Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

HOE H-Cort 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online
HOE H-Cort 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online
HOE H-Cort 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online HOE H-Cort 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online

HOE H-Cort 1% Cream 15g

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 9.00
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

HOE H-Cort 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online

HOE H-Cort 1% Cream 15g

RM 9.00

Sering Dibeli Bersama
Fucidin H Cream - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 18.80
Ego QV Cream - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 40.40
Bio-Oil Skincare Oil - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 42.00

Product Overview

Produk Serupa

Cara Penggunaan HOE H-Cort 1% Cream 15g

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.

Jenama

HOE

Bahan Aktif

hydrocortisone hydrocortisone-topical 

Dikilangkan oleh

HOE Pharma

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Kesan sampingan

Selain dari fungsi h-cort cream dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Sensasi membakar
 2. Kegatalan 
 3. kerengsaan
 4. Kekeringan kulit
 5. Folliculitis
 6. Hipertrichosis
 7. acneiform eruptions
 8. Hipopigmentasi
 9. skin maceration
 10. secondary infection
 11. skin atrophy
 12. Striae
 13. miliaria

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.


Otot membuang, Osteoporosis, Kelemahan, Sakit kepala, Kemurungan, Obesiti, Psychosis, penyelewengan haid, Jangkitan, terencat pertumbuhan pada kanak-kanak

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi HOE H-Cort 1% Cream 15g

Amaran
Sebelum mengambil ubat h-cort cream, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat h-cort cream atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi. Sila simpankan pada tempat yang jauh daripada kanak-kanak dan bayi
 • Hipersensitiviti
 • kehamilan
 • laktasi
 • Kanak kanak
 • Jangkitan tuberkulosis, kulat ataupun bakteria di kulit.

Sila berhenti daripada mengambil ubat h-cort cream jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat h-cort cream:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang sebarang  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.


Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Elakkan penggunaan di mata. 

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
 

Amaran Pengambilan Alkohol (Guna Dengan Berhati-hati)

Alkohol boleh menyebabkan kerengsaan perut dan penggunaan seiring alkohol dan HOE H-Cort 1% Cream 15g boleh wrosen masalah gastrik.Oleh kerana HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical digunakan secara topikal , risiko berinteraksi dengan alkohol yang digunakan adalah tidak penting.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

HOE H-Cort 1% Cream 15g mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan sampingan pada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian pembiakan haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin. Walau bagaimanapun, terdapat adalah terhad kajian manusia yang terkawal. Manfaat daripada penggunaan HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Terdapat data yang terhad kepada penggunaan HOE H-Cort 1% Cream 15g semasa menyusu. Didapati bahawa HOE H-Cort 1% Cream 15g dikumuhkan dalam kuantiti yang sangat sedikit dalam susu ibu dan tidak mencukupi untuk menyebabkan kesan berbahaya. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk amalan berhati-hati ketika mengambil HOE H-Cort 1% Cream 15g semasa menyusu.HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa laktasi. Haiwan kajian menunjukkan HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical dikumuhkan dalam susu tikus. Terhad data manusia menunjukkan bahawa HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical tidak mewakili risiko besar kepada bayi.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

HOE H-Cort 1% Cream 15g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

HOE H-Cort 1% Cream 15g boleh digunakan pada pesakit dengan kemerosotan buah pinggang. Walau bagaimanapun ia boleh dalam keadaan tertentu menyebabkan pembendungan cecair.HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical adalah selamat untuk digunakan pada pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

HOE H-Cort 1% Cream 15g harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos HOE H-Cort 1% Cream 15g mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.HOE H-Cort 1% Cream 15g Topical secara umumnya selamat untuk pesakit dengan penyakit hati.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Wed Nov 29 2023 16:40:04 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. HOE H-Cort 1% Cream 15g boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


HOE H-Cort 1% Cream 15g boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery.. too.
Ku Shahrulnizam Ku Nordin
5/5
Very fast response from DoctorOnCall team.This is my first time get the consultation thru the phone and its really worth as save my time a lots. And also get additional discount for my medicine. Love it worth 5 stars rated from me.
Clement Yeo
5/5
Fast reply and good promotion. Will support for any purchase of product in the future