Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Fucidin H Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online
Fucidin H Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online
Fucidin H Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online
Fucidin H Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online Fucidin H Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online Fucidin H Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online

Fucidin H Cream 5g

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 17.05
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Penghantara hari sama
Penghantaran Hari Sama Hanya layak untuk penghantaran hari yang sama hanya jika semua item dalam troli anda layak untuk penghantaran hari yang sama. Hanya pengguna yang berdaftar layak untuk penghantaran hari yang sama, daftar sekarang!
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Penghantara hari sama
Penghantaran Hari Sama Hanya layak untuk penghantaran hari yang sama hanya jika semua item dalam troli anda layak untuk penghantaran hari yang sama. Hanya pengguna yang berdaftar layak untuk penghantaran hari yang sama, daftar sekarang!

Product Added to Your Cart

Fucidin H Cream 5g - DoctorOnCall Farmasi Online

Fucidin H Cream 5g

RM 17.05

Sering Dibeli Bersama
Ego QV Cream - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 36.66
Bio-Oil Skincare Oil - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 38.11

Product Overview

Produk Serupa
HOE Foban Hydro Cream - DoctorOnCall Farmasi Online HOE Foban Hydro Cream
RM 10.85

Cara Penggunaan Fucidin H Cream 5g

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.

Jenama

LEO

Bahan Aktif

fusidic acid hydrocortisone hydrocortisone-topical 

Dikilangkan oleh

LEO Pharmaceutical

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Penyakit kuning, GI gangguan, Thrombophlebitis, hypocalcemia, Ruam

Otot membuang, Osteoporosis, Kelemahan, Sakit kepala, Kemurungan, Obesiti, Psychosis, penyelewengan haid, Jangkitan, terencat pertumbuhan pada kanak-kanak

Amaran Langkah berjaga-jaga

Amaran Pengambilan Alkohol (Guna Dengan Berhati-hati)

Tidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan Asid Fusidic. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk minum secara sederhana.Alkohol boleh menyebabkan kerengsaan perut dan penggunaan seiring alkohol dan Fucidin H Cream 5g boleh wrosen masalah gastrik.Oleh kerana Fucidin H Cream 5g Topical digunakan secara topikal , risiko berinteraksi dengan alkohol yang digunakan adalah tidak penting.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

Tiada kajian yang mencukupi dan yang terkawal di kalangan wanita hamil. Gunakan hanya apabila manfaat potensi melebihi risiko kepada janin.Fucidin H Cream 5g mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan sampingan pada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.Fucidin H Cream 5g Topical mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian pembiakan haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin. Walau bagaimanapun, terdapat adalah terhad kajian manusia yang terkawal. Manfaat daripada penggunaan Fucidin H Cream 5g Topical di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Asid Fusidic mesti digunakan dengan berhati-hati semasa laktasi. Terhad data manusia menunjukkan bahawa Fucidin H Cream 5g memasuki susu ibu. Sila berjumpa dengan doktor.Terdapat data yang terhad kepada penggunaan Fucidin H Cream 5g semasa menyusu. Didapati bahawa Fucidin H Cream 5g dikumuhkan dalam kuantiti yang sangat sedikit dalam susu ibu dan tidak mencukupi untuk menyebabkan kesan berbahaya. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk amalan berhati-hati ketika mengambil Fucidin H Cream 5g semasa menyusu.Fucidin H Cream 5g Topical mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa laktasi. Haiwan kajian menunjukkan Fucidin H Cream 5g Topical dikumuhkan dalam susu tikus. Terhad data manusia menunjukkan bahawa Fucidin H Cream 5g Topical tidak mewakili risiko besar kepada bayi.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

asid Fusidic biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Fucidin H Cream 5g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Fucidin H Cream 5g Topical biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Asid Fusidic perlu digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang dan pelarasan dos mungkin diperlukan. Walau bagaimanapun, sila berjumpa dengan doktor.Fucidin H Cream 5g boleh digunakan pada pesakit dengan kemerosotan buah pinggang. Walau bagaimanapun ia boleh dalam keadaan tertentu menyebabkan pembendungan cecair.Fucidin H Cream 5g Topical adalah selamat untuk digunakan pada pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

Asid Fusidic harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati seperti metabolisme melibatkan hati. pelarasan dos Asid Fusidic mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Fucidin H Cream 5g harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos Fucidin H Cream 5g mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Fucidin H Cream 5g Topical secara umumnya selamat untuk pesakit dengan penyakit hati.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Mon Sep 11 2023 21:45:09 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Fucidin H Cream 5g boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Fucidin H Cream 5g boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery.. too.
Nabilah Eddie
5/5
The doctor is fast respon. Totally professional. Feeling consulting a doctor face to face where you can talk to the doctor how you feel and the doctor will give you the right medication that you need.
KK Ng
5/5
Good experience talking with a doctor online!Medicine delivered to your doorstep at low prices!