Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Garbose 50mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Garbose 50mg Tablet 10s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 9.40
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Produk kehabisan stok.  Pilih produk alternatif di bawah, atau bercakap dengan ahli farmasi kami.
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Glucobay 50mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 11.40

Product Added to Your Cart

Garbose 50mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Garbose 50mg Tablet 10s (strip)

RM 9.40

Sering Dibeli Bersama

Product Overview

Produk Serupa
Glucobay 50mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Glucobay 50mg Tablet
RM 11.40
Glucobay 100mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Glucobay 100mg Tablet
RM 13.80
Garbose 100mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Garbose 100mg Tablet
RM 15.10

Cara Penggunaan Garbose 50mg Tablet 10s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

YSP

Bahan Aktif

acarbose 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kembung perut, sakit perut, cirit-birit, loya, muntah, fungsi hati yang tidak normal, tahap platelet yang berkurang

Amaran Langkah berjaga-jaga

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Alkohol boleh mengubah tahap glukosa dalam pesakit kencing manis, mengurangkan potensi Garbose 50mg Tablet 10s (strip) untuk mengawal tahap glukosa. Oleh itu, ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dan Garbose 50mg Tablet 10s (strip) pada masa yang sama.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)

Tiada kajian klinikal ke atas profil keselamatan Garbose 50mg Tablet 10s (strip) di kalangan wanita hamil. Oleh itu, ia perlu dielakkan semasa mengandung. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Perkumuhan Garbose 50mg Tablet 10s (strip) telah ditunjukkan dalam kajian haiwan dan bukan dalam kajian manusia. Oleh itu, ia tidak digalakkan untuk digunakan semasa menyusu kerana ia risikonya kepada susu ibu tidak boleh dikecualikan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Garbose 50mg Tablet 10s (strip) biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Garbose 50mg Tablet 10s (strip) mempunyai kontraindikasi bagi pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. Sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Risiko Tinggi)

Garbose 50mg Tablet 10s (strip) mempunyai kontraindikasi bagi pesakit dengan kemerosotan hati. Sila berjumpa dengan doktor.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sat Nov 04 2023 10:15:17 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Garbose 50mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Garbose 50mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
hijazi Ahmad
5/5
cheap.. fast and easier to get consults from doctor. I got my medication delivered right away without even need to leave my bed. MUST USE.
Jeremy Teo
5/5
Efficient platform with very quick response rate. Wasn't expecting such a quick reply on a public holiday but surprised to get a reply within minutes of sending a message. Great stuff!
Firdaus Samsul
5/5
Good service and quick response.The doctor gave good consultation and treatment.Will definitely come back in future.