Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online
YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 4.40
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian
Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) - DoctorOnCall Farmasi Online

YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip)

RM 4.40

Product Overview

Cara Penggunaan YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Jenama

YSP

Bahan Aktif

cloperastine 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Selain dari fungsi tersebut Copastin dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Loya
 2. Perut kembung
 3. Kegatalan
 4. Alahan
 5. Kerengsaan
 6. Cirit-birit
 7. Mulut kering atau bibir pecah
 8. Sakit kepala
 9. Anorexia

Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.


Loya, muntah, mengantuk, mulut kering, Anorexia,

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip)

Sebelum mengambil ubat Copastin, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. 
Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Copastin atau apa-apa ramuannnya
 • Penyakit hati
 • Penyakit asma atau masalah pernafasan lain
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 • Kehamilan

Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Copastin.

Tindak balas antara ubat Copastin:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Alkohol
 • Ubat antihistamine (eg. Cetirizine)
 • Asid askorbik
 • Kafein
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Copastin.

Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:

 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor


Amaran Pengambilan Alkohol (Data Terhad)

Mungkin ada interaksi antara YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) dan alkohol jika diambil bersama-sama dengan menukar cara bagaimana YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) berfungsi atau mempunyai kenaikan kesan yang tidak diingini disebabkan oleh ubat.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

Tiada siasatan yang mencukupi dalam mengetahui keselamatan YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) kehamilan. Ia akan menjadi ideal jika pesakit berunding tolok doktor sebelum mengambil YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) untuk mengetahui risiko terlebih dahulu.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Tiada data lengkap untuk mengenal pasti risiko menggunakan YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) semasa menyusukan anak. Ia akan menjadi ideal jika pesakit berunding tolok doktor sebelum mengambil YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) untuk mengetahui risiko terlebih dahulu.

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)

Jangan memandu kecuali jika anda berasa baik selepas mengambil YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) kerana ia boleh menyebabkan gejala, sebagai contoh, tiada selera makan dan mengantuk yang boleh mempengaruhi potensi untuk fokus dan memandu. Ia tidak digalakkan untuk memandu semasa mengambil YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip).

Keselamatan Organ Ginjal (Selamat)

YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) dikenali sebagai selamat apabila digunakan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) dikenali sebagai selamat apabila digunakan pada pesakit dengan penyakit hati.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Mon Dec 04 2023 22:35:02 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


YSP Copastin 10mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Afiqah
5/5
fast and reliable!
Fash business
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free.. it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service 👍
Armstrong Victor
5/5
Good and pleasant transaction. Doctor is friendly and nice