagaimanapun, yang berbeza daripada penggunaan lisan, Econazine Cream 20g adalah tidak penting dalam edaran sistemik jika ia digunakan topically atau sebagai pesari faraj disebabkan oleh penyerapan miskin melalui kulit dan faraj.Econazine Cream 20g Topical tidak digunakan untuk pengambilan oral dan jumlah yang diserap ke dalam sistem peredaran darah juga diabaikan untuk menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Ia adalah, selamat untuk digunakan walaupun dalam pesakit yang mempunyai masalah hati.Econazine Cream 20g dimetabolismekan dalam hati, oleh itu ia perlu digunakan dengan berhati-hati dalam pesakit dengan penyakit hati. Sila dapatkan nasihat doktor.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sun Jul 14 2024 20:00:03 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Econazine Cream 20g boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Econazine Cream 20g boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Erian Vix
5/5
Excellent service .. very informative and professional. Definitely will come back again. Highly recommended. Thanks DoctorOnCall.
Vivian Chia
5/5
Good service and very accommodative.. fast responses and reasonable price. I'll definitely recommend this to my family and friends!
Wee Nee Foo
5/5
Speedy response and straight to the point. Keep it up!