Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN

Aerius 5mg Tablet 10s (strip)

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar perubatan sebelum mengambil produk ini
Pembungkusan
Select Variant
Voucher


Produk Serupa
Sering Dibeli Bersama

Dos

Komposisi & Dos

Aerius Tablet diperbuat daripada bahan-bahan tersebut:
 • Desloratadine (5 mg)
 • Kesan ubat Aerius Tablet bergantung kepada sebab penggunaannya dan dos ubat yang diambil. Jika simptom-simptom yang dialami tidak berkurangan,Ā sila bercakap terus dengan doktorĀ bagi mencari jalan penyelesaian yang lain.

Anda dinasihati untuk mengambil ubat ini semasa atau selepas makan. Ubat ini hanya patut diambil mengikuti dos yang telah diarahkan oleh doktor.

Anda boleh membeli ubat Aerius Tablet daripada farmasi terdekat. Terdapat juga versi generik yang lain. Secara umumnya, ubat ini tidak dianggap terlalu mahal, datang dalam paket 10 pil dan boleh diambil seperti yang tertera dalam preskripsi doktor.

Sila semak tarikh luput di atas paket ubat. Ia dihasilkan oleh Merck Sharp & Dohme

Cara pengambilan Aerius Tablet?
Telan ubat tersebut secara keseluruhan dan jangan kunyah. Ambil mengikut dos yang sudah ditentukan oleh doktor.
Ā 

Cara Penggunaan Aerius 5mg Tablet 10s (strip)

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.

Brands

Organon
Langkah berjaga-jaga bagi Aerius 5mg Tablet 10s (strip)

Amaran
Sebelum mengambil ubat Aerius Tablet,Ā sila rujuk nasihat doktorĀ terutama sekali jika anda mempunyai mana-mana penyakit berikut.Ā 

Kontraindikasi penyakit:
 • Alahan kepada ubat Aerius Tablet atau apa-apa ramuannnya
 • Ia tidak disarankan untuk digunakan oleh kanak-kanak dan bayi bawah umur 1 tahun. Sila simpankan pada tempat yang jauh daripada kanak-kanak dan bayi bawah umur 1 tahun
 • Hipersensitiviti
 • Menyusukan anak
 • Perempuan mengandung

Sila berhenti daripada mengambil ubatĀ  Aerius Tablet jika anda mempunyai ciri-ciri seperti di atas.

Tindak balas antara ubat Aerius Tablet:

Tindak balas berbeza mengikut individu. Sila berbincang bersama doktor anda tentang sebarangĀ  kemungkinan yang boleh terjadi disebabkan oleh tindak balas antara ubat-ubatan tersebut sebelum mengambilnya.

 • Acetaminophen
 • Albuterol
 • Amlodipine
 • Asid ascorbikĀ 
 • Aspirin
 • Cholecalciferol
 • Cyanocobalamin
 • Duloxetine
 • Ergocalciferol
 • Esomeprazole

Ini adalah senarai tindak balas antara ubat dan penyakit yang tidak lengkap yang mungkin mengganggu ubat Aerius Tablet.

Sebelum anda mengunakan ubat ini,Ā sila maklumkan kepada doktorĀ anda tentang ubat-ubat yang anda sedang ambil. Sila ingati perkara-perkara berikut sebagaiĀ amaran:

 • Elakkan pendedahan yang berlebihan kepada cahaya matahari
 • Elakkan daripada menggunakan ubat ini secara berpanjangan
 • Jangan ambil ubat jika mengandung
 • Simpan ubat ini pada suhu bawah 300

Maklumkan doktor anda tentang penyakit lain yang anda sedang alami atau mengenai ubat lain yang sedang digunakan oleh anda. Jangan berhenti mengambil ubat yang telah ditentukan oleh doktor
Ā 

Amaran Pengambilan Alkohol (Tidak Disarankan)
Adalah tidak selamat untuk mengambil alkohol dengan Aerius 5mg Tablet 10s (strip). Mengambil Aerius 5mg Tablet 10s (strip) dengan alkohol boleh meningkatkan CNS kemurungan dan membawa kepada kesan sedatif.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Aerius 5mg Tablet 10s (strip) mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. Haiwan kajian pembiakan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin. Walau bagaimanapun, terdapat kajian yang terkawal terhad pada manusia. Manfaat daripada penggunaan Aerius 5mg Tablet 10s (strip) di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)
Aerius 5mg Tablet 10s (strip) mungkin tidak selamat digunakan semasa menyusukan anak. Aerius 5mg Tablet 10s (strip) dikumuhkan ke dalam susu ibu.

Amaran Jika Memandu (Selamat)
Aerius 5mg Tablet 10s (strip) biasanya tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
Aerius 5mg Tablet 10s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kerana ia dikumuhkan melalui air kencing. pelarasan dos Aerius 5mg Tablet 10s (strip) mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
Aerius 5mg Tablet 10s (strip) harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati sebagai ubat yang dimetabolismekan dalam hati. pelarasan dos Aerius 5mg Tablet 10s (strip) mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Kesan sampingan

Selain dari fungsi Aerius Tablet dan kegunaannya, mungkin terdapat kesan sampingan yang dikaitkan dengan ubat ini. Sila lihat senarai di bawah:
 1. Keletihan
 2. Mulut kering
 3. Sakit kepala
 4. Cirit-birit
 5. Demam
 6. Insomnia

Senarai di atas mungkin tidak penuh dan lengkap. Sila maklumkan kepada doktor jika anda mengalami simptom-simptom yang lain. Simptom-simptom ini lebih terserlah jika ubat yang digunakan tersebut adalah secara berpanjangan.

Myalgia, Keletihan, sifat tidur, Sakit kepala, pening, insomnia, loya, muntah, Dispepsia, Cirit-birit

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
KL Wong
5/5
Very good response and service. Made an order for meds via whatsapp and the team responded very well & helped with the prescription. Same day delivery, too.
Gurunathan Govindan
5/5
Amazing service! I get my monthly medicines/supplements quickly and delivered directly to me - often at prices cheaper than the pharmacy. Highly recommended, they also have doctors available for prescription medication or if you have other issues you need them to quickly and efficiently answer from the comfort of your home.
Hafiz Jalil
5/5
Fast, simple and easy.. the best place if you are to busy with your job. Everything doing on call. Only Rm 20 for a consultation from a doctor. Is worth to try it.

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Jun 06 2023 16:20:08 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Aerius 5mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Aerius 5mg Tablet 10s (strip) boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.