Vibee Tablet

Vibee Tablet

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
RM 181.50
Tekan untuk menebus baucar
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Pembungkusan
box of 500 tablets


Kami berusaha untuk memberi anda maklumat perubatan terkini dan yang paling tepat, namun bahagian ini masih dalam pembangunan. Untuk maklumat lanjut tentang produk ini, sila hubungi Perunding Kesihatan kami di sini
Amaran Alkohol (Safe)
Tidak ada interaksi berbahaya yang dikenalpasti antara Vibee Tablet / Thiamine dan alkohol dan sebenarnya, pesakit beralkohol diberi Vibee Tablet secara intravena kerana mereka mungkin mengalami masalah penyerapan Vibee Tablet.Tidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan Vibee Tablet apabila diambil bersamaTidak ada interaksi yang diketahui antara alkohol dan Vibee Tablet.

Amaran Kehamilaan (C)
Vibee Tablet / Thiamine mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kajian terkawal di kalangan wanita gagal untuk menunjukkan risiko kepada janin pada trimester 1 (dan tidak ada bukti risiko dalam trimester kemudian), dan kemungkinan bahaya janin masih tidak diketahui.Tidak ada kajian pembiakan haiwan, mahupun kajian yang mencukupi dan dikawal dengan baik dilakukan di kalangan wanita hamil dengan Vibee Tablet dan ia tidak diketahui sama ada Vibee Tablet boleh menyebabkan kemudaratan janin apabila diberikan kepada wanita hamil. Walau bagaimanapun, ia adalah vitamin yang penting dan keperluan meningkat semasa kehamilan. Dapatkan nasihat doktor anda untuk dos yang disyorkan.Vibee Tablet mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Kajian terkawal di kalangan wanita gagal untuk menunjukkan risiko kepada janin pada trimester 1 (dan tidak ada bukti risiko dalam trimester kemudian), dan kemungkinan bahaya janin masih tidak diketahui.

Amaran Penyusuan (Safe To Breastfeed)
Vibee Tablet / Thiamine adalah selamat untuk digunakan semasa laktasi. Data terhad dalam manusia menunjukkan bahawa Vibee Tablet / Thiamine tidak mewakili risiko besar kepada bayi dan sebenarnya, keperluan untuk itu meningkat dalam tempoh penyusuan.Vibee Tablet dikeluarkan dalam susu ibu dan pesakit makan dos yang disyorkan.Vitamin 6 / Pyridoxine mungkin selamat untuk digunakan semasa laktasi. Data kajian manusia yang terhad mencadangkan bahawa vitamin ini tidak menyebabkan risiko besar kepada bayi dan dos yang lebih dekat ke tahap fisiologi tidak memberi kesan ke atas pengeluaran susu.

Amaran Memandu (Safe)
Vibee Tablet / Thiamine tidak mempunyai kesan ke atas keupayaan untuk memandu.Tiada data kesan Vibee Tablet dan keupayaan memandu memanduVibee Tablet / Pyridoxine tidak memberi kesan ke atas keupayaan untuk memandu.

Amaran Buah Pinggang (Use With Care)
Kajian mendapati bahawa dos Vibee Tablet / Thiamine yang tinggi sebenarnya boleh membalikkan serangan awal penyakit buah pinggang disebabkan diabetes.Pesakit buah pinggang khususnya mereka yang tidak berada dalam rawatan dialisis perlu berhati-hati dengan dos Vibee Tablet, Vitamin B9 dan Vibee Tablet kerana ia boleh meningkatkan risiko serangan jantung, strok dan mengurangkan fungsi buah pinggang.Vibee Tablet diberikan sebagai makanan tambahan disebabkan oleh kekurangan yang biasa dialami oleh pesakit dengan kegagalan buah pinggang kronik.

Amaran Hati (Safe)
Vibee Tablet / Thiamine diberikan kepada pesakit alkohol untuk mencegah perkembangan Wernicke encephalopathy.Vibee Tablet adalah selamat untuk digunakan untuk pesakit yang menghidap penyakit hati. Malah, ia diperlukan untuk kesihatan hati dan kekurangan Vibee Tablet berkait rapat dengan fibrosis tahap tinggi dalam hati sekurang-kurangnya untuk steatohepatitis yang tidak beralkohol.Vibee Tablet diberikan sebagai vitamin tambahan dan koenzim Vibee Tablet didapati jauh lebih rendah daripada biasa pada pesakit dengan penyakit hati.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

sensasi hangat, Kesemutan, pruritus dan urtikaria, sakit, kesusahan pernafasan, Angioedema, pendarahan gastrousus, Transient vasodilation dan hypotensi, keruntuhan Vascular, kejutan Anaphylactic

Loya dan muntah-muntah, cirit-birit, rasa panas, diaphoresis, Sakit atau indurasi, tindak balas hipersensitif, Anorexia, Sakit kepala

neuropati periferal teruk, deria sentuhan menurun, sakit kepala, hilang selera makan, loya, kebas atau kesemutan, kerosakan saraf

Keterlebihan
Cara Pengunaan
Oral
Mechanisme Tindakan
Thiamine adalah enzim penting yang membentuk pirofosfat thiamine apabila digabungkan dengan ATP dan terlibat dalam metabolisme karbohidrat

Vibee Tablet membantu dalam fungsi metabolik yang penting dalam replikasi sel, pengeluaran darah, asid nukleik dan sintesis protein, pengeluaran sel-sel epitelium dan penyelenggaraan myelin dalam sistem saraf pusat.

Vibee Tablet atau Pyridoxine adalah vitamin larut air yang terlibat dalam metabolisme karbohidrat, protein dan lemak. Ia membantu dalam pembentukan hemoglobin, sintesis GABA dalam CNS dan pelepasan glikogen yang disimpan dalam hati dan otot.

Maklumat dikemas kini pada: : Thu Oct 15 2020 09:30:05 GMT+0000 (Coordinated Universal Time) 4.9

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Vibee Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Vibee Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Subhash Surana
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates. Lihat Lagi Lihat Lagi
Shahariz Aziz
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Great service and speedy delivery. Highly recommended ! Lihat Lagi Lihat Lagi
Kurang pasti dengan ubat anda?
Minta bantuan daripada doktor bertauliah
Bercakap dengan Doktor