Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Tretinon 0.05% Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online
Tretinon 0.05% Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online
Tretinon 0.05% Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online Tretinon 0.05% Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online

Tretinon 0.05% Cream 20g

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 22.00
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

Tretinon 0.05% Cream 20g - DoctorOnCall Farmasi Online

Tretinon 0.05% Cream 20g

RM 22.00

Product Overview

Produk Serupa
Retacnyl 0.025% Cream - DoctorOnCall Farmasi Online Retacnyl 0.025% Cream
RM 38.80
Retacnyl 0.05% Cream - DoctorOnCall Farmasi Online Retacnyl 0.05% Cream
RM 44.00

Cara Penggunaan Tretinon 0.05% Cream 20g

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Pastikan anda basuh tangan dengan bersih sebelum dan selepas menggunakan krim ini. Urut lembut krim ini pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat selepas setiap kali digunakan.

Jenama

YSP

Bahan Aktif

tretinoin 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Demam, kulit kering, mulut kering, degupan jantung yang tidak teratur, Flushing, tekanan darah rendah, kerengsaan kulit, rasa sengat, pigmentasi kulit, photosensitiviti

Amaran Langkah berjaga-jaga

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Pengambilan alkohol bersama Tretinon 0.05% Cream 20g boleh menyebabkan interaksi yang tidak menggalakkan berlaku sama ada ia digunakan secara sistematik atau topikal. Sila dapatkan nasihat doktor anda tentang penggambilan ubat anda dengan alkohol.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

Walaupun data yang ada adalah terhad berkenaan penggunaan Tretinon 0.05% Cream 20g di kalangan wanita hamil tetapi terdapat risiko yang tinggi untuk kecacatan janin yang teruk, terutamanya jika diberikan semasa trimester pertama. Oleh itu, ia tidak boleh digunakan semasa hamil, terutamanya semasa trimester pertama kecuali keadaan ibu memerlukan rawatan dengan Tretinon 0.05% Cream 20g.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)

Ia dikeluarkan dalam susu ibu. Penyusuan mesti diberhentikan sebelum terapi Tretinon 0.05% Cream 20g dimulakan

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)

Jangan memandu kecuali anda sihat. Tretinon 0.05% Cream 20g boleh menyebabkan kesan sampingan seperti pening, sakit kepala, loya atau berdebar-debar, semua yang boleh menjejaskan keupayaan untuk menumpukan perhatian dan memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Tretinon 0.05% Cream 20g harus digunakan dengan berhati-hati dalam pesakit dengan fungsi buah pinggang terjejas. Profil buah pinggang boleh dilakukan sebelum memulakan terapi Tretinon 0.05% Cream 20g dan bulan pertama selepas memulakan rawatan.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)

Beritahu doktor anda jika anda mempunyai sebarang penyakit hati kerana ia dimetabolismakan di dalam hati. Doktor anda mungkin perlu mengubahsuai dos dengan sewajarnya. Pemantauan juga diperlukan kerana ia boleh menyebabkan keracunan hati.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Wed Dec 06 2023 16:25:09 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. Tretinon 0.05% Cream 20g boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Tretinon 0.05% Cream 20g boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Mike K-suma
5/5
Convenient to get medicine while appointed pharmacies are out of stock. Comes with discounts and free delivery too.
Anisan Syazril Shah
5/5
Super swift and convenient. Fast response from the admin and doctor. Thanks for providing good alternative and platform.
Vivian Chia
5/5
Good service and very accommodative.. fast responses and reasonable price. I'll definitely recommend this to my family and friends!