Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

(Ready Stock) Whistling COVID-19 Home Rapid Antigen Kit (RTK) Lollipop Design

RM 40.60
RM 29.90
Pembungkusan
Select Variant


Sering Dibeli Bersama

Penerangan

Kit Ujian Kendiri COVID-19 Whistling membolehkan ujian antigen Covid-19 dilakukan di mana sahaja seperti rumah atau pejabat anda, tanpa perlu datang ke fasiliti kesihatan. Proses untuk menggunakan kit ujian kendiri ini adalah yang paling mudah di antara semua kit ujian Covid-19 RTK Ag di pasaran, menjadikannya pilihan utama untuk digunakan oleh kanak-kanak atau warga emas. 

Apakah kelebihan produk ini?

 • Reka bentuk lolipop 
 • Mudah digunakan bagi kanak-kanak 
 • Mesra pengguna 
 • Boleh dilakukan sendiri

Spesifikasi Kit Ujian Kendiri COVID-19 Whistling

Sensitiviti 93.91%

Spesifisiti 99.15%

Cara menggunakan Kit Ujian Kendiri COVID-19 Whistling

 1. Keluarkan kit dari beg foil.
 2. Masukkan hujung penyerap ke dalam mulut. Pastikan alat ujian diletakkan secara mendatar.
 3. Sapu hujung penyerap di sekeliling dalam mulut dan lidah untuk mengumpulkan cecair oral.
 4. Keluarkan hujung penyerap dari mulut apabila warna ungu bergerak melintasi tetingkap  ujian di tengah-tengah aliran tengah.
 5. Tunggu selama 10 minit dan baca keputusannya.

Perhatian semasa menggunakan kit ujian

 • Semasa mengambil sampel, biarkan tip di dalam mulut dan biarkan air liur secara semula jadi diserap pada hujung penyerap.
 • Jangan makan, minum, atau merokok sekurang-kurangnya 30 Minit sebelum ujian.
 • Sebarang spesimen air liur sesuai untuk diuji tetapi spesimen air liur yang diambil pada waktu pagi, sebelum berkumur, makan atau minum adalah disarankan.

Keputusan Ujian

Keputusan Positif

Sekiranya anda melihat dua garis merah pada bahagian C dan T, ini menunjukkan keputusan yang positif. Garisan boleh kelihatan jelas atau samar-samar. Ini bermakna anda positif Covid-19.

 • Ujian RT-PCR masih diperlukan untuk pengesahan kes Covid-19. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat perubatan dengan segera walaupun anda mungkin tidak mengalami sebarang gejala.
 • Patuhi SOP semasa yang telah digariskan.


Keputusan Negatif 

Sekiranya anda melihat satu garis merah di C, dan tidak ada garis di T, itu menunjukkan keputusan negatif.

 • Anda mungkin tidak dijangkiti Covid-19. Namun, anda disarankan untuk terus memantau gejala jika anda mengesyaki anda mungkin telah terdedah kepada virus kerana terdapat kemungkinan hasil negatif palsu.
 • Sekiranya anda mengalami gejala di kemudian hari, anda disarankan untuk melakukan ujian RT-PCR untuk pengesahan.


Keputusan Tidak Sah

Sekiranya anda tidak melihat sebarang garisan, atau satu garisan di T sahaja, ini adalah keputusan ujian yang tidak sah. Ini bermakna ujian tidak berjaya

 • Anda perlu melakukan ujian lain dengan kit ujian baru.


Tutorial - Cara Menggunakan Kit Ujian Kendiri COVID-19 Whistling


Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
Faizah Ismail
5/5
Was having some health issue and too busy to run to a clinic, doctoroncall helps me to get the medical advice i need about my condition
Subhash Surana
5/5
Highly recommended as now you can get medicines delivered to home on same day and no need to go to find a pharmacy and then medicines as you just can order online and at cheaper rates than the usual clinic and pharmacy's rates.
Farish Ziegler
5/5
Very pleased when I deal with DoctorOnCall. Very low price and get free shipping. Very helpful to all customers, each question asked is answered promptly. Thank you

Maklumat dikemas kini pada: : Wed May 25 2022 02:24:36 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

(Ready Stock) Whistling COVID-19 Home Rapid Antigen Kit (RTK) Lollipop Design boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


(Ready Stock) Whistling COVID-19 Home Rapid Antigen Kit (RTK) Lollipop Design boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?