Find COVID Test

Book a slot to get tested in the comfort of your car, at the clinic or at home

Health Screening

Best healthcare packages in Malaysia at affordable prices tailored to your individual healthcare and wellness needs.

Ask DOC

Malaysia"s #1Health Forum. Ask any health related questions to our doctors anonymously

Book Specialist

Check out our latest hospital partners and specialist services now available for online video and phone consultation!

Consult Doctor

Consult With A Doctor Online Video Call, Audio Call or Chat Privately from RM19.99

Afinitor 5mg Tablet

Preskripsi Diperlukan Tidak mempunyai preskripsi? Klik di sini

RM 4003.00
 Cashback
Voucher
Pesanan Khas
Memerlukan 7-10 hari untuk dihantar dan preskripsi yang sah
Pembungkusan

Pilih Varian dan KuantitiDikilangkan oleh

Novartis

Bahan Aktif

everolimus 

Pengenalan Afinitor 5mg Tablet

Dos dan kekerapan pengambilan Afinitor 5mg Tablet harus diambil mengikut preskripsi. Ia boleh diambil dengan atau tanpa makanan, tetapi pastikan ia diambil setiap hari pada waktu yang sama. Pengumpulan ubat ini boleh memberi kesan sampingan yang signifikan pada tubuh.

Anda haruslah merujuk doktor anda sebelum mengambil ubat ini jika anda mempunyai ubat-ubatan yang sedang diambil untuk sebarang penyakit yang sedang anda hidapi. Wanita yang hamil dan menyusu juga harus memaklumkan keadaan anda kepada doktor sebelum mengambil ubat Ubat ini boleh mempengaruhi kesuburan lelaki atau wanita, jadi sila berjumpa doktor jika anda merancang untuk memiliki anak.

Langkah berjaga-jaga bagi Afinitor 5mg Tablet

-
Amaran Pengambilan Alkohol( Tidak Disarankan )
Ia biasanya tidak digalakkan untuk mengambil alkohol dengan Afinitor 5mg Tablet atau sebarang ubat kemoterapi. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Hamil (Tidak Disarankan)
Afinitor 5mg Tablet mungkin tidak selamat untuk digunakan semasa mengandung. kajian haiwan telah menunjukkan kesan buruk kepada janin, bagaimanapun, terdapat kajian manusia yang terbatas. Manfaat daripada penggunaan di kalangan wanita hamil boleh diterima walaupun risiko. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Menyusukan Bayi ( Tidak Disarankan )
Kajian haiwan menunjukkan bahawa Afinitor 5mg Tablet dan metabolit dikumuhkan ke dalam susu ibu. Walau bagaimanapun, banyak tidak diketahui tentang pembuangannya ke dalam susu ibu manusia atau potensi risiko kepada bayi suapan. Oleh itu, wanita di Afinitor 5mg Tablet adalah tidak digalakkan untuk menyusukan bayi. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Amaran Jika Memandu ( Selamat )
Afinitor 5mg Tablet boleh menyebabkan kesan sampingan seperti pening, sakit kepala, loya atau keletihan, semua yang boleh menjejaskan keupayaan anda untuk menumpukan perhatian dan memandu. Jangan memandu kecuali anda sihat.

Keselamatan Organ Ginjal ( Risiko Tinggi )
Afinitor 5mg Tablet harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit buah pinggang sebagai kes-kes kegagalan yang telah dilaporkan dalam pesakit yang dirawat dengan Afinitor 5mg Tablet. pelarasan dos dan pemantauan fungsi buah pinggang mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.

Keselamatan Organ Hati ( Guna Dengan Berhati-hati )
Afinitor 5mg Tablet harus digunakan dengan berhati-hati pada pesakit dengan penyakit hati. pelarasan dos Afinitor 5mg Tablet mungkin diperlukan. Sila berjumpa dengan doktor sebelum menggunakannya.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

Vesicular, Rash, Keletihan, Cirit-birit, loya, Mengurangkan selera makan, Low sel darah merah, pneumonitis, edema periferal, Peningkatan tahap gula dalam darah, Kehilangan berat badan, kolesterol darah meningkat, berdarah hidung, Batuk, Sakit kepala

N/A

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
filza aqilah Azmi
5/5
Such a good services. Just consult the doctors online and my medication was delivered to the doorstep as promised. Not waste my time to que up. Thank you!
Shahariz Aziz
5/5
Great service and speedy delivery. Highly recommended !
Ismail Mohd Baroja
5/5
Excellent service. Responses were fast and informative. Dr.Chong had attended me and consultation given was as what I expected. Congrats to DoctorOnCall, keep your good service and hope to work with you again in the future.

Maklumat dikemas kini pada: : Fri Jul 02 2021 16:11:04 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Afinitor 5mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Afinitor 5mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?