Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Garbose 100mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Garbose 100mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
Garbose 100mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online Garbose 100mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Garbose 100mg Tablet 10s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 13.70
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Garbose 100mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Garbose 100mg Tablet 10s (strip)

RM 13.70

Sering Dibeli Bersama

Product Overview

Produk Serupa
Glucobay 50mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Glucobay 50mg Tablet
RM 10.30
Glucobay 100mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Glucobay 100mg Tablet
RM 12.50
Garbose 50mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Garbose 50mg Tablet
RM 76.85

Cara Penggunaan Garbose 100mg Tablet 10s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

YSP

Bahan Aktif

acarbose 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Kesan sampingan

Selain dari fungsi Garbose tab 100 mg dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Perut kembung 
 2. Sakit perut
 3. Cirit birit 

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat digunakan secara berpanjangan.Kembung perut, sakit perut, cirit-birit, loya, muntah, fungsi hati yang tidak normal, tahap platelet yang berkurang

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Garbose 100mg Tablet 10s (strip)

Amaran
Sebelum mengambil ubat Garbose tab 100 mg, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:

 • Penyakit usus kronik
 • Penyakit usus radang
 • Ulser pada usus besar 
 • Halangan usus separa
 • Major Hernia
 • Sindrom Roemheld
 • Kemerosotan fungsi hati
 • Kerosakan buah pinggang teruk
 • Kehamilan
 • Menyusukan anak 
 • Kanak-kanak berumur kurang daripada 18 tahun

Sila berhenti daripada mengambil ubat  Garbose tab 100 mg jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Garbose tab 100 mg:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

 • Sucrose (gula tebu)
 • Cholestyramine
 • Penyerap usus
 • Enzim pencernaan
 • Digoxin
 • Neomycin
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Garbose tab 100 mg.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. 

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Alkohol boleh mengubah tahap glukosa dalam pesakit kencing manis, mengurangkan potensi Garbose 100mg Tablet 10s (strip) untuk mengawal tahap glukosa. Oleh itu, ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dan Garbose 100mg Tablet 10s (strip) pada masa yang sama.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)

Tiada kajian klinikal ke atas profil keselamatan Garbose 100mg Tablet 10s (strip) di kalangan wanita hamil. Oleh itu, ia perlu dielakkan semasa mengandung. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Perkumuhan Garbose 100mg Tablet 10s (strip) telah ditunjukkan dalam kajian haiwan dan bukan dalam kajian manusia. Oleh itu, ia tidak digalakkan untuk digunakan semasa menyusu kerana ia risikonya kepada susu ibu tidak boleh dikecualikan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Garbose 100mg Tablet 10s (strip) biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Garbose 100mg Tablet 10s (strip) mempunyai kontraindikasi bagi pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. Sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Risiko Tinggi)

Garbose 100mg Tablet 10s (strip) mempunyai kontraindikasi bagi pesakit dengan kemerosotan hati. Sila berjumpa dengan doktor.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Tue Aug 01 2023 17:24:42 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Garbose 100mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Garbose 100mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Kashiniy Baloo
5/5
Very fast response... I'm really satisfied and very happy with the service.... 😊
Ena Liew
5/5
Great service and is very innovative. Perfect for the days when I feel so ill I don’t want to drive to the clinic. Medications are delivered to my home and I can rest in the meantime!
Christine Tee Pei Yee
5/5
Consultation is good.. dont have to step out of the house for small issues and being really busy.. recommended