Vytorin 10/10mg Tablet

Preskripsi Diperlukan
RM 69.70
RM 58.30
Tekan untuk menebus baucar
Penafian
Cashback Rewards
Dikilangkan oleh
Bahan Aktif
Pembungkusan


Sering Dibeli Bersama
Jenama Lain
Sebelum mengambil ubat Vytorin, sila rujuk nasihat doktor terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut.

Kontraindikasi penyakit:

 • Penyakit hati
 • Hepatitis
 • Peningkatan serum transaminase
 • Alahan kepada ubat Vytorin atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak bayi. Sila menyimpannya jauh dari kanak-kanak
 • Hipersensitiviti
 
Sila berhenti mengambil ubat tersebut jika anda mengalami simptom berikut Vytorin.
 
Tindak balas antara ubat Vytorin:
 
Tindak balas berbeza mengikut individu. Anda digalakkan untuk bertanya dengan doktor anda tentang kemungkinan terjadinya tindak balas antara ubat sebelum mengambilnya.
 • Amlodipine
 • Levothyroxine
 • Nexium
 • Omeprazole
 • Penyakit hati
 • Penyakit kognitif
 • Kencing manis
 • Alkohol
 
Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Vytorin.
 
Sebelum anda mengambil ubat ini, sila maklumkan doktor anda tentang semua ubat yang anda ambil.Sila ingati perkara-perkara berikut amaran juga:
 
 • Elak pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elak mengguna ubat ini secara berpanjangan
 • Alkohol mungkin memberi kesan kepada hati anda jika diambil dengan ubat ini
 
Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda mengalami atau mengenai ubat lain yang anda guna. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor.
Amaran Alkohol (Not Advisable)
Ia adalah selamat untuk mengambil Vytorin 10/10mg Tablet dengan alkohol.Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Vytorin 10/10mg Tablet kerana ia boleh memburukkan lagi keadaan hepatik anda. Sila rujuk kepada doktor anda untuk maklumat lanjut.

Amaran Kehamilaan (X)
Vytorin 10/10mg Tablet mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan sampingan pada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil mungkin lebih diterima dengan risiko. Sila berjumpa dengan doktor.Kedua-dua kajian dalam kajian haiwan dan manusia menunjukkan risiko janin untuk ibu-ibu yang mengambil Vytorin 10/10mg Tablet. Ia tidak digalakkan untuk digunakan semasa mengandung.

Amaran Penyusuan (Not Safe To Breastfeed)
Tiada laporan akademik menjelaskan penggunaan Vytorin 10/10mg Tablet untuk ibu-ibu menyusukan telah terletak. Walau bagaimanapun, jika Vytorin 10/10mg Tablet diambil oleh penyusuan susu ibu, bayi kejururawatan perlu dipantau dengan teliti bagi apa-apa kesan sampingan.Vytorin 10/10mg Tablet contraindicated untuk penyusuan ibu. Sila berjumpa doktor anda untuk melihat mana-mana ubat-ubatan alternatif yang lain.

Amaran Memandu (Safe)
Vytorin 10/10mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.Vytorin 10/10mg Tablet biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Amaran Buah Pinggang (Use With Care)
Vytorin 10/10mg Tablet harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang teruk. pelarasan dos Vytorin 10/10mg Tablet mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.Tiada pelarasan dos diperlukan untuk pesakit yang kekurangan buah pinggang ringan dan sederhana. Walau bagaimanapun, jika pelepasan kreatinin adalah kurang daripada 30 mL / min, pelarasan dos mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Hati (Safe)
Vytorin 10/10mg Tablet tidak disyorkan pada pesakit dengan penyakit hati yang sederhana dan teruk; Anak Pugh Skor> 7. Sila berjumpa dengan doktor.Vytorin 10/10mg Tablet contraindicated untuk pesakit dengan penyakit hati aktif. Walau bagaimanapun, jika pesakit tidak berada dalam fasa aktif, Vytorin 10/10mg Tablet boleh ditetapkan tetapi dengan pelarasan dos. Sila rujuk kepada doktor anda untuk maklumat lanjut.

Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Selain dari fungsi tersebut Vytorin dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:

 1. Kembung perut
 2. Sengal otot
 3. Sakit kepala
 4. Sakit perut
 5. Cirit-birit
 6. Keletihan
 7. Kurang sel darah trombosit
 8. Radang hati
 9. Loya
 10. Anemia
 11. Kebas
 12. Keguguran rambut
 13. Kegatalan
 
Walaupun beberapa simptom biasa terjadi, terdapat simptom yang lebih jarang berlaku.Jika anda mengalami sebarang simptom (sama ada disenaraikan di atas atau tidak), sila bercakap dengan doktor dengan segera. Anda juga perlu merujuk nasihat doktor jika mengalami pengaburan penglihatan atau ruam kulit. Senarai di atas mungkin tidak lengkap dan sila maklumkan jika anda mengalami simptom lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat diguna secara berpanjangan.
Subhash Surana
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates. Lihat Lagi Lihat Lagi
Shahariz Aziz
★ ★ ★ ★ ★ (5)
Great service and speedy delivery. Highly recommended ! Lihat Lagi Lihat Lagi

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Feb 23 2021 10:25:05 GMT+0000 (Coordinated Universal Time) 4.9

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Vytorin 10/10mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Vytorin 10/10mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.