Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Kehabisan stok

Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Herpevex 800mg Tablet 12s (strip)

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 46.80
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Produk kehabisan stok.  Pilih produk alternatif di bawah, atau bercakap dengan ahli farmasi kami.
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Lovir 400mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 11.30

Product Added to Your Cart

Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

Herpevex 800mg Tablet 12s (strip)

RM 46.80

Product Overview

Pengenalan Herpevex 800mg Tablet 12s (strip)

Tablet Herpevex 800mg adalah ubat antivirus. 

Tablet Herpevex 800 mg harus diambil mengikut dos dan kekerapan yang ditetapkan oleh doktor anda. Ambil setiap dos dan selesaikan rawatan sepenuhnya, walaupun anda telah berasa lebih sihat. Larutkan dalam segelas air sebelum mengambilnya. Ia boleh diambil dengan atau tanpa makanan, tetapi lebih baik mengambilnya pada waktu yang sama setiap hari. Ambil secepat mungkin jika anda terlepas dos. Walau bagaimanapun, jika sudah tiba masanya untuk dos seterusnya, tinggalkan doa yang tidak diambil dan teruskan jadual pengambilan seperti biasa. Jangan gandakan dos. Anda harus minum banyak air semasa mengambil ubat ini kerana ia membantu mengelakkan dehidrasi dan kerosakan buah pinggang.

Produk Serupa
Lovir 400mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Lovir 400mg Tablet
RM 11.30
Virless 800mg Tablet - DoctorOnCall Farmasi Online Virless 800mg Tablet
RM 23.10
YSP Virless Cream - DoctorOnCall Farmasi Online YSP Virless Cream
RM 24.50

Cara Penggunaan Herpevex 800mg Tablet 12s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

Apex

Bahan Aktif

acyclovir 

Dikilangkan oleh

Apex Pharma

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Kesan sampingan

Selain dari fungsi tersebut Herpevex dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

 1. Ruam
 2. Sakit kepala
 3. Sensitif kepada cahaya
 4. Keguguran rambut
 5. Pening
 6. Penat badan
 7. Kegatalan
 8. Mudah mengantuk
 9. Berhalusinasi

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom di atas, sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.Loya, muntah, sakit perut, cirit-birit, ruam kulit atau gatal-gatal, pening, mengantuk, Malaise, Sakit kepala, Kekeliruan, Halusinasi

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Herpevex 800mg Tablet 12s (strip)

Amaran
Sebelum mengambil ubat Herpevex, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Dehidrasi
 • Alahan kepada ubat Herpevex atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit atau gangguan buah pinggang
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 • Menyusukan anak
 • Mengandung 

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut.

Tindak balas antara ubat Herpevex:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Alkohol
 • Probenecid
 • Cimetidine
 • Mycophenolate mofetil

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Herpevex.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:

 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda 
guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
 

Amaran Pengambilan Alkohol (Selamat)

Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol bersama dengan Herpevex 800mg Tablet 12s (strip). Pengambilan Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) dengan alkohol tidak akan mengganggu cara ubat berfungsi.

Amaran Jika Hamil (Mungkin Selamat)

Penggunaan Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) boleh diterima semasa mengandung. kajian pembiakan haiwan tidak menunjukkan kesan buruk kepada janin, dan tidak ada kajian yang mencukupi dalam kalangan wanita hamil. Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) hanya boleh digunakan apabila terdapat indikasi yang jelas jangkitan. Sila rujuk kepada doktor anda sebelum digunakan.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) adalah yang paling mungkin selamat untuk digunakan semasa laktasi. data yang terhad mencadangkan bahawa ubat itu tidak mendatangkan risiko besar kepada bayi. Sila rujuk kepada doktor anda sebelum digunakan.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati bagi pesakit yang mempunyai kemerosotan buah pinggang dan pesakit tua yang kurang fungsiny buah pinggang sejak ia disingkirkan melalui buah pinggang. pelarasan dos Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) diperlukan. Sila rujuk kepada doktor sebelum digunakan.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)

Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati bagi pesakit dengan gangguan hati. pelarasan dos Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Fri Nov 17 2023 19:54:05 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Herpevex 800mg Tablet 12s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Kashiniy Baloo
5/5
Very fast response... I'm really satisfied and very happy with the service.... 😊
Anisan Syazril Shah
5/5
Super swift and convenient. Fast response from the admin and doctor. Thanks for providing good alternative and platform.
Qoqo A. Samad
5/5
Dr. Jun has answered all my questions patiently & clarifies anything I need to know regarding my issue. Great service. I’m glad I found this website.