Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
0
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Nexium 40mg Tablet - DoctorOnCall
Nexium 40mg Tablet - DoctorOnCall
Nexium 40mg Tablet - DoctorOnCall
Nexium 40mg Tablet - DoctorOnCall Nexium 40mg Tablet - DoctorOnCall Nexium 40mg Tablet - DoctorOnCall

Nexium 40mg Tablet

Preskripsi Diperlukan Tidak mempunyai preskripsi? Klik di sini

CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor. Sila sediakan preskripsi anda semasa pembayaran.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Secara Percuma Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 91.20
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
14 tabs (box)

Pilih Varian

Baucar

Terms & Conditions

100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM100
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM100.
Penghantara hari sama
Item ini layak untuk penghantaran hari yang sama hanya jika semua item dalam troli anda layak untuk penghantaran hari yang sama. Hanya pengguna yang berdaftar layak untuk penghantaran hari yang sama.
Kuantiti
Terhad kepada 3 unit seorang

Product Added to Your Cart

Nexium 40mg Tablet - DoctorOnCall

Nexium 40mg Tablet

RM 91.20

Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dos

Nexium MUPS diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Esomeprazole (40 mg) 

Kesan ubat Nexium MUPS bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan, sila bercakap terus dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini 30 minit sebelum makan. Hanya ambil Nexium MUPS mengikuti dos yang telah ditetapkan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Nexium MUPS daripada farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik yang lain. Sila semak tarikh luput sebelum menggunakan ubat ini. 

Ia dihasilkan oleh AstraZeneca.

Cara pengambilan Nexium MUPS?
Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil ubat ini mengikut dos yang telah ditentukan oleh doktor.

Cara Penggunaan Nexium 40mg Tablet

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Langkah berjaga-jaga bagi Nexium 40mg Tablet

Sebelum mengambil ubat Nexium MUPS, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan
 • Penyakit hati
 • Osteoporosis 

Sila berhenti daripada mengambil ubat Nexium MUPS jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Nexium MUPS:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Berbincang dahulu dengan seorang doktor mengenai kebarangkalian tindak balas antara ubat-ubatan dengan Nexium MUPS sebelum mengambilnya.


 • Ubat proton pump inhibitor yang lain
 • Ubat anti asid
 • Ubat HIV
 • Ubat sawan
 • Beberapa jenis antibiotik 

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Nexium MUPS.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
Amaran Pengambilan Alkohol (Data Terhad)
Ia mungkin selamat digunakan Nexium 40mg Tablet dengan alkohol. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih baik untuk mengelakkan alkohol alkohol memburukkan lagi gejala GERD yang boleh menyebabkan dos yang lebih tinggi Nexium 40mg Tablet diperlukan untuk merawat gejala.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Tidak mencukupi data dari kajian manusia yang menunjukkan risiko kepada janin. Walau bagaimanapun, kajian haiwan telah mendapati bahawa Nexium 40mg Tablet boleh menyumbang kepada kesan buruk terhadap perkembangan janin walaupun mereka tidak menunjukkan kesan secara langsung atau tidak langsung. Adalah disyorkan untuk amalan berhati-hati apabila menggunakan Nexium 40mg Tablet di kalangan wanita hamil.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
Terdapat data yang terhad sama ada Nexium 40mg Tablet dikumuhkan dalam susu ibu manusia. Profil keselamatan Nexium 40mg Tablet tidak pasti yang akan digunakan semasa menyusukan bayi. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mengelakkan Nexium 40mg Tablet.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Nexium 40mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Bagi pesakit dengan fungsi buah pinggang terjejas, dos pengubahsuaian tidak diperlukan. Walau bagaimanapun, ia adalah disyorkan untuk menggunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan kemerosotan buah pinggang yang teruk dan dos perlu diselaraskan.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)
Bagi pesakit dengan fungsi hati terjejas, pengubahsuaian dos tidak diperlukan. Walau bagaimanapun, ia adalah disyorkan untuk menggunakan Nexium 40mg Tablet dengan berhati-hati pada pesakit dengan kemerosotan hati yang teruk dan dos maksimum 20mg tidak boleh melebihi.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi Nexium MUPS dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Sakit perut
 2. Sembelit
 3. Cirit birit
 4. Loya
 5. Muntah 
 6. Sakit kepala
 7. Pening kepala
 8. Ruam 
 9. Osteoporosis

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Sila bercakap terus dengan seorang doktor segera sekiranya anda mengalami apa apa simptom, samada gejala yang tersenarai di atas atau tidak. Anda juga perlu dapatkan nasihat daripada doktor jika anda mengalami ruam-ruam kulit.

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.

sakit perut, Rash, Sakit kepala, pening, keletihan, Urtikaria, Cucian mulut, Batuk, bronchospasm, Peningkatan risiko Clostridium difficile-berkaitan cirit-birit, Vertigo

Polisi Pengembalian/Pembatalan

PEMBATALAN

Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

Anda Boleh Mengembalikan Dan / Atau Menukar Produk Anda Kerana Sebab-Sebab Berikut: Sekiranya Sebarang Produk Dihantar Dalam Keadaan Yang Rosak Atau Cacat; Atau Sekiranya Produk Telah Luput Atau Hampir Luput (Kurang Dari 6 Bulan); Atau Sekiranya Produk Yang Dihantar Berbeza Dari Yang Dipesan "Perubahan Pikiran" Tidak Diizinkan Sebagai Sebab Pengembalian Dan / Atau Permintaan Pertukaran Untuk Pengembalian Dan / Atau Pertukaran Hendaklah Diterima Dalam Satu (1) Hari Menerima Pesanan Melalui E-mel (Contact@Doctoroncall.Com.My) Atau Telefon (+60102151669).

Lihat Lebih

PEMBATALAN

Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

1- Pengembalian dan / atau Pertukaran Produk dapat diatur dengan alasan berikut:

a. Sekiranya Produk dihantar dalam keadaan rosak atau cacat; atau
b. Sekiranya Produk telah luput atau hampir tamat (kurang dari 6 bulan); atau
c. Sekiranya produk yang dihantar berbeza dengan yang dipesan
d. "Perubahan fikiran" tidak dibenarkan sebagai alasan untuk kembali dan / atau bertukar.

2. Pelanggan akan memeriksa Produk dengan segera setelah menerima sebarang kekurangan dan / atau kerosakan.

3. Sekiranya pelanggan memenuhi syarat pada Klausa 1 bagi kriteria untuk pemulangan dan/atau pertukaran seperti yang dinyatakan, pelanggan berkenaan hendaklah menghubungi pihak khidmat pelanggan kami melalui emel contact@doctoroncall.com.my atau hubungi kami di talian 03-80482000 dalam masa satu (1) hari selepas menerima produk berkenaan. DoctorOnCall berhak untuk menolak permintaan untuk pemulangan dan/atau pertukaran jika tidak dimaklumkan oleh pihak pelanggan dalam masa satu (1) hari selepas penerimaan produk berkenaan.

4. Pelanggan akan dihubungi oleh DoctorOnCall dalam satu (1) hari dari permintaan pengembalian dan / atau pertukaran untuk memberitahu Pelanggan mengenai proses pengembalian dan / atau pertukaran.

5. Setelah mendapat persetujuan permintaan Pengembalian dan / atau Pertukaran, Pelanggan harus mengirimkan kembali Produk yang terkena ke alamat vendor seperti yang dinyatakan pada bungkusan yang diterima

6. Produk yang terjejas HARUS dikembalikan dalam keadaan asalnya yang baru, tidak terpakai, dengan kuantiti dan bungkusan dihantar kepada Pelanggan.

7 Untuk produk pemulihan, kerusi roda, produk elektronik, dan alat perubatan, semua produk mesti dikembalikan dalam kemasan asalnya dengan kabel, aksesori, dan dokumentasi termasuk manual dan kad jaminan yang utuh.

8. Kegagalan mengembalikan Produk seperti yang dijelaskan dalam klausa 6 dan 7 akan mengakibatkan pembatalan permintaan pengembalian dan / atau pertukaran, dan biaya apa pun yang timbul dalam pengiriman kembali paket kepada Pelanggan akan ditanggung oleh Pelanggan

9. Pengembalian Produk oleh Pelanggan tidak secara automatik menjamin pertukaran atau pengembalian dana. DoctorOnCall akan memeriksa Produk yang dikembalikan setelah menerima barang yang sama. Sekiranya syarat dalam klausa No. 6 dan 7 dari Dasar Pengembalian dan / atau Pertukaran ini telah dipenuhi, pengembalian dana / pertukaran akan dilakukan kepada Pelanggan, dan Pelanggan akan diganti oleh DoctorOnCall untuk setiap biaya kurir yang timbul dalam pengembalian Produk. . Slip pembayaran kurier hendaklah diberikan kepada DoctorOnCall untuk tujuan penggantian.

10. Semua penggantian atau pertukaran Produk akan dilaksanakan bergantung pada ketersediaan stok.

11. Sekiranya Produk yang dipesan dan ditagih tidak termasuk dalam pengiriman, DoctorOnCall akan mengembalikan nilai Produk tersebut kepada Pelanggan, atau mengganti Produk yang dipesan.

12. Sekiranya ada Produk yang tidak termasuk dalam reoder Pelanggan dikirimkan kepada Pelanggan, DoctorOnCall akan mengumpulkan Produk dari Pelanggan.

13. Sekiranya Pelanggan dikenakan biaya lebih dari nilai Produk seperti yang ditunjukkan di laman web ketika Pelanggan membuat Pesanannya, DoctorOnCall akan mengembalikan perbezaannya kepada Pelanggan.

14. Semua bayaran balik akan dibuat melalui kaedah pembayaran yang sama dalam 2 bulan. Penerimaan pengembalian wang oleh pelanggan akan bergantung pada jangka masa yang diperlukan oleh institusi kewangan untuk menyelesaikan pembayaran balik. DoctorOnCall tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan, kerosakan, kos atau perbelanjaan yang mungkin ditanggung oleh Pelanggan atau mana-mana orang yang disebabkan oleh kelewatan dalam institusi kewangan memproses pengembalian wang tersebut.

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.
Sebelum mengambil ubat Nexium MUPS, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan
 • Penyakit hati
 • Osteoporosis 

Sila berhenti daripada mengambil ubat Nexium MUPS jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Nexium MUPS:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Berbincang dahulu dengan seorang doktor mengenai kebarangkalian tindak balas antara ubat-ubatan dengan Nexium MUPS sebelum mengambilnya.


 • Ubat proton pump inhibitor yang lain
 • Ubat anti asid
 • Ubat HIV
 • Ubat sawan
 • Beberapa jenis antibiotik 

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Nexium MUPS.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
Amaran Pengambilan Alkohol (Data Terhad)
Ia mungkin selamat digunakan Nexium 40mg Tablet dengan alkohol. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih baik untuk mengelakkan alkohol alkohol memburukkan lagi gejala GERD yang boleh menyebabkan dos yang lebih tinggi Nexium 40mg Tablet diperlukan untuk merawat gejala.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Tidak mencukupi data dari kajian manusia yang menunjukkan risiko kepada janin. Walau bagaimanapun, kajian haiwan telah mendapati bahawa Nexium 40mg Tablet boleh menyumbang kepada kesan buruk terhadap perkembangan janin walaupun mereka tidak menunjukkan kesan secara langsung atau tidak langsung. Adalah disyorkan untuk amalan berhati-hati apabila menggunakan Nexium 40mg Tablet di kalangan wanita hamil.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
Terdapat data yang terhad sama ada Nexium 40mg Tablet dikumuhkan dalam susu ibu manusia. Profil keselamatan Nexium 40mg Tablet tidak pasti yang akan digunakan semasa menyusukan bayi. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mengelakkan Nexium 40mg Tablet.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Nexium 40mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Bagi pesakit dengan fungsi buah pinggang terjejas, dos pengubahsuaian tidak diperlukan. Walau bagaimanapun, ia adalah disyorkan untuk menggunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan kemerosotan buah pinggang yang teruk dan dos perlu diselaraskan.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)
Bagi pesakit dengan fungsi hati terjejas, pengubahsuaian dos tidak diperlukan. Walau bagaimanapun, ia adalah disyorkan untuk menggunakan Nexium 40mg Tablet dengan berhati-hati pada pesakit dengan kemerosotan hati yang teruk dan dos maksimum 20mg tidak boleh melebihi.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi Nexium MUPS dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Sakit perut
 2. Sembelit
 3. Cirit birit
 4. Loya
 5. Muntah 
 6. Sakit kepala
 7. Pening kepala
 8. Ruam 
 9. Osteoporosis

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Sila bercakap terus dengan seorang doktor segera sekiranya anda mengalami apa apa simptom, samada gejala yang tersenarai di atas atau tidak. Anda juga perlu dapatkan nasihat daripada doktor jika anda mengalami ruam-ruam kulit.

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.

sakit perut, Rash, Sakit kepala, pening, keletihan, Urtikaria, Cucian mulut, Batuk, bronchospasm, Peningkatan risiko Clostridium difficile-berkaitan cirit-birit, Vertigo

1. Saya terlupa untuk mengambil satu dos ubat Nexium MUPS. Apakah yang patut saya buat.
 
Jika anda terlupa mengambil satu dos ubat anda, sila ambil ubat tersebut sebaik sahaja anda teringat. Tetapi jika masa sudah tiba atau berdekatan untuk dos seterusnya, abaikan pengambilan dos yang tidak diambil tersebut. Dalam keadaan sebegini, elakkan daripada mengambil dos dua kali ganda daripada yang dinasihatkan.
 

2. Saya terlebih mengambil dos ubat Nexium MUPS daripada kuantiti yang dinasihati. Apakah langkah-langkah yang perlu saya ambil.
 
Jika anda merasakan anda telah mengambil ubat Nexium MUPS lebih daripada kuantiti yang telah dinasihatkan, sila dapatkan nasihat doktor dengan segera. Pengambilan ubat-ubatan yang lebih daripada dos yang telah dinasihatkan mungkin akan membawa kepada beberapa kesan sampingan yang tidak diingini.
 

3. Adakah selamat untuk mengambil Nexium MUPS semasa mengandung?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Nexium MUPS bagi wanita hamil. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang hamil perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 

4. Adakah selamat untuk mengguna ubat Nexium MUPS ketika menyusukan anak?
 
Tiada maklumat tentang penggunaan Nexium MUPS semasa menyusukan anak. Anda perlu mendapatkan nasihat pakar wanita untuk maklumat lanjut sebelum mengambil ubat tersebut. Wanita yang menyusukan anak perlu meneliti kebaikan dan keburukan ubat tersebut dengan seorang doktor sebelum mengambilnya.
 
 
5. Adakah penggunaan ubat Nexium MUPS membawa kepada ketagihan?
 
 Sila baca maklumat lebih lengkap yang tertera pada paket ubat dengan teliti.


6. Saya terambil satu dos ubat tersebut yang telah lepas tarikh luput. Apakah yang perlu saya buat?

Mengambil satu dos ubat Nexium MUPS yang telah melepasi tarikh luput mungkin tidak membawa apa-apa kesan yang buruk. Tetapi anda digalakkan untuk berbincang bersama doktor dengan segera sebagai langkah berjaga-jaga.
 

7. Adakah ubat Nexium MUPS selamat untuk digunakan?
 
Ya, ubat Nexium MUPS selamat digunakan jika dos yang diambil adalah seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda.
 

8. Bolehkah ubat Nexium MUPS dihentikan dengan serta-merta atau perlukah dos ubat tersebut dikurangkan secara beransur-ansur sebelum dihentikan?
 
Terdapat beberapa jenis ubat yang tidak boleh dihentikan dengan serta-merta kerana ia akan membawa kepada simptom β€˜withdrawal’. Anda digalakkan untuk meminta nasihat daripada doktor anda tentang penggunaan ubat ini dan jika terdapat sebarang simptom-simptom β€˜withdrawal’.
 

9. Berapa kali sehari perlu saya ambil ubat Nexium MUPS?
 
Dos dan kekerapan pengambilan ubat Nexium MUPS bergantung kepada penyakit anda. Sila ambil ubat tersebut seperti yang dinasihatkan oleh doktor anda atau ikuti arahan yang dicetak untuk produk tersebut.

Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
eBiz Solution Irene
5/5
Responded fast.. convenient and reasonable price. πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Mardiana Abdul Azis
5/5
very fast reply via whatsapp and over the phone. convenience for me to get the medicine as just done the surgery. recommended for those who have busy lifetime and having issue with transport.
David Teoh
5/5
Convenient when you are feeling too sick to drive yourself to the clinic for a simple condition. Result is the same.. consulted a doctor through phone and received my meds 2 hours later. Simple and easy to use.

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Oct 07 2022 17:15:02 GMT+0800 (Malaysia Time) 4.9

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Nexium 40mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Nexium 40mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.