Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses - DoctorOnCall Farmasi Online

Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 97.60
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Harga berpatutan Dijamin
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Harga berpatutan Dijamin
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
Keterangan
Pra-Pesanan (Penghantaran dalam 7 - 14 hari)
Pra Pesanan (Hantaran Dalam 7 - 14 Hari)

Produk ini hanya tersedia untuk prapesanan. Sila ambil perhatian bahawa jangka masa penghantaran adalah di antara 7-14 hari bekerja. Sebarang pembatalan tidak akan diproses sekiranya anda telah meletakkan pesanan anda dengan pembekal kami.

CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses - DoctorOnCall Farmasi Online

Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses

RM 97.60

Sering Dibeli Bersama
Fucidin H Cream - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 17.05
Ego QV Cream - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 36.66
Bio-Oil Skincare Oil - DoctorOnCall Farmasi Online
RM 38.11

Product Overview

Produk Serupa

Cara Penggunaan Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses

Hembus hidung dengan lembut atau bersihkan dengan cecair saline. Goncangkan botol sebelum digunakan dan prime-kan jika perlu. Tundukkan kepala ke bawah ke arah jari kaki. Pegang botol secara menegak dan masukkan hujung muncung di dalam satu lubang hidung, dengan tujuan ke arah dinding luar. Tekan lubang hidung yang lain dengan satu jari untuk menutup lubang hidung itu. Tekan ke bawah dan semburkan botol sambil menyedut nafas dengan lembut. Ulangi langkah yang sama untuk lubang hidung yang lain. Basuh tangan anda selepas selesai untuk membersihkannya daripada sebarang ubat.

Jenama

Organon

Bahan Aktif

mometasone mometasone nasal 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi tersebut Nasonex spray dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

 1. Hidung berdarah
 2. Pharyngitis
 3. Hidung terasa panas seperti terbakar
 4. Iritasi
 5. Pembentukan ulser
 6. Sakit kepala

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom di atas, sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.


Loya, sakit perut, pencernaan yang terganggu, Sakit kepala, Sakit belakang, sakit otot, Senggugut, gangguan psikiatri, immunosuppression. Kandidiasis oral

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses

Sebelum mengambil ubat Nasonex spray, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • Jangkitan pada hidung yang teruk terutamanya candidiasis
 • Alahan kepada ubat Nasonex spray atau apa-apa ramuannnya
 • ‘Hemorrhagic diathesis’
 • Sejarah pendarahan pada hidung berulang kali
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 • Menyusukan anak

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:

 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda 
guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor

Amaran Pengambilan Alkohol (Selamat)

Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol semasa menggunakan Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses.Tidak ada interaksi diketahui Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses Nasal dengan alkohol.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

kajian haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin seperti lelangit rekah dan pertumbuhan antara rahim terencat, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang tidak mencukupi. manfaat yang berpotensi boleh mewajarkan penggunaan Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses semasa hamil walaupun risiko. Bayi yang ibunya menerima kortikosteroid semasa hamil perlu dipantau dengan teliti untuk hypoadrenalism.Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses Nasal mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kajian haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko yang disebabkan oleh pendedahan sistemik yang sangat sedikit.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Ia adalah tidak diketahui sama ada Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses atau mana-metabolit dikumuhkan dalam susu ibu manusia. Keputusan untuk tidak meneruskan ubat atau menyusukan bayi bergantung kepada manfaat potensi rawatan kepada ibu lebih manfaat susu ibu kepada bayi.Ia tidak diketahui cuaca Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses Nasal dikumuhkan ke dalam susu ibu manusia atau tidak. Berhati-hati perlu diambil apabila mengguna Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses Nasal

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses Nasal biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang, walaupun ada data terhad mengenai kesan-kesan.Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses Nasal tidak digunakan untuk kegunaan dalaman dan jumlah yang diserap ke dalam sistem peredaran darah juga diabaikan menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Ia adalah, selamat untuk digunakan walaupun dalam pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

Ia adalah disyorkan untuk menggunakan Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses dengan berhati-hati pada pesakit dengan kemerosotan hati sebagai kepekatan kenaikan Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses mengikut keterukan kemerosotan.Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses Nasal tidak digunakan untuk pengambilan oral dan jumlah yang diserap ke dalam sistem peredaran darah juga diabaikan untuk menyebabkan apa-apa kesan sampingan. Ia adalah, selamat untuk digunakan walaupun dalam pesakit yang mempunyai masalah hati.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Tue Sep 12 2023 14:50:34 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Nasonex 100mcg Nasal Spray 140 doses boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Nur Harwani00p
5/5
At first I thought this page is a bit shady( the website is not sofisticated like the other legit pages) I tried to chat with the person in charge. They are very responsive and the reply was quick and professional.surely will revisit this page soon.My preferred online pharmacy.
Junaidah Mubarak Ali
5/5
A good platform between patients and doctor with a fast and simple service with a flat fee.
Lenard Loh Chia Wei
5/5
It is an amazing platform where it includes all sort of services that I can just access from home. My health questions are answered politely and professionally. It also made my life even easier when there is a home delivery for my long term medications as I am a busy person myself. WORTH THE TRY!