Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Progyluton Tablet 21s - DoctorOnCall Farmasi Online
Progyluton Tablet 21s - DoctorOnCall Farmasi Online
Progyluton Tablet 21s - DoctorOnCall Farmasi Online Progyluton Tablet 21s - DoctorOnCall Farmasi Online

Progyluton Tablet 21s

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 53.90
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Progyluton Tablet 21s - DoctorOnCall Farmasi Online

Progyluton Tablet 21s

RM 53.90

Product Overview

Cara Penggunaan Progyluton Tablet 21s

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

Bayer

Bahan Aktif

norgestrel oestradiol 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Kesan sampingan
 
Selain dari fungsi Progyluton dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Loya
 2. Masuk angin
 3. Sakit perut
 4. Kegatalan
 5. Alahan
 6. Sakit payudara
 7. Jerawat 
 8. Berat badan menaik

Simptom-simptom di atas merupakan simptom-simptom yang biasa terjadi, terdapat juga beberapa simptom-simptom yang jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom (samada gejala yang disenaraikan ataupun tidak), sila bercakap terus dengan seorang doktor segera. Anda juga perlu dapatkan nasihat daripada doktor jika anda mengalami sebarang kabur penglihatan atau ruam-ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.


gangguan GI, pendarahan Breakthrough, tahap kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi (hipertensi), Sakit kepala, Edema, Perubahan mood, Melasma

Risiko kanser payudara, kanser endometrium atau ovari, pendarahan Breakthrough dan mengesan, serangan Dementia, Jantung, Strok, trombosis vena dalam, penyakit Pundi hempedu, Gynecomastia, Hipertensi, tahap kolesterol Meningkatkan, loya, muntah, cirit-birit

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi Progyluton Tablet 21s

Amaran
Sebelum mengambil ubat Progyluton, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Progyluton atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit hati
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi. Sila simpankan pada tempat yang jauh daripada kanak-kanak dan bayi
 • Hipersensitiviti
 • Menyusukan anak
 • Mengandung

Sila berhenti daripada mengambil ubat  Progyluton jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Progyluton:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang dengan doktor anda tentang kemungkinan-kemungkinan yang boleh terjadi yang disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan sebelum mengambilnya.
 • Alkohol
 • Bosentan 
 • Carbamazepine
 • Nafcillin
 • Phenytoin 
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Progyluton.

Sebelum anda mengunakan ubat ini, sila maklumkan kepada doktor anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan


Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
 


Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Ia adalah selamat untuk mengambil alkohol dengan Progyluton Tablet 21s kerana tiada interaksi ubat yang diketahui.Ia tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dengan Progyluton Tablet 21s kerana kajian telah mendapati bahawa kombinasi yang boleh meningkatkan risiko kanser payudara. Alkohol boleh meningkatkan tahap estrogen dan dengan itu, estrogen tambahan dan Progyluton Tablet 21s sintetik menyebabkan terlalu banyak estrogen.

Amaran Jika Hamil (Risiko Tinggi)

Progyluton Tablet 21s contraindicated semasa kehamilan.Progyluton Tablet 21s contraindicated dalam kehamilan dan dengan itu rawatan perlu ditarik balik sebaik sahaja kehamilan didiagnosis.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Progyluton Tablet 21s dalam gabungan pil kontraseptif oral tidak digalakkan untuk digunakan semasa menyusukan anak kerana ia mengurangkan kuantiti dan konstituen susu ibu manusia.Progyluton Tablet 21s tidak boleh digunakan semasa menyusu.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

Progyluton Tablet 21s tidak menyebabkan kesan sampingan yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.Progyluton Tablet 21s biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Progyluton Tablet 21s harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. fungsi buah pinggang dan tekanan darah perlu dipantau dengan kerap.Pada pesakit dengan disfungsi buah pinggang, mereka harus diperhatikan dengan teliti apabila menggunakan Progyluton Tablet 21s kerana ia boleh menyebabkan pembendungan cecair.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)

Progyluton Tablet 21s contraindicated pada pesakit dengan penyakit hati.Ia adalah disyorkan untuk mengelakkan menggunakan Progyluton Tablet 21s pada pesakit dengan penyakit hati. Jika perlu, ia tidak perlu diberi semasa penyakit akut dan perlu diberikan sebaik-baiknya melalui laluan transdermal. Laluan ini memintas hati dan dengan itu, tidak akan mengganggu enzim hepatik dan protein yang dihasilkan di dalam hati.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Tue May 14 2024 10:00:04 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Progyluton Tablet 21s boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Progyluton Tablet 21s boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Dinda Aurora
5/5
fast respond and excellent service! highly recommended
anne hamdan
5/5
Good service and a fast response. Super friendly customer service and doctor.
ashley tze wei
5/5
A very convenient platform to get quick consultation and medication without all the fuss of going over to the clinic! Save time and energy!