Mata

Pesan Semula

0

Troli

Akaun

Kit Ujian Air liur
Ujian COVID-19
Saringan Kesihatan
Vaksin COVID-19
Kawalan Paras Gula
Kawalan Paras Kolesterol
Kawalan Tekanan Darah
Melegakan Kesakitan
Masalah Kesihatan Lelaki
Perancangan Keluarga
Vitamins A-Z
Carian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
Pembelian Terdahulu
Padam Carian Terdahulu
EN

Baucar Ditebus!

Baucar akan ditebus secara automatik semasa checkout

*Terhad untuk 1 penggunaan bagi setiap pelanggan

*DOC berhak untuk membatalkan tebusan baucar dan sebarang pembelian yang berkaitan sekiranya baucar digunakan lebih dari sekali

YSP Voren Gel 20g - DoctorOnCall Farmasi Online
YSP Voren Gel 20g - DoctorOnCall Farmasi Online
YSP Voren Gel 20g - DoctorOnCall Farmasi Online YSP Voren Gel 20g - DoctorOnCall Farmasi Online

YSP Voren Gel 20g

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
CLOSE
Preskripsi Diperlukan
Ubat ini memerlukan preskripsi yang sah dari doktor.
Tidak Mempunyai Preskripsi? Dapatkan Preskripsi Dengan Doktor Kami Hari Ini.
LANGKAH 1
Semak pesanan anda.
LANGKAH 2
Buat pembayaran.
LANGKAH 3
Doktor kami akan menghubungi anda dalam masa 1 jam selepas pembelian anda.
RM 10.70
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
ic_fluent_signed_24_filledCreated with Sketch. 100% Sahih
Mesra Muslim
Pilih Varian

Pilih Varian

Baucar
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.
Kuantiti
Terhad kepada 6 unit seorang
CLOSE
Terma & Syarat
100% Sahih
Kami memastikan bahawa semua produk farmaseutikal kami termasuk suplemen kesihatan dan persediaan tradisional didaftarkan dengan Drug Control Authority (DCA) Malaysia
Penghantaran percuma untuk order melebihi RM120
Nikmati penghantaran percuma dengan setiap perbelanjaan minimum RM120.

Product Added to Your Cart

YSP Voren Gel 20g - DoctorOnCall Farmasi Online

YSP Voren Gel 20g

RM 10.70

Sering Dibeli Bersama

Product Overview

Produk Serupa
YSP Voren Plus Gel - DoctorOnCall Farmasi Online YSP Voren Plus Gel
RM 19.20

Cara Penggunaan YSP Voren Gel 20g

Ubat ini adalah untuk kegunaan luaran sahaja. Ia hanya boleh disapukan pada kulit yang bersih, kering dan tiada luka. Sentiasa cuci tangan anda sebelum dan selepas menggunakan gel. Ambil sebanyak yang diperlukan dan urut lembut pada bahagian yang diperlukan untuk membantu penyerapan. Tutup semula dengan ketat setiap kali selepas digunakan.

Jenama

YSP

Bahan Aktif

diclofenac diclofenac-topical menthol 

Kesan Sampingan

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.
Mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

 1. Ulser perut
 2. Pendarahan usus
 3. Gangguan saluran pemakanan 
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (samada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.

Loya, Cirit-birit, muntah, sakit perut, penglihatan kabur, Gatal, Edema, Pening, Rash, Sakit kepala


tindak balas hipersensitiviti, Pengambilan sejumlah besar YSP Voren Gel 20g boleh menyebabkan kesan GI seperti sakit teruk perut, loya, muntah, vertigo, ataxia, mengantuk dan koma.

Amaran Langkah berjaga-jaga

Langkah berjaga-jaga bagi YSP Voren Gel 20g

Sebelum mengambil ubat Voren, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut. Kontraindikasi penyakit:
 
 • Pendarahan usus
 • Ulser perut yang aktif
 • Alahan kepada ubat Voren atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 
Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Voren.
 
Tindak balas antara ubat Voren:
 
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 
 • K-sparing diuretiks
 • Aspirin
 • Warfarin
 • Digoxin
 • Methotrexate
 • Cyclosporin 

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Voren.
 
Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:
 
 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini
 
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)

Ia adalah dinasihatkan untuk pengambilan mengelakkan atau had alkohol semasa mengambil YSP Voren Gel 20g. Ini kerana alkohol boleh merengsakan perut dan boleh menyebabkan pendarahan gastrousus.Tidak ada interaksi diketahui YSP Voren Gel 20g Topical dengan alkohol.Ada komplikasi tidak dikenali dengan penggunaan alkohol dan YSP Voren Gel 20g.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)

Kategori B amaran untuk topikal YSP Voren Gel 20g 3% gel Kategori C amaran untuk semua persiapan di kalangan wanita yang mempunyai kurang daripada 30 minggu kehamilan kehamilan Kategori D amaran untuk semua persiapan di kalangan wanita dengan lebih daripada 30 minggu kehamilan kehamilanYSP Voren Gel 20g Topical tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Sehingga kini, tiada risiko yang diketahui kepada bayi apabila digunakan seperti yang diarahkan. Walau bagaimanapun, tiada kesimpulan yang pasti telah dibuat kerana kekurangan kajian saintifik yang sistematik. Sebagai langkah berjaga-jaga, tanya doktor, ahli farmasi atau ahli kimia untuk mendapatkan nasihat sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Data Terhad)

Terdapat data yang terhad kepada penggunaan YSP Voren Gel 20g semasa menyusu. Didapati bahawa YSP Voren Gel 20g dikumuhkan dalam kuantiti yang sangat sedikit dalam susu ibu dan tidak mencukupi untuk menyebabkan kesan berbahaya. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk mengamalkan sikap berhati-hati ketika mengambil YSP Voren Gel 20g semasa menyusu.Terdapat data yang terhad kepada penggunaan YSP Voren Gel 20g Topical semasa menyusu. Didapati bahawa YSP Voren Gel 20g Topical dikumuhkan dalam kuantiti yang sangat sedikit dalam susu ibu dan tidak mencukupi untuk menyebabkan kesan berbahaya. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk mengamalkan sikap berhati-hati ketika mengambil YSP Voren Gel 20g semasa menyusu.Sehingga kini, tiada risiko yang diketahui kepada bayi apabila digunakan seperti yang diarahkan. Walau bagaimanapun, tiada kesimpulan yang pasti telah dibuat kerana kekurangan kajian saintifik yang sistematik. Sebagai langkah berjaga-jaga, tanya doktor, ahli farmasi atau ahli kimia untuk mendapatkan nasihat sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Memandu (Selamat)

YSP Voren Gel 20g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu melainkan anda adalah baik.YSP Voren Gel 20g Topical biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu.YSP Voren Gel 20g biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)

Pada pesakit dengan kerosakan buah pinggang, ia adalah penting untuk menggunakan ubat ini dengan berhati-hati sebagai NSAID boleh menyebabkan fungsi buah pinggang merosot. Sejak YSP Voren Gel 20g dihapuskan terutamanya oleh buah pinggang, pemantauan rapi diperlukan untuk pesakit dengan kemerosotan besar fungsi buah pinggang.Pada pesakit dengan kerosakan buah pinggang, ia adalah penting untuk menggunakan ubat ini dengan berhati-hati sebagai NSAID boleh menyebabkan fungsi buah pinggang merosot. Sejak YSP Voren Gel 20g Topical dihapuskan terutamanya oleh buah pinggang, pemantauan rapi diperlukan untuk pesakit dengan kemerosotan besar fungsi buah pinggang.YSP Voren Gel 20g adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang. Metabolisme dan perkumuhan YSP Voren Gel 20g tidak melibatkan buah pinggang.

Keselamatan Organ Hati (Data Terhad)

YSP Voren Gel 20g harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati kerana terdapat peningkatan risiko pendarahan gastrousus dan pembendungan cecair. Pesakit dengan penyakit hati yang teruk harus cuba untuk mengelakkan mengambil YSP Voren Gel 20g.YSP Voren Gel 20g Topical harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati kerana terdapat peningkatan risiko pendarahan gastrousus dan pembendungan cecair. Pesakit dengan penyakit hati yang teruk harus cuba untuk mengelakkan mengambil YSP Voren Gel 20g Topical.YSP Voren Gel 20g adalah selamat untuk digunakan pada pesakit dengan penyakit hati. Metabolisme YSP Voren Gel 20g tidak melibatkan hati.

Penafian

Maklumat dikemas kini pada: Sat Nov 04 2023 10:11:28 GMT+0800 (Malaysia Time) Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia. YSP Voren Gel 20g boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


YSP Voren Gel 20g boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua Ulasan Lihat Semua Ulasan
Rupashini Thangamuthu
5/5
A very convenient platform to get an immediate medical consultation without the need to go to a clinic or hospital. Thank you for your wonderful service. It's definitely reliable.
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic.. doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition
Rezela Azhari
5/5
very fast reply via whatsapp and over the phone. convenience for me to get the medicine as just done the surgery. recommended for those who have busy lifetime and having issue with transport.