Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
0
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online
Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online
Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online

Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 8.90
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
15g

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti

Product Added to Your Cart

Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g - DoctorOnCall Farmasi Online

Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g

RM 8.90

Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Bahan Aktif

hydrocortisone hydrocortisone-topical 

Pengenalan Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g

Xepasone 5mg Tablet harus diambil bersama makanan untuk mengelakkan ketidakselesaan perut. Ia harus ditelan keseluruhan dengan air pada masa yang sama setiap hari. Doktor anda akan menentukan dos dan berapa kerap anda boleh mengambilnya. Ini boleh berubah dari semasa ke semasa bergantung pada seberapa baik ia berfungsi. Anda harus minum ubat ini secara berkala untuk mendapatkan manfaat yang maksimum, walaupun anda merasa baik. Sebelum mengambil ubat ini, penting untuk memberitahu doktor anda jika anda mempunyai masalah kesihatan atau mengambil sebarang ubat lain terutamanya steroid.

Dos

Komposisi & Dos
Xepasone diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:

 • Prednisolone (5mg) 

Kesan ubat Xepasone  bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom tidak berkurangan, sila bercakap dengan doktor bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.
 
Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa makan atau selepas makan. Ubat ini sepatutnya hanya diambil mengikuti dos yang telah ditentukan oleh doktor.
 
Anda boleh membeli ubat Xepasone dari farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 10 pil dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.
 
Sila semak tarikh luput di atas paket ubat.

Cara pengambilan Xepasone?
Telan pil tersebut dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.
 
 

Cara Penggunaan Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Dikilangkan oleh

Xepa-Soul Pattinson

Jenama

Xepa

Langkah berjaga-jaga bagi Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g

Sebelum menggunakan ubat Hydrocortisone cream, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 
Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Hydrocortisone atau apa-apa ramuannya
 • Gatal-gatal di bahagian luar kemaluan perempuan yang berlaku bersama-sama dengan pengeluaran discaj dari faraj
 • Jangkitan kulit di bahagian yang ingin disapu
 • Ubat ini tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak atau bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 • Menyusukan anak

Sila berhenti menggunakan ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut.


Sebelum anda menggunakanl ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagai amaran:

 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda 
guna. Jangan berhenti menggunakan ubat yang telah ditentukan oleh doktor


Amaran Pengambilan Alkohol (Guna Dengan Berhati-hati)
Alkohol boleh menyebabkan kerengsaan perut dan penggunaan seiring alkohol dan Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g boleh wrosen masalah gastrik.Oleh kerana Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical digunakan secara topikal , risiko berinteraksi dengan alkohol yang digunakan adalah tidak penting.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan sampingan pada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian pembiakan haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin. Walau bagaimanapun, terdapat adalah terhad kajian manusia yang terkawal. Manfaat daripada penggunaan Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)
Terdapat data yang terhad kepada penggunaan Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g semasa menyusu. Didapati bahawa Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g dikumuhkan dalam kuantiti yang sangat sedikit dalam susu ibu dan tidak mencukupi untuk menyebabkan kesan berbahaya. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk amalan berhati-hati ketika mengambil Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g semasa menyusu.Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa laktasi. Haiwan kajian menunjukkan Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical dikumuhkan dalam susu tikus. Terhad data manusia menunjukkan bahawa Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical tidak mewakili risiko besar kepada bayi.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g boleh digunakan pada pesakit dengan kemerosotan buah pinggang. Walau bagaimanapun ia boleh dalam keadaan tertentu menyebabkan pembendungan cecair.Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical adalah selamat untuk digunakan pada pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)
Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g Topical secara umumnya selamat untuk pesakit dengan penyakit hati.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan
 
Selain dari fungsi tersebut Xepasone dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Cushing’s syndrome
 2. Jerawat
 3. ‘Hirsutism’ atau tumbuh bulu seperti misai
 4. Osteoporosis
 5. Tulang patah
 6. ‘Myopathy’
 7. Mudah mendapat jangkitan
 8. Ulser pada perut dan usus
 9. Glaukoma
 10. Selera makan meningkat
 11. Lebam pada badan
 12. Berpeluh
 13. Muka dan pipi nampak kemerahan
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku. Jika anda mengalami sebarang simptom di atas, sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.
 


Otot membuang, Osteoporosis, Kelemahan, Sakit kepala, Kemurungan, Obesiti, Psychosis, penyelewengan haid, Jangkitan, terencat pertumbuhan pada kanak-kanak


Polisi Pengembalian/Pembatalan

PEMBATALAN

 1. Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

Anda Boleh Mengembalikan Dan / Atau Menukar Produk Anda Kerana Sebab-Sebab Berikut: Sekiranya Sebarang Produk Dihantar Dalam Keadaan Yang Rosak Atau Cacat; Atau Sekiranya Produk Telah Luput Atau Hampir Luput (Kurang Dari 6 Bulan); Atau Sekiranya Produk Yang Dihantar Berbeza Dari Yang Dipesan "Perubahan Pikiran" Tidak Diizinkan Sebagai Sebab Pengembalian Dan / Atau Permintaan Pertukaran Untuk Pengembalian Dan / Atau Pertukaran Hendaklah Diterima Dalam Satu (1) Hari Menerima Pesanan Melalui E-mel (Contact@Doctoroncall.Com.My) Atau Telefon (+60102151669).

Lihat Lebih

PEMBATALAN

 1. Anda Tidak Diizinkan Membatalkan Pesanan Setelah Pesanan Dipilih dan Dibungkus Oleh Pembekal Kami.

KEMBALI DAN / ATAU PERTUKARAN

 1. Pengembalian dan / atau Pertukaran Produk dapat diatur dengan alasan berikut:
  1. Sekiranya Produk dihantar dalam keadaan rosak atau cacat; atau
  2. Sekiranya Produk telah luput atau hampir tamat (kurang dari 6 bulan); atau
  3. Sekiranya produk yang dihantar berbeza dengan yang dipesan
  4. "Perubahan fikiran" tidak dibenarkan sebagai alasan untuk kembali dan / atau bertukar.
 2. Pelanggan akan memeriksa Produk dengan segera setelah menerima sebarang kekurangan dan / atau kerosakan.
 3. Sekiranya pelanggan memenuhi syarat pada Klausa 1 bagi kriteria untuk pemulangan dan/atau pertukaran seperti yang dinyatakan, pelanggan berkenaan hendaklah menghubungi pihak khidmat pelanggan kami melalui WhatsApp +60 17-972 2669 dalam masa satu (1) hari selepas menerima produk berkenaan. DoctorOnCall berhak untuk menolak permintaan untuk pemulangan dan/atau pertukaran jika tidak dimaklumkan oleh pihak pelanggan dalam masa satu (1) hari selepas penerimaan produk berkenaan.
 4. Pelanggan akan dihubungi oleh DoctorOnCall dalam satu (1) hari dari permintaan pengembalian dan / atau pertukaran untuk memberitahu Pelanggan mengenai proses pengembalian dan / atau pertukaran.
 5. Setelah mendapat persetujuan permintaan Pengembalian dan / atau Pertukaran, Pelanggan harus mengirimkan kembali Produk yang terkena ke alamat vendor seperti yang dinyatakan pada bungkusan yang diterima
 6. Produk yang terjejas HARUS dikembalikan dalam keadaan asalnya yang baru, tidak terpakai, dengan kuantiti dan bungkusan dihantar kepada Pelanggan.
 7. Untuk produk pemulihan, kerusi roda, produk elektronik, dan alat perubatan, semua produk mesti dikembalikan dalam kemasan asalnya dengan kabel, aksesori, dan dokumentasi termasuk manual dan kad jaminan yang utuh.
 8. Kegagalan mengembalikan Produk seperti yang dijelaskan dalam klausa 6 dan 7 akan mengakibatkan pembatalan permintaan pengembalian dan / atau pertukaran, dan biaya apa pun yang timbul dalam pengiriman kembali paket kepada Pelanggan akan ditanggung oleh Pelanggan
 9. Pengembalian Produk oleh Pelanggan tidak secara automatik menjamin pertukaran atau pengembalian dana. DoctorOnCall akan memeriksa Produk yang dikembalikan setelah menerima barang yang sama. Sekiranya syarat dalam klausa No. 6 dan 7 dari Dasar Pengembalian dan / atau Pertukaran ini telah dipenuhi, pengembalian dana / pertukaran akan dilakukan kepada Pelanggan, dan Pelanggan akan diganti oleh DoctorOnCall untuk setiap biaya kurir yang timbul dalam pengembalian Produk. . Slip pembayaran kurier hendaklah diberikan kepada DoctorOnCall untuk tujuan penggantian.
 10. Semua penggantian atau pertukaran Produk akan dilaksanakan bergantung pada ketersediaan stok.
 11. Sekiranya Produk yang dipesan dan ditagih tidak termasuk dalam pengiriman, DoctorOnCall akan mengembalikan nilai Produk tersebut kepada Pelanggan, atau mengganti Produk yang dipesan.
 12. Sekiranya ada Produk yang tidak termasuk dalam reoder Pelanggan dikirimkan kepada Pelanggan, DoctorOnCall akan mengumpulkan Produk dari Pelanggan.
 13. Sekiranya Pelanggan dikenakan biaya lebih dari nilai Produk seperti yang ditunjukkan di laman web ketika Pelanggan membuat Pesanannya, DoctorOnCall akan mengembalikan perbezaannya kepada Pelanggan.
 14. Semua bayaran balik akan dibuat melalui kaedah pembayaran yang sama dalam 2 bulan. Penerimaan pengembalian wang oleh pelanggan akan bergantung pada jangka masa yang diperlukan oleh institusi kewangan untuk menyelesaikan pembayaran balik. DoctorOnCall tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan, kerosakan, kos atau perbelanjaan yang mungkin ditanggung oleh Pelanggan atau mana-mana orang yang disebabkan oleh kelewatan dalam institusi kewangan memproses pengembalian wang tersebut.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Farish Ziegler
5/5
Very pleased when I deal with DoctorOnCall. Very low price and get free shipping. Very helpful to all customers.. each question asked is answered promptly. Thank you
Kay Malai
5/5
Excellent services from DoctorOnCall.. very fast response and very helpful indeed. They attended my inquiries in details n the doctor called for immediate prescription. Very convenient purchase with extremely fair price that I can't get …MoreExcellent services from DoctorOnCall.. very fast response and very helpful indeed. They attended my inquiries in details n the doctor called for immediate prescription. Very convenient purchase with extremely fair price that I can't get anywhere else. Thank you so much for the assistance and the promotions given. Will always come back to DoctorOnCall for next purchase..Herzlichen Dank !! 😘😘😘
K Y
5/5
Doctor is so friendly and explained well on required medication. So convenient and hassle free from long queue in Clinic.

Maklumat dikemas kini pada: : Tue May 30 2023 21:17:38 GMT+0800 (Malaysia Time) 5.0

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Xepacort (Hydrocortisone) 1% Cream 15g boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.