Cari Ujian COVID

Tempah slot untuk diuji dalam keselesaan kereta anda, di klinik atau di rumah

Saringan Kesihatan

Pakej penjagaan kesihatan terbaik di Malaysia dengan harga yang berpatutan disesuaikan dengan keperluan kesihatan dan kesihatan individu anda.

Tanya Doktor

Forum Kesihatan # 1 Malaysia. Kemukakan pertanyaan berkaitan kesihatan kepada doktor kami secara peribadi

Atur Temu Janji Dengan Pakar

Cari hospital dan perkhidmatan pakar terkini untuk konsultasi video & telefon dalam talian!

Konsultasi Doktor

Cakap dengan Doktor melalui Panggilan Video, Panggilan Audio atau Sembang Dalam Talian secara peribadi dari RM19.99

0
EN

Bahan Aktif

anastrozole 

Pengenalan Arimidex 1mg Tablet

Tablet Arimidex 1mg digunakan sebagai ubat barisan pertama. Tablet ini boleh diambil dengan atau tanpa makanan, dan diminum pada waktu yang sama setiap hari untuk mendapatkan kesan maksimum. Ia harus diambil seperti yang tertera pada preskripsi doktor anda. Beritahu doktor anda sebelum mengambil ubat ini bahawa anda tidak mengalami menopaus dan masih mengalami kitaran haid atau jika anda mempunyai penyakit hati atau buah pinggang. Maklumkan juga kepada doktor anda tentang ubat lain yang anda ambil kerana terdapat ubat yang boleh mngurangkan keberkesanan atau mengganggu fungsi ubat ini. Sekiranya anda hamil atau menyusukan anak, beritahu doktor. Doktor anda akan mengesyorkan untuk melakukan pemeriksaan darah tertentu bagi memeriksa paras vitamin D atau kepadatan tulang.

Cara Penggunaan Arimidex 1mg Tablet

Untuk kegunaan oral sahaja. Telan ubat ini dengan air. Jangan kunyah, potong atau hancurkan. Ubat ini sebaiknya diambil pada masa yang tetap.
Amaran Pengambilan Alkohol (Selamat)
Arimidex 1mg Tablet adalah selamat untuk dimakan dengan alkohol. Tiada data klinikal menunjukkan kesan berbahaya memakan kedua-dua bersama-sama.

Amaran Jika Hamil (Risiko Tinggi)
Arimidex 1mg Tablet contraindicated semasa mengandung seperti yang ditunjukkan dalam kajian haiwan di mana ketoksikan janin telah dibuktikan.

Amaran Jika Menyusukan Bayi (Tidak Disarankan)
Arimidex 1mg Tablet contraindicated semasa tempoh penyusuan kerana ia mempunyai kesan sampingan yang berpotensi serius pada bayi yang menyusu susu ibu.

Amaran Jika Memandu (Tidak Disarankan)
Ia tidak digalakkan untuk mengambil Arimidex 1mg Tablet sebelum memandu kerana kesan-kesan sampingan yang mungkin berlaku seperti mengantuk dan sakit kepala yang boleh mempengaruhi kebolehan memandu.

Keselamatan Organ Ginjal (Guna Dengan Berhati-hati)
kepekatan Arimidex 1mg Tablet tidak meningkat walaupun dalam pesakit yang mempunyai masalah buah pinggang yang teruk. Awas bagaimanapun, perlu dilaksanakan pada pesakit dengan kerosakan buah pinggang sejak Arimidex 1mg Tablet dikumuhkan melalui air kencing.

Keselamatan Organ Hati (Guna Dengan Berhati-hati)
Kepekatan Arimidex 1mg Tablet boleh meningkat pada orang yang mempunyai kemerosotan hepatik. pelarasan dos dan langkah-langkah berjaga-jaga perlu diambil bagi orang-orang yang mempunyai gangguan hepatik.
Setiap ubat berpotensi untuk menyebabkan kesan sampingan. Namun, tidak semua akan mengalami kesan sampingan. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan malah untuk pengetahuan anda sahaja.

rasa panas, pening, sakit kepala, mengantuk, loya, muntah, faraj kekeringan, penipisan rambut, Limb bengkak

Polisi Pengembalian/Pembatalan

Butiran Penulis
Apa Pelanggan Kata Mengenai Kami Lihat Semua UlasanLihat Semua Ulasan
nur syahida
5/5
Overall I am very pleased with the services. Finding the doctor is hassle free, it helps me to save a lot of time. Highly recommend this service
Farish Ziegler
5/5
Very pleased when I deal with DoctorOnCall. Very low price and get free shipping. Very helpful to all customers, each question asked is answered promptly. Thank you
Roger Lok
5/5
Quick service. Although location is difficult to find but still delivered within the time frame. Kudos.. Keep up the good work.

Maklumat dikemas kini pada: : Tue Jun 28 2022 01:56:34 GMT+0800 (Malaysia Time)

Gambar barangan yang ditunjukkan hanya untuk tujuan ilustrasi sahaja dan mungkin tidak seperti produk yang sebenar

Kandungan laman web ini adalah bertujuan untuk memberi maklumat sahaja, bagi kegunaan para pengamal perubatan dan bukan bertujuan sebagai rujukan kepada pengguna untuk membuat sebarang pembelian atau menggantikan nasihat seorang pengamal perubatan. Keberkesanan dan kesan sampingan ubat-ubatan mungkin berbeza dari seorang pengguna dengan pengguna yang lain. Kami tidak menyarankan pengguna untuk membuat diagnosis atau rawatan sendiri. Pesakit haruslah sentiasa mendapatkan nasihat daripada doktor atau ahli farmasi bertauliah sebelum mengambil atau menggunakan sebarang ubat-ubatan. Isi kandungan laman web ini adalah terhad dan mungkin tidak merangkumi semua aspek tentang ubat-ubatan yang berkenaan. Perkhidmatan kami hanya bertujuan untuk menyokong dinamik antara doktor dan pesakit bukan menggantikannya.

Pemberian ubat-ubatan yang memerlukan preskripsi adalah tertakluk kepada penelitian kami terhadap preskripsi yang dikeluarkan oleh doktor yang berdaftar di bawah Majlis Perubatan Malaysia (MPM). Jika perlu, kami akan menyediakan perkhidmatan tele-konsultasi dengan salah seorang doktor panel kami yang berdaftar. Ini bukanlah iklan berkenaan ubat kerana iklan sedemikian memerlukan kebenaran dari Lembaga Iklan Ubat Malaysia.

Arimidex 1mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Malaysia. Kuala Lumpur, Bukit Bintang, Titiwangsa, Setiawangsa, Wangsa Maju, Kepong, Segambut, Bandar Tun Razak, Cheras, Subang Jaya, Petaling Jaya, Mont Kiara, Puchong, Bandar Sunway, TTDI, Seri Kembangan, Klang, Bukit Tinggi, Damansara, Sentul, Penang, George Town, Jelutong, Gelugor, Bayan Baru, Bandar Baru Air Itam, Sungai Ara, Bukit Mertajam, Butterworth, Perai, Johor Bahru, Skudai, Bukit Indah, Gelang Patah, Senai, Pasir Gudang, Taman Daya, Taman Molek, Taman Perling, Tebrau, Danga Bay, Larkin, Nusajaya, Pontian, Masai, Setia Tropika, Desaru, Tampoi.


Arimidex 1mg Tablet boleh didapati di banyak tempat di Singapura. Ang Mo Kio, Alexandra, Admiralty, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Bukit Timah, Boat Quay, Buona Vista, Beach Road, Bugis, Balestier, Boon Lay, Central Area, Choa Chu Kang, Clementi, Chinatown, Commonwealt, City Hall, Clarke Quay, Changi Airport, Changi Village, Clementi Park, Dairy Farm, Eunos, East Coast, Farrer Park, Geylang, Hougang, Harbourfront, Holland, Jurong, Jurong East, Jurong West, Kallang/ Whampoa, Lim Chu Kang, Marine Parade, Marina, Macpherson, Mandai, Newton, Novena, Orchard, Pasir Ris, Punggol, Potong Pasir, Paya Lebar, Queenstown, Raffles Place, Rochor, River Valley, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Serangoon Rd, Seletar, Tampines, Toa Payoh, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Tanglin, Thomson, Tuas, Tengah, Upper East Coast, Upper Bukit Timah, Upper Thomson, Woodlands, West Coast, Yishun, Yio Chu Kang.

Perlu Bantuan?